Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melodrama popisuje milostný trojúhelník mezi dvěma životními přáteli Ulrichem (Lars Hanson) a Leem (John Gilbert) a na smrt krásnou a lhostejnou femme fetale Felicitou (Greta Garbo), která není tak nevinná, jak se na první pohled může zdát. Příběh o ženě, která během mžiku oka dokázala rozbít zdánlivě nesmrtelné přátelství. Ale jak už to tak bývá, na každého jednou dojde. (punchandcoffee)

(viac)

Recenzie (9)

Babous 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně silné a po tolika letech pořád svěží. Garbo je zde ďábelská svůdnice, Gilbert a Hanson dvojka správných kámošů, jejichž přátelství projde těžkou zkouškou. A Barbara Kent je taky skvělá! Nejrajcovnější scéna: kněz dává Gilbertovi napít víno-krev Kristovu, pootočí kalich a předá ho Garbo, ta si ho přetočí zpátky tak, aby pila z míst, kde měl předtím rty její milenec a vášnivě se napije. ()

Wiliem 

všetky recenzie používateľa

Příběh velkého, životního přátelství mezi dvěma muži, které dokáže rozvrátit jediná osoba, a to krásná žena s uhrančivým pohledem a duší ďábla. Felicita neví co chce, nemůže se rozhodnout kterou cestu zvolit, jestli život v přepichu bez lásky, či lásku samotnou, svou nerozhodností ale ničí vše kolem sebe aniž by si to sama uvědomovala. Místy trochu rozvleklé, přesto dějově velice zajímavé. 85%. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

To ten mylostny lichobeznik vas tak rozohnil a rozvasnil ? Na zalade coho ? Garbo bola sice talent, ale sama to jaxi ... nestihala a nevladala podla mna . 40 % ()

TheRoller 

všetky recenzie používateľa

"My boy, when the devil cannot reach us through the spirit... he creates a woman beautiful enough to reach us through the flesh." Klasická trojka - dvaja muži a jedna žena... No, to bol blbý úvod, ale každý vie, že som to tak nemyslel. Odveká dilema, či v kritickej situácii, v ktorej nie je iná možnosť, zvoliť najlepšieho priateľa, alebo ženu. Priateľa nikdy nestratíš, pričom žena môže byť o mesiac fuč, ale sú isté veci, ktoré ti kamarát nedá... A zase nemyslím len na to. V tomto konkrétnom prípade, sorry Michal, priateľ môj, ale ja by som bral Grétku všetkými desiatimi. Lars Hanson pripomínal Amona Goetha Ralpha Fiennesa, resp. naopak. John Gilbert skvelý a vidno, že nejde len o herectvo a že bol do Grétky aj naozaj. Niet sa čomu čudovať, veď na ňu sa stačí len pozrieť... Ona je snáď prvá dokonalosť na filmovom plátne - ako herecky, tak krásou. Hudba, ako to už pri obdobných filmoch býva, bez výhrad výborná. Dej a aj jeho zakončenie nadmieru kvalitný, bez šance stratiť sa v súčasnosti. Celkovo to je radosť pozerať a rovnakou radosťou bude sa k tomu aj vrátiť. Najlepší moment: John a Grétka si idú zažnúť cígu - takú romantiku dnes už nikde nenájdete; Grétka si dáva za jeden z omšového a otáča čašu na miesto, z ktorého pil John - absolútny diabol priamo v kostole! ()

IvonaK 

všetky recenzie používateľa

Jak už bylo řečeno v popisu: Milostný trojúhelník. Greta Garbo neví s kým a film je plný neshod mezi bratry a celkového napětí.Proto jsem byla zvědavá na ten konec. Zda Garbo stihne říct pravdu nebo už bude pozdě a bratři se vzájemně zastřelí nebo jeden bude zastřelen a druhý zůstane naživu. Ale čirou náhodou se to vyvrbilo úplně jinak než jsem čekala. Ikdyž tento film přinesl Garbo smrt, tak z velké části skončil dojemně. ()

PetraMishka 

všetky recenzie používateľa

Nádherná Greta Garbo proplouvá životy dvou velkých přátel, kteří byli od dětství nerozluční, ale cit k této osudové ženě je dohnal až k souboji. Oba její nápadníci jsou skvělí, jak John Gilbert tak Lars Hanson. Ale Greta je prostě neskutečná. Téměř každá scéna s ní působí svůdně nebo eroticky a její jednání je chvílemi éterické, chvílemi jasně cílené. Ten konec byl zvláštní, ale patrně nejlépe zakončil onen trojúhelník, aniž by zničil jeho magii. ()

Reklama

Reklama