Reklama

Reklama

Red Dog - Červený pes

  • Česko Red Dog - psí legenda (viac)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (140)

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Niečo takto krásneho som nevidela už roky. Tento príbeh je o sile skutočného priateľstva a lásky medzi psom a človekom a je dokazom toho, že aj zvieratá majú svoju osobnosť a ducha (píšem pre tých, ktorí si toho stále nevšimli) a že by sa mnohí od nich mali čo naučiť. Ešte aj teraz mám slzy v očiach a nezabudnuteľný zážitok v srdci. ()

zuza99 

všetky recenzie používateľa

Kdo by si myslel, že film kde hlavní roli má pes bude taková pecka. Nemám co vytknout, snad jen to přehnaný cestování, který mělo být přehnaný, při hledání Johna. Super soundtrack, kamera a práce se světlem. Herecké výkony zpocených chlapů úžasné. Příběhy tomu daly šťávu, jinak by to byla nuda, jako Hačikó příběh psa. Jsem nadšená. ()

Reklama

U_S_O 

všetky recenzie používateľa

Príjemní herci v pútavom príbehu o jednom neobyčajnom a jedinečnom psovi. Veľa filmov s austrálskej produkcie som nevidel ale tento patrí rozhodne na vrchol. Pes je najlepší priateľ človeka ale v tomto prípade by sa to dalo povedať aj naopak. Príbeh Red Doga ma naozaj zaujal. Bolo to vtipné, dojemné a celé zasadené do krásneho prostredia s výbornou hudbou. Haf haf! ()

Necron 

všetky recenzie používateľa

Tohle melo byt dojemne? Srovnani s Hachiko? Tomu to nesahalo ani na paty! Komedie? U ceho jsem se mel zasmat? Rodinny film pro deti? S bandou urousanych chlapu vkuse lemtajicich pivo? Red Dog vysoce hodnoti zrejme pouze lide, kteri maji psy radsi nez lidi a ztraci diky tomu objektivitu pri hodnoceni filmu. SPOILER: Ta absurdita, kdy prijede chlapek s nakladakem v noci na benzinku, nikde nikdo a pak narazi v jine budove na lidi okolo psa? Banda urousanych chlapu mu zaujate vypravi pribeh o Rudem psovi, jako bohovi, ktery sestoupil z nebe? A nakonec, jakoby se nechumelilo, chlap co prijel pro benzin, vyhraje holku hlavni postavy filmu, ktera tragicky zahynula den po zasnubach? A rude psi nasledovniky porodila kocka? No to jdete ale... Riddick77, Beastmaster4 - 2 lidi, kteri tady ten film naprosto nekriticky vyzdvihuji do nebes (5* + komentar) - spravne, oba maji ve svem profilu na prvnim miste fotku psa :-) ()

R.O.man 

všetky recenzie používateľa

Putavy a dojemny pribeh Australskeho zvieracieho narodneho hrdinu nenecha nikoho chladnym kto ma rad zvierata. Typicka australska cervena pust, ako sa hovori "in the middle of nowhere". U mna este okrem vyrozpravaneho pribehu zabral aj soundtrack, teda hlavne tych par hlavnych ktore tu sadli ako rit na serbel. Dalsi plusovy bod u mna je za lokalitu, ktoru by som rad navstivil a aj za tu ktoru som uz navstivil (nedaleke Ningaloo, Coral Bay) a kde podla pribehu Red Dog hladal svojho pana. A kedze je film zalozeny na skutocnom pribehu, tak ta pametnikova socha je skutocna a dodnes sa nachadza v mestecku Dampier. Na tento film nadvezuje aj volne pokracovanie TRED DOG: TRUE BLUE (2016) - to je sice v chronologickom poradi treba zaradit pred RED DOG (2011), no sledovat fimy treba v tom poradi ako boli sfilmovane. Fetch TV - Movie Box - 21.10.2023 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama