Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Slovensko Monsters (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (449)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Scenár, kamera, réžia a vizuálne efekty jeden tvorca, navyše celovečerný debutant. Rozpočet $800t USD. Kto hodnotí tento opus ako podpriemer, mal by si pozrieť niečo od Asylumu. Sharknado bolo o $200t drahšie. Na to, ako málo príšer je v Monsters, prekvapivo dobre dokáže udržať divákovu zvedavosť, čo sa bude diať ďalej. To sa mi pri 300-miliónovom Avatarovi nestalo za celú jeho trojhodinovú stopáž. Stačí mu k tomu niekoľko desiatok tabúl "Infected Zone", exotické lokality a šikovné režijné oko. Ústredná nehviezdne prirodzená herecká dvojka nič nekazí ani neposiluje, celé to stojí na atmosfére a tajuplnosti. A funguje to. Warneri vedia čo robia. Štvrtú hviezdu nedávam iba za scenáristicky odfláknutý záver. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Mohl to být District 9 podruhý, ale tady ty finance chyběly asi ještě víc a tak i když triky monster nejsou vůbec špatný, tak se jima šetří jak se jen dá a celej příběh se odvíjí spíš jako cesta dvou lidí domů z karanténí oblasti obydlený mostrama, než jako akce, která tu v podstatě ani neni. Film si vystačí fakt s málem a divákovi vnutí, aby si s nim taky vystačil a daří se mu to dobře, ale přece jenom trocha napětí a dynamiky by tomu prospěla, každopádně i tak zajímavý a na možnosti filmu super ()

Reklama

oje 

všetky recenzie používateľa

Scifi thriller, který má vesmírné příšery i v názvu, si představuji jinak, než jako snůšku rozhovorů o tom, kdo má doma kolik dětí. Tenhle skluz do žánru skoro romantického dramatu mi tedy nesedí. Nevysoké rozpočty mi u filmů obecně nevadí, mnohdy jsou mi sympatické, ale tady byla kapsa děravá až moc. A možná právě proto je největším problémem filmu to, že se v něm skoro nic neděje. I kdybych přijal fakt, že film nemá být strhujícím trhákem, ale pohledem na svět v kuriózní situaci, stále mi tam chybí cokoliv, co by v divákovi vyvolávalo alespoň nějaký pocit. Zdařilejším filmem o střetu s mimozemskou formou života je District 9. Alternativa: District 9. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Trailer sľuboval najlepší monster film za veľmi dlhú dobu. Nad týmto veľkohubým vyhlásením nezostáva nič iné, len sa z chuti zasmiať. Veď okrem pár scénok v tme (to aby sa ušetrilo), kde aj tak divák vidí zväčša iba vlnenie chápadiel, som tu monštrá moc nevidel, teda ak nerátame tú srandovnú červenú blikajúcu chobotnicu, predtým pár záberov v TV a pár mršín. V tomto smere porovnávať film s Cloverfieldom je naozaj bláznovstvo, to sa ani nedá. A to po efektovej, atmosferickej aj obsahovej stránke, snímok s týmto nemá nič spoločné. V tomto prípade sme sa dočkali len nudnej a nič nehovoriacej road movie drámy v prostredí rodiaceho sa nového sveta bez ľudí (to je asi aj jediná vec čo dokázala zaujať). Ale čo naplat, keď samotné filmové spracovanie tejto apo/postapo myšlienky dýchalo lacným výpredajom z Kauflandu? Aj po dramatickej stránke je to len štandardná vecička. Bohémsky chlapík a rozmaznaná bohatá dcéruška sa spolu trmácajú do vysnívaného domova a počas prekonávania rôznych prekážok na konci zistia, že sú si súdení. Skrátka lacné a povrchné. Strata času. 35/100 ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

"Je divné se na Ameriku dívat zvenku. Prostě sedět kousek od ní a dívat se dovnitř." Edwards nám posiela fascinujúcu pohľadnicu zo sveta, ktorý si príroda pomocou obrovských ctulhuovských octopoidov berie späť. Monsters je pre mainstreamového diváka len ťažko stráviteľná, iná road movie v kabátiku depresívneho sci-fi thrilleru, ktorá medzi riadkami a prostredníctvom postavy fotografa (Scoot McNairy je pre mňa vychádzajúca hviezda, ktorú budem pozorne sledovať) ukazuje spoločnosť, odsúdenú na zánik, a ľudí, ktorí len čakajú vo fronte na smrť. Práca s kamerou je jednoduchá a pritom famózna - krása otvorenej krajiny, odrazy vo vode a neskutočne živé farby. Záver je prosto nádhera. Prekvapenie a možno aj film roka, ktorý pracuje so žánrom v indie formáte vzpierajúcom sa bežnému laickému divákovi a ohuruje "post-rapokalyptickou" campovou estetizáciou starých monster snímkov s priliehavým kabátikom a nánosom prachu. Dalo by sa o tom písať oveľa viac, ale nebudem to zbytočne predlžovať. Facka milovníkom tradičných AAA blockbusterov. 100% P.S.: Nová Godzilla je v dobrých rukách. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (8)

  • Rozpočet filmu činil 15 000 dolarů, v kinech přitom utržil více jak 700 000 dolarů. (HellFire)
  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)

Súvisiace novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (viac)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (viac)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (viac)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (viac)

Reklama

Reklama