Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (599)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Ano, vím, že Jason Statham asi neumí zahrát nic jiného než drsného chlápka se zbraní. Mohl by mu ale už někdo poradit, aby si dal mezi těmi filmy na jedno brdo alespoň rok pauzu? Protože tuhle lesklou lebku jsme mohli letos vidět už v Mechaniku zabijákovi a i tehdy jsem měla pocit, že bych byla radši pod doutnající sopkou než v kině. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $70miliónovTržby USA $25,124,966Tržby Celosvetovo $62,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,952,858 //počet predaných kusov 331,677Tržby za predaj DVD v USA $6,822,628 //počet predaných kusov 400,324║ Taká akčná rozprávka s dobrým obsadením a všetkým naokolo skrz naskrz priemerným, príbeh je len prázdna nádstavba pre to aby sa mohli ostatný zúčastnení drsniacky ksichtit, predvádzať, likvidovať ale ako neotrávilo to, keď sa to neberie vážne dá sa to zbaštiť. Ťažko usúdiť čo očakávali producenti keď na toto vsadili taký balík peňazí? /60%/ ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film pôsobí ako dlhší, než v skutočnosti je, vďaka dejovým nadstavbám v druhej polovici. Práve tá je ale vďaka väčšiemu angažmá Owenovej postavy lepšia než nezaujímavá a nudná prvá polovica. Bez Owena, ktorý je Stathamovi dôstojným protivníkom, to holt spočiatku viazne. De Nirova prítomnosť skôr ikonická. Snaha o poludštenie Stathamovej postavy blondýnkou v divných gumákoch zbytočne zdržujúca. Akčné scény čistý štandard. Old-school atmosféra OK, McKendry je jasný fanda frankenheimeroviek. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, ktorý som očakával v tomto roku a ktorý sa výnimočne zapísal do mojej filmovej kroniky. Kto z koho ? Pár ostrých chlapov na čele s J. Stathamom (Danny) versus skupina na čele s C. Owenom (Spike). Aj keď sa dá predvídať ako to skončí, napriek tomu nechýbajú dobré vykreslené akčné scény, zápletka a zdramatizovanie príbehu ako aj dobrá výprava sprevádzaná ulicami miest a prírodných krás. Celé je to prepletené detailnými zábermi kamery ako napríklad úvodný detail na psa a jeho oči, na plechovku pod kolesom auta, v ktorej bliká indikátor pre pohyb vozidla, detail keď jeden z elitných zabijakov cigaretou pálí hmyz, to všetko pozdvihuje tento film na hladinu vane naplnenej týmto žánrom. Jason Statham je môj strelec na šachovnici, ktorý svojimi diagonálnymi pohybmi vie zlikvidovať veľa pešiakov a figuriek, zaútočiť na kráľa a dostať súpera na kolená. Za spomenutie stojí aj Robert De Niro, ktorý síce veľa nezahral, ale svoju podstatu naplnil. Na záver vtipné oslovenie pre Dannyho od Huntera " Ako si to dokázal mladej " 100% ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Tahač Scania s návěsem, který je možné spatřit ve scéně v přístavu, kdy je Spikovi (Clive Owen) dovezeno to, co zbylo z Dannyho (Jason Statham) kumpána, se začal vyrábět až po roce 2000. (R1CH1E)
  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)
  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)

Reklama

Reklama