Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (599)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Aj keď sa síce budem opakovať, no nemôžem sa zbaviť pocitu že sa jednoducho Statham narodil pre filmy akčného žánru. U mňa ten chlapec nemá žiadny film u ktorého by som musel klesnúť pod 3*, a tak to bolo aj u Killer Elite. Kombinácia Jason, Clive a Robert doniesla svoje ovocie a nech si každý hovorí čo chce, ale poprieť že je to vydarený akčák je celkom na hlavu. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný akčný thriller s Jasonom Stathamom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o výbornom nájomnom zabijakovi na odpočinku, ktorý sa dozvie o uväznení svojho starého priateľa, pričom pre jeho záchranu musí splniť jeho úlohu, pozabíjať niekoľkých členov špičkovej vojenskej jednotky SAS a tak sa rozhodne kvôli priateľovi ešte raz vrátiť do akcie, ale na ceste za splnením úlohy mu okrem iného bude stáť aj cieľavedomý ochranca vojakov z SAS. Spracovanie je ale skôr sklamaním, nie je úplne zlé, ale tento zaujímavý príbeh je až príliš pomaly a miestami aj nudne podaný, hlavne celá prvá hodina má až príliš pomalé tempo a len minimum zaujímavých momentov, takže tá je na tom dosť zle, potom sa to už trochu rozbehne, aj dej začne byť zaujímavejší, ale stále to nie je ono, až záverečná dvadsaťminútovka už je konečne správne dynamická, presne tak, ako sa na správny akčný film patrí, ale to už je neskoro. Ale zaujala ma takmer úplná absencia skutočného záporáka, je tu niekoľko rôznych strán, ktoré síce stoja proti sebe, ale všetky robia to, čo musia a pokladajú za správne. Akcie je tu priemerné množstvo, ale zaujala ma len minimálne. Je síce celkom slušne natočená, s prehľadnosťou nie sú žiadne problémy, ale je až zúfalo nenápaditá, nájdu sa tu asi dva slušné nápady, až zúfalo monotónna, chýbajú jej správne vygradované situácie, teda až na pár scén zo záverečnej fázy a navyše sa tu nenájde ani jedna drsnejšia scéna, ktorá by to mohla vylepšiť. Ručnej akcie je minimum, okrem jedného dlhšieho súboja a aj to len proti jednému protivníkovi sa tu nájde len pár niekoľkosekundových zneškodnení menšej skupiny protivníkov pomocou pár úderov, skôr sa strieľa, ale v úplne nudných prestrelkách, v ktorých takmer nedochádza k usmrteniam a viacero rôznych naháňačiek, či už v automobiloch alebo pešo. Nie je tu žiadna akčná scéna, ktorá by si skutočne zaslúžila pochvalu, ale najlepšia je predsa len naháňačka po strechách a tie dve, tri Stathamove rýchle zneškodnenia protivníkov. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jason Statham už síce pôsobí dosť stereotypne a navyše po akčnej stránke tu toho moc nepredvedie, na moje prekvapenie je na tom lepšie Clive Owen, ktorý si získal moje sympatie a fandil som hlavne jemu, nesklame ani Dominic Purcell, ale Robert De Niro mi už do takejto úlohy vôbec nesedí, stále nie je zlý, ale už má len predsa svoj vek. Réžia je určite sklamaním, nechápem, prečo réžiu takéhoto akčného thrilleru zverili práve nováčikovi, potom to tak aj dopadlo, že sa snažil hlavne nič nepokaziť a udržať to na priemere, takže nezaujal vôbec ničím, ale aspoň technická stránke nie je zlá, aj keď v rámci rozpočtu som čakal predsa len viac. Určite nie som sklamaný, film dopadol presne tak, ako sa aj dalo podľa traileru čakať, takže som nič viac ani nečakal, čo ale nič nemení na tom, že Elitní zabijaci je len čistý nezaujímavý priemer, na ktorom zaujme asi len to obsadenie, ale dej a akcia už rozhodne nie. Jedno pozretie bohato stačí. 54% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný retro špionážny akčňák, ktorý najviac trpí tým, že vzhľadom na oldschool zápletku sa veľmi snaží prispôsobiť Stathamovi a jeho dej pôsobí ako oná povestná dejová niť, na ktoré sú navešané akčné scény. Stále ale ide o svižnú, relatívne komplikovane napísanú zábavu s nejakým tým ostrejším rypnutím si do britských praktík v rámci zahraničných "misií pre slobodu". Ide samozrejme iba o ropu a nejaká tá vražda navyše by mohla pomôcť biznisu. Takže tentokrát sa v tomto smere vynecháva USA, čo je fajn. Film je ale nakrútený tak, že si tú osemdesiatkovú atmosféru pomaly ani nevšimnete. Či je to klad, alebo zápor, záleží na divákovi. Ak film uvidíte dnes, tak už viete, kto je Yvonne Strahovski a preto vám jej úloha v deji nebude pripadať tak zbytočná, ako keď bola len "daľšia kráska vhodná pre vedľajšie úlohy". Najviac ma ale potešila prítomnosť "Mr. Eka". 70% ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

VÁLKA KONČÍ, TEPRVE KDYŽ OBĚ STRANY UZNAJÍ, ŽE JE PO VŠEM....... /// Dannymu už to je u prdele (to zabíjení). Už ho to neba. No jo, ale co když kámoš potřebuje helfnout? ,,BUĎ POMSTÍŠ MÉ SYNY, NEBO TVŮJ KÁMOŠ UMŘE“! (já jsem vám to říkal!) Složitost zápletky bude během filmu podstatně (co taky narvat do 2 hodin...) složitější, ale Jason je (konečně zase!) drsňáckej suverén, jakýho maj holky (a i když to na jejich hodnocení nevypadá...) i kluci rádi. Ve filmu je všechno: střílení, honička (auty), ruční práce, běhá se.... občas pobaví akční nápad či (taneční?) choreo. Kam se serou všichni ti (poslední) kurýři! Ale sorráč – je to moc dlouhý!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Trénuju se židlí na souboj v karate. 3.) Thx za titule ,,moonstomper“ a ,,BadGirl“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Spolu s Kill The Irishman a The Bank Job řadím Killer Elite do oblíbeného trojlístku retro žánrovek a asi není náhodou, že ve dvou z nich ukazuje své bicepsy vnuk žuly a strýc křemene Statham. Ten tady sice nevybočil z řady svých rolí, ale to po něm proboha ani nikdo nechce. Bob je zvrásněný jak Apalačské pohoří, ovšem s kvérem se ohání jak starej dobrej Taxikář, mírně nevýrazný Owen disponuje výstavním pornoknírkem a z hereckého ansámblu asi nejvíce překvapuje "Velšan" Purcell s brutálním přízvukem a pejzy o velikosti kriketové pálky. Oldschool, u kterého bych klidně uvítal i nějakých dvacet loudavých minut po škole na úkor současného trendu co nejsvižnějšího tempa vyprávění - samozřejmě za předpokladu, že by nebyly vyplněné Jasonem opravujícím u protinožců střechu.. Tak mě napadlo, vmísit se do téhle hry zabijáků ještě Cowley se svým týmem, nezůstal by v Londýně kámen na kameni a proutník Bodie by si nabrnkl farmářku z Austrálie.. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Ve filmu se objevuje 24 herců s australským rodištěm nebo občanstvím. (Conspi)
  • Niektoré londýnske scény sa natáčali v Cardiffe — v júli 2010 videli De Nira a Stathama nakrúcať pred barom The Promised Land na Windsor Place. Ďalšie miesta natáčania: The Blue Anchor Inn (Wales, Veľká Británia), Footscray, Frankstone, Healesville, Melbourne, Yarra Valley, Little River (Austrália) a Jordánsko. (Arsenal83)
  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)

Reklama

Reklama