Reklama

Reklama

Red Dog - Červený pes

  • Česko Red Dog - psí legenda (viac)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (140)

U_S_O 

všetky recenzie používateľa

Príjemní herci v pútavom príbehu o jednom neobyčajnom a jedinečnom psovi. Veľa filmov s austrálskej produkcie som nevidel ale tento patrí rozhodne na vrchol. Pes je najlepší priateľ človeka ale v tomto prípade by sa to dalo povedať aj naopak. Príbeh Red Doga ma naozaj zaujal. Bolo to vtipné, dojemné a celé zasadené do krásneho prostredia s výbornou hudbou. Haf haf! ()

dzberry 

všetky recenzie používateľa

Emočně útočné (vyděračské) tak akorát, i když párkrát to bylo na hraně... Tenhle zrzoun sice není plyšový hezoun tak jako Hachiko, ale jednou dvakrát bych si jej pohladil. Během posledního roku jsem viděl dva filmy s hlavním psím hrdinou. Dalších deset let nechci psa ve filmu ani vidět. Nanejvýš v nějakém příběhu z čínské čtvrti... ()

Reklama

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Po oblíbených koňských filmech nastává éra oblíbených psích filmů. V Austrálii bychom možná čekali spíš klokana, ale dingo (?) je tady taky doma (na rozdíl od králíků). Komunitu těžařů poznáváme pouze z jejich volnočasových aktivit, které spočívají v chlastání, zápasení a decentním sukničkářství. Vlastně komunitu z nich udělá až Červený pes (neplést si s Černým psem od Zeppelinů, i když tomu oči svítí také rudě), který svou nezávislostí, a současně věrností, je příkladem určitě ne jen pro ně. Red Dog žil osm let, "projel celý Státy a vrátil se zpět", a stal se legendou, tj. něčím víc, než byl za živa. Pomník, který mu postavili v Dampier je hezký, a určitě trvanlivější, než pomníky revolucionářů či politiků. Ještě zpět k úvodu: (I u nás) jsou pomníky zvířat, vesměs jako pocta koním, které padly (rci: byly do ní zavlečeny a tam pobiti) v různých válkách (Slavkov, Hradec Králové); v 1. SV jich padlo na milion. A tak raději zůstanu u koní, i když nejsou tak "smart" jako psi nebo mobilní telefony. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film so psom v hlavnej úlohe nemusí byť len kvázi bláznivá rodinná komédia, alebo prefabrikovaný doják. Môže ísť aj o príjemnú indie záležitosť z austrálskeho vidlákova, kde hrajú herci len miestnych či prisťahovalých redneckov. Logiku v tom hľadať netreba, ide aj o to, v akom nastavení si film pozriete a aký pocit z neho budete mať. Objektívne by som dal hviezdičiek menej, ale práve kvôli tomu rozpoloženiu pri sledovaní a príjemnému pocitu po konci nemám problém s vyšším hodnotením. ()

Franc1s 

všetky recenzie používateľa

Proč vidím tenhle film a tento příběh až teď? Příběh psa, který jsem snad ani ve snu nečekal. Luxus odvyprávěna životní cesta jednoho němého přítele, který dokázal a pomohl mnoha lidem na příč Austrálií a změnil osudy snad všech lidí co potkal.. Dojemný a zároveň nečekaně vtipný s výbornou hudbou. Pes je a bude nejlepším přítelem člověka!!! Doporučuji nejen pejskařům a páničkům! 9/10 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)

Reklama

Reklama