Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (599)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Když něco vypadá a funguje jako béčko, pak to taky béčko je. S námětem se bezpochyby dalo pracovat seriózněji a mohlo vznikout závažné společenskokritické drama ve stylu tvorby Paula Greengrasse, Gary McKendry šel cestou ryzí oddechovky. Elitní zabijáci jsou jedním z mála případů, kdy mi žánrové vymezení béčkový akční film nejen nevadí, ale přiměřeně slušně se u něj i bavím. Svůj podíl na tom má i solidní herecké obsazení, Jason Statham je schopný něco odehrát a Clive Owen patří k herecké špičce. Titul pro mě představuje vlastně totéž, co pro jiného dejme tomu Komando (které by pro mě bylo už nesnesitelně tupé). Souboj nájemných žoldáků se členy elitních britských SAS jsem si užil a odměním jej proto 75 % celkového dojmu. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Akčné filmy by nemali prekročiť stopáž hodiny a pol, vo výnimočných prípadoch znesiem aj dvojhodinovú dĺžku, no Killer Elite do tejto kategórie nezapadajú. Som si istý, že keby snímok dokázal režisér ukončiť skôr, dal by som o hviezdu naviac. Dejová linka nie je príliš originálna, ale herecké obsadenie v čele so Stathamom, Owenom, De Nirom a fantastickým Purcellom dalo zo seba 100%. Pohodový akčák, ktorý nesklame, no ani extrémne neohúri. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Matt Sherring / Predloha: The Feather Men - Sir Ranulph Fiennes | Hudba: Johnny Klimek, Reinhold Heil | Produkcia: Michael Boughen, Tony Winley, Steve Chasman, Sigurjon Sighvatsson | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: Ambience Entertainment, Palomar Pictures, Omnilab Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 56,383,756 $ || Film nakoniec nebol takým prepadákom, jak sa zo začiatku zdalo, dodatočné kalkulácie rozpočtu ukázali kľudných 35 mega, čo je ani pólka avizovaných 70. Dá sa teda povedať´, že na seba presne zarobil ešte aj tak, keď pripočítame 50% rozpočtovej sumy pre kiná. Každopádne ten film nie je vôbec tak zlý, jeho jediným problémom je, že má o 20 minút viac, než čo by bola potreba. Podarilo sa mi ho dopozerať na druhý krát, no nakoniec ma to milo prekvapilo. Statham by sa už ale mohol trochu ukludniť aj s jeho producentmi, solia podobné žánrovky jak Slovensko eurá do gréckeho eurovalu, a to už potom skôr naserie, než poteší. 68% | Blu-Ray, CZ DTS | ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jasná voľba pre oldschoolovú porciu zábavy, s celkom fajn zápletkou okorenenú o skutočnosť, že film zachytáva určité skutočné udalosti. Do akej miery sa tak skutočne dialo ma v tomto prípade vôbec nezaujíma. Dôležité je, že som sa bavil. Je pravda, že v prvej polovici som dával malú šancu, že sa budem čudovať prečo film nie je v červených číslach, pri záverečných titulkoch tomu ale tak bolo. Atmosféra má svoje čaro. Statham si zopakoval návrat do sedemdesiatych rokov ako tomu bolo v The Bank Job a toto obdobie mu naozaj sekne. V zaujímavej roli sa ocitol Clive Owen, ale svoju postavu zvládol perfektne a aj vďaka nemu film ožil až niekedy od polovice. Ostatne má film aj dosť slabých miest, hlavne postava De Nira mala viacmenej len splniť úlohu zaplniť miesto na plagáte a prilákať väčšie publikum a miestami prekombinované dejové línie zbytočne brzdili tempo filmu. Inak spokojnosť a prekvapenie. 80%. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Když už by mě někdy někdo měl zabít, ať je to prosím Jasoň. Dělá to líp, než automatická pračka pere. I pro mě bylo samozřejmě největším lákadlem útočné komando De Niro - Owen - Statham. Tahle řada kdyby se vhodně doplnila, mohla by dělat na MS v Praze kterémukoli mančaftu první lajnu. Na můj vkus ale kluci zakončovali svoje akce až moc rychle. Sice precizně, jenže já mám radši kombinaci až do kuchyně. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • V úvodní scéně drží Jason Statham v rukou Berettu 92F, která se začala prvně vyrábět až v roce 1992. V roce 1980, kdy se odehrává film se běžně vyráběl typ 92S, vzhledově jen těžko rozeznatelný od pozdější verze. (Conspi)
  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • Mobilní telefony s krátkou anténou se v době filmu ještě nevyráběly. (Conspi)

Reklama

Reklama