Reklama

Reklama

Conan ničiteľ

  • Česko Ničitel Conan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muži kráľovnej Taramis prepadnú Conana a jeho spoločníka, zlodeja Malaka. Keď je obrovský Conan premôže, ponúkne mu Taramis obchod. Sľúbi mu, že pomocou mágie oživí jeho mŕtvu priateľku Valeriu, pokiaľ ako ochranca odprevadí princeznú Jehnu na ceste za diamantmi vysadený roh, ktorý svojmu majiteľovi prepožičia výnimočnú moc. Conan netuší, že dievča má byť po návrate obetované a on zabitý. Onedlho sa na cestu vydáva malá skupinka odvážnych. Conan, Malak, princezná a kapitán kráľovninej stráže, obrovský Bombaata. Cestou sa k nim pripojí Conanov priateľ, kúzelník Akira, a černošská bojovníčka Zulu. Keď čarodejník Toth-Amon unesie princeznú do svojho hradu uprostred jazera, vydajú sa ostatní za ním a v zrkadlovej sieni vybojujú Ahrimanovo srdce, vzácny klenot, ktorý im pomôže získať roh. Akonáhle sa im to podarí, Bombaata spôsobí zával jaskyne a unesie Jehnu aj s rohom. Taramis chce dievča obetovať a oživiť krvilačného boha Dagotha, ktorý jej má slúžiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (362)

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Na svou dobu celkově dobře odvedená práce. Grace Jones ... je na můj vkus zcela nepřitažlivý babochlap, kterého se bojí hromada hrdlořezů, přitom ječí a zdrhá před myší. Úsměvná byla scéna, kdy byl Arnie držen jednou příšerou za nohy. Ta příšera se točila kolem své osy tak pomalu, že pomaleji už to snad ani nešlo a divím se, jak mohl Arnie vlát ve vzduchu, divoce máchat rukama a tvářit se k smrti vyděšeně, jako by se zmítal přinejmenším v tornádu III. stupně. Takových akcí tam bylo více. Herecké výkony fakt neherecké a závěrečná bitva epických rozměrů mě opět slušně pobavila. ()

Frajer42 odpad!

všetky recenzie používateľa

Fuj, fuj, fuj. Tento film značně převyšoval svojí debilitou svého předchůdce. Debilita byla natolik vysoká, že jsem se i několikrát zasmál. Zejména mám na mysli to šamanovo předpovídání cesty a ty zvuky s tím spojené. Efekty se dostaly taky o trochu výš. Hudba si kvalitu víceméně udržela. Co se hereckého obsazení týká, tak mi tam dosti vadila ta negřice. Příběh debilním zůstal. Musím znovu zůstat u odpadu, ač tento díl hodnotím jako ten lepší ze dvou. ()

Reklama

Morien 

všetky recenzie používateľa

Je to legendární příklad toho, jak nedělat blockbusterové pokračování, a jako by to všichni věděli. Chybí tomu Miliusova horečnatá teatrálnost, patos v rozmluvách, osudovost, pocit nevyhnutelnosti. I Basil zní tak nějak unaveně. Jediný fantastický aspekt filmu je Grace Jones, ta je prostě tak jedinečná, že její kreace zkrátka nemají obdoby. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Conana ničiteľa som ako malý s obľubou pozerával nespočet krát na VHS (raz dokonca 2x za sebou :-) a vôbec som netušil, že má nejaký prvý diel, ktorý sa ku mne dostal až o niekoľko rokov neskôr. Dá sa teda povedať, že mám tento film dosť napozeraný, na jeho zhliadnutie po rokoch som však dlho čakal. Nakoniec som však bol pomerne milo prekvapený. Scenár síce naozaj nie je nič moc, dej aj napriek Howardovmu námetu nespočet krát obomletý, avšak stopáž je vcelku príjemná a aj keď mohla byť kľudne aj kratšia, pretože film má aj niekoľko zbytočných pasáži (čarodejníkov hrad) vlastne vôbec nenudí, dokonca sa ho tvorcovia rozhodli okoreniť aj štipkou humoru. Jeho kvalita síce nie je bohviečo, prišiel mi dosť bezúčelný avšak naozaj som sa pobavil na scéne s opitým Conanom. Celkovo je Conan ničiteľ len akýmsi odtieňom svojho predchodcu, exteriéri sú síce výborné, avšak na samotnej výprave je vidieť pokus o ,,za málo peňazí veľa muziky". Lepšie sa mohli predviesť aj špeciálne efekty, príšery sú skôr na pobavenie (Dagotha hral 8. najvyšší človek André the Giant) aj slávny Poledourisov soundtrack poľavuje, obmiela staré pesničky i keď treba povedať, že hudba je tým najlepším z celého filmu. Aj keď má u mňa Barbar Conan iba 3* a považujem ho za omnoho lepší film než dvojku, aj tak sa mi zdá dať Ničiteľovi 2* nespravodlivé. Časom tak asi hodnotenia troška pomením. 2.7*. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to slabý historický fantasy film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý je nepriamym pokračovaním Barbara Conana. Má ničím zaujímavý príbeh o Conanovi, ktorý dostane od kráľovnej ponuku, aby sprevádzal mladú ženu na výprave za čarodejom, za čo má Conan získať späť svoju mŕtvu lásku, ale kráľovná sa nechystá dohodu dodržať. So spracovaním nie som vôbec spokojný, ešte úvod vyzerá celkom nádejne, no začatím výpravy úroveň filmu klesne, ale stále ešte aspoň čiastočne dokáže udržať pozornosť, no druhá polovica už ide úplne mimo mňa. Akcie je tu pomerne dosť, ale moc ma nezaujala. Opäť sú to takmer len súboje na meče, ktoré pôsobia stereotypne a bez nápadu a na rozdiel od Barbara Conana zmizla krv a naturalizmus, čo akcii dosť ublížilo. Jediná akčná scéna, ktorá aspoň trochu stojí za pozornosť je úvodný boj s vojakmi, inak nič. Z hereckého obsadenia poteší iba Arnold Schwarzenegger, zo zvyšku už nikto. Réžia sa snaží, ale z tohto scenáru viac získať nedokáže a technická stránka nie je zlá, ale nemám z nej moc dobré pocity, niektoré prvky mi prišli slabé. A jednoznačne hlavným kladom tohto filmu je hudba, tá si ako jediná zaslúži pochvalu. Už Barbar Conan ma nikdy moc nebavil, ale toto pokračovanie je s výnimkou hudby ešte po všetkých stránkach horšie. Už pár dní po pozretí mám problém si spomenúť na priebeh filmu. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 41%. ()

Galéria (124)

Zaujímavosti (31)

  • V scéne prechodu cez les si môžeme povšimnúť až v dvoch záberoch ísť na koňoch Zulu (Grace Jones) a čarodejníka Akiru (Mako). Obe postavy pritom vstúpia do deja až v nasledujúcich dvoch scenách. (curunir)
  • Dagotha, vzkříšeného obřího boha s rohem, hrál francouzský 2,24 metrů vysoký profesionální wrestler André the Giant. V titulcích ale uveden nebyl, protože se ve filmu objevil pouze v kostýmu. (Rominator)

Súvisiace novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Reklama

Reklama