Reklama

Reklama

Modrý slon

  • Česko Modrý slon (viac)

Obsahy(1)

Khan Kluay sa narodil v divočine Thajského kráľovstva. Mladý slon žije bezstarostne v lese, ale neustále sa pýta na svojho strateného otca, ktorého nikdy nevidel. Sloník sa rozhodne pátrať po otcovi, opúšťa svoju matku a vydáva sa na cestu do veľkého  sveta. Na ceste prežíva mimoriadne dobrodružstvá, ktoré sú skutočnou školou života, a zoznamuje sa s ľuďmi. Prvý človek, s ktorým sa skutočne spriatelí, je mladý princ Naresuan. Khan Kluay nakoniec dospieva v mocného slona s dobrým a statočným srdcom. Stane sa súčasťou kráľovskej armády a bojuje za kráľa Naresuana a svoju krajinu. Hrdinské činy a odvaha vojnového slona sa stanú legendárnymi a preslávia ho ďaleko za hranicami Thajského kráľovstva. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Jedná se o první celovečerní animovaný film vytvořený v Thajsku. Dalším se stal až počítačově animovaný Khan Kluay (2006). Druhým klasickým animovaným filmem se stal Buddhov život (2007) o rok později (Raztubyl)
  • Teprve druhý thajský animovaný film (prvním byl Sudsakorn z roku 1976) a první počítačově animovaný thajský film. Jeho výroba trvala tři roky a stála okolo čtyř milionů dolarů. (Raztubyl)

Reklama

Reklama