Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (599)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Matt Sherring / Predloha: The Feather Men - Sir Ranulph Fiennes | Hudba: Johnny Klimek, Reinhold Heil | Produkcia: Michael Boughen, Tony Winley, Steve Chasman, Sigurjon Sighvatsson | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: Ambience Entertainment, Palomar Pictures, Omnilab Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 56,383,756 $ || Film nakoniec nebol takým prepadákom, jak sa zo začiatku zdalo, dodatočné kalkulácie rozpočtu ukázali kľudných 35 mega, čo je ani pólka avizovaných 70. Dá sa teda povedať´, že na seba presne zarobil ešte aj tak, keď pripočítame 50% rozpočtovej sumy pre kiná. Každopádne ten film nie je vôbec tak zlý, jeho jediným problémom je, že má o 20 minút viac, než čo by bola potreba. Podarilo sa mi ho dopozerať na druhý krát, no nakoniec ma to milo prekvapilo. Statham by sa už ale mohol trochu ukludniť aj s jeho producentmi, solia podobné žánrovky jak Slovensko eurá do gréckeho eurovalu, a to už potom skôr naserie, než poteší. 68% | Blu-Ray, CZ DTS | ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, ktorý som očakával v tomto roku a ktorý sa výnimočne zapísal do mojej filmovej kroniky. Kto z koho ? Pár ostrých chlapov na čele s J. Stathamom (Danny) versus skupina na čele s C. Owenom (Spike). Aj keď sa dá predvídať ako to skončí, napriek tomu nechýbajú dobré vykreslené akčné scény, zápletka a zdramatizovanie príbehu ako aj dobrá výprava sprevádzaná ulicami miest a prírodných krás. Celé je to prepletené detailnými zábermi kamery ako napríklad úvodný detail na psa a jeho oči, na plechovku pod kolesom auta, v ktorej bliká indikátor pre pohyb vozidla, detail keď jeden z elitných zabijakov cigaretou pálí hmyz, to všetko pozdvihuje tento film na hladinu vane naplnenej týmto žánrom. Jason Statham je môj strelec na šachovnici, ktorý svojimi diagonálnymi pohybmi vie zlikvidovať veľa pešiakov a figuriek, zaútočiť na kráľa a dostať súpera na kolená. Za spomenutie stojí aj Robert De Niro, ktorý síce veľa nezahral, ale svoju podstatu naplnil. Na záver vtipné oslovenie pre Dannyho od Huntera " Ako si to dokázal mladej " 100% ()

Reklama

iamek 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně zabitý potenciál. Herecké obsazení je parádní, ale zpracování a překombinovaný scénař vše dokonale zazdil. Akce zde taky není příliš a když už ano tak za moc nestojí. Potěšil mě aspoň De Niro, ale tahle legenda si zaslouží trošku jiné role s kvalitním scénářem a někým schopnějším na režisérské stoličce. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Slušná dobovka, ale špatná stathamovka. Tvůrci si zde očividně nedokázali ujasnit, jestli točí historickou kapitolu, béčkový akčňák, nebo britskou stalou školu. A kompromis nefunguje. Nic tu není dotaženo do konce, přičemž scénář i režie jsou na hraně snesitelného průměru. Nevíme, proč jsou zvolení zabijáci esy v oboru, není tu žádná památná akce. Netušíme, proč je to celé vlastně tak komplikované (bylo vážně nutné Huntera uvěznit, namísto toho, aby agentura čistě dodala náhradu?). Zkrátka nedotažený patvar, který mě příjemně překvapil jen ve dvou bodech: De Niro na to pořád má a Dominic Purcell je výrazně snesitelnější, když nahodí absurdní kotlety a přízvuk. ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Solidní žánrovka, která mi sedla a já se skvěle bavil. Trio hereckých es se skvěle doplňuje, občas padne nějaká ta hláška a akční sekvence jsou dost nabitý. Jednu výtku mám k první bitce Stathama s Owenem v šeru, která byla trochu nepřehledná, ale to se dalo v klidu překousnout. Jinak co se týče scénáře - řekl bych, že se musel držet jasný osnovy a špatnej vůbec nebyl. Takže pokud tam byla nějaká nepřesnost, tak mi to asi uniklo, to jen tak na okraj reakce na zdejší komentáře. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Ve filmu se objevuje 24 herců s australským rodištěm nebo občanstvím. (Conspi)
  • Niektoré londýnske scény sa natáčali v Cardiffe — v júli 2010 videli De Nira a Stathama nakrúcať pred barom The Promised Land na Windsor Place. Ďalšie miesta natáčania: The Blue Anchor Inn (Wales, Veľká Británia), Footscray, Frankstone, Healesville, Melbourne, Yarra Valley, Little River (Austrália) a Jordánsko. (Arsenal83)
  • V jedné ze scén probíhající v roce 1981 je Hunter (Robert De Niro) ozbrojen pistolí Glock 17 2nd Generation, přestože tato zbraň v době, do které je scéna situována, ještě nebyla dostupná. (HectorHagman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené