Reklama

Reklama

Test magazín

(relácia)
všetky plagáty
Publicistický
Slovensko, 2008, 10 min

Réžia:

Miloš Lauko

Účinkujú:

Michal Slanička (moderátor), Miloš Lauko

Obsahy(1)

Dobrý poradca pri orientácii sa vo výrobkoch na trhu. (oficiálny text distribútora)

Diskusia

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

Po rokoch občasného sledovania pripájam súhrnný dojem; značne povrhná relácia, ktorá vždy smeruje ku svojmu jedinému zmyslu a cieľu: nasmerovať diváka na vetu "Ak ste si nestihli zapamätať výsledky testu, alebo vás zaujímajú podrobné výsledky, nájdete ich na internetovej stránke www.dtest.sk". Akurát nikdy nespomenú, že tam už diváci STV neuvidia nič, pretože všetky výsledky sú na stránkach tejto súkromnej firmy zablokované. A neexistuje ani možnosť jednorazového kúpenia čísla magazínu, z ktorého TV relácia vychádzala. Takisto sa nedá kúpiť ich výtlačok v novinových stánkoch. Človek si musí zakúpiť nejaké až ročné webové predplatné, aby sa k výsledkom dostal.

No a naspäť k relácii: jej povrchnosť spočíva nielen v rýchlenej selekcii vyseknutých "výsledkov", kde nemáme prehlad o všetkých testovaných výrobkoch, ani o ich podrobnostiach, ale naopak nám neraz uvádzajú plno výrobkov a obchodov, ktoré sa na našom trhu vôbec nenachádzajú (výrobky reťazcových značiek Albert, Interspar a podobne, naopak naše slovenské obchody a značky tu nie sú takmer nikdy - typu Terno, Moja Samoška a pod.). A napokon, nikdy neuvedú cenu výrobku, aj keď o nej vágne hovoria (nízka cena, vyššia cena) - to všetko na rozdiel od českých Černých ovcí, ktoré vychádzajú z rovnakých testov (popri testoch ďalších, napríklad z iDnes).

TV testovacie relácie si predstavujem diametrálne inak, než takúto chytaciu polochabú návnadu na platené stránky. Zrejme je to aj preto, že som videl už množstvo iných testovacích relácií/magazínov hlavne z Nemecka, či iných krajín. Tu nie je pre televízneho diváka žiadne vypovedanie prehladných informácií.

Uživateľ bloke zmazal svoj príspevok.

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

nápad dobrý, ale spracovanie príliš povrchné - napokon v nejakých piatich minútach čistého času (okrem vaty "Vitajte, je tu nová relácia.... a záverečného rozlúčenia s avízom ďalšej témy) to ani inak nie je možné.
Niekto by sa v STV mal konečne inšpirovať nemeckými stanicami, kde sa testuje všade a všetko a človek má z tých programov aj adekvátne prínosné informácie. Inak, to "naše" testovanie je tiež z 90% len prebrané z nejakých iných zdrojov.

Reklama

Reklama