Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(viac)

Recenzie (131)

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Otec alkoholik, matka brutální frankenstein, asi deset sourozenců a k tomu selhávající sociálka....to jsou podmínky, ve kterých Kevin vyrůstá. Zoufalství hlavního hrdiny je podané tak, že se Vám velice rychle dostane pod kůži a někdy máte chuť film vypnout, pro neúnosnost Kevinovy situace, což by byla škoda, neboť je to výborný film a hlavně výborně zahraný. Hlavně Rupert Friend je skvělý herec, který tímto dokazuje, jak všestraný je. V jednom filmovém počinu ho nenávidíte jako krutého nacistu, v dalším jako emocionálního, ziskuchtivého vyděrače a v tomto filmu si ho zamilujete jako životem týraného chlapce s obrovským srdcem a ještě větší vůlí se z těch, s prominutím sraček, které mu osud připravil, vyhrabat. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Tradiční životní příběh underdoga, kterého sledujeme už od jeho útlého dětství. Hlavnímu hrdinovi se neděje prakticky nic dobrého a pokud se alespoň trošku něco dobrého objeví, tak příjde ještě něco horšího, co ho okamžitě vrátí na úplné dno. Velmi těžko se na to kouká. Hlavní hrdina trpí naprosto abnormálně a já jsem trpěl s ním. Nic, co bych si užil a nic, co bych chtěl sledovat. Já vím, je to cíl a v tomhle aspektu Kid naprosto exceluje. Bohužel možná až příliš, a tak je sledování téměř až fyzicky nepříjemné. Příběh se zaklíná berličkou, že je inspirován skutečnými událostmi, což možná umocňuje jeho nepříjemnost. Navíc mi neseděl Rupert Friend v hlavní roli. Prapodviný a ukňouraný projev, který asi seděl do tohoto rámce, ale mě neuvěřitelně iritoval. Za mě čistě subjektivně negativní hodnocení pro tento film Nicka Morana. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Pekný, ale prázdny obal. Je smutné vidieť, že sa už aj niektorí britskí filmári inšpirujú v modernom Hollywoode, ale berú si z neho to najhoršie - zneužívanie nezávislého formátu ako marketingového ťahu pre lacné šokovanie v prvom pláne a primitívne citové vydieranie v druhom. Nota Bene keď sa jedná o sfilmovaný príbeh podľa skutočných udalostí, spísaný samotným hrdinom do podoby autobiografického knižného bestselleru. Toto nie je moja šálka kávy. Presne ako vraví B-Boy1 - povrchné, nevťahujúce, postupom času čím ďalej nudnejšie. Niektorí herci a postavy boli na zabitie, vrátane samotného Kevina, ktorého príbeh ma nedojal - a presladený happyend tomu nasadzuje korunu. Vďaka aspoň za toho učiteľa, ktorého stvárnil môj obľúbenec Ioan "Hornblower" Gruffudd. 40% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The kid je film o ranách. O ranách fyzických, tých od macochy, otca, v provizórnych ringoch a od spolužiakov. Zároveň sú to rany osudu, ktoré majú však tú výhodu, že s každou ďalšou sa ich prijímateľ zoceľuje. Buď sa pod ich ťarchou zosypete, alebo zasadíte v pravý čas tú svoju, smrteľnú a stanete sa víťazom. Nevedel som, že film je natočený podľa knižného bestselleru a tak som bol na konci aj patrične dojatý. No a tešil som sa na ďalšie sexy vystúpenie Natashy McElhone, tu však má úplne iný typ úlohy, na aký som zvyknutý a jej čierne zuby tentokrá žiadne predstavy vo mne nevyvolávali. Asi trochu menej známa nezávislá britská realistická dráma, ktorá by si zaslúžila aj vďaka známym hercom vačšiu pozornosť. Ioan Gruffud nebol ešte nikde sympatickejší. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama