Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Halloween (viac)
Trailer 10

Obsahy(1)

Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ako jedna z mála prežiť zabíjanie vraha s maskou Michaela Myerse. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenovskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v dome plnom dômyselných pascí, zúfalo si nerozumie s dcérou (Judy Greer), ktorá ju kvôli tejto posadnutosti považuje za blázna, a veľmi ťažko si hľadá aj cestu k dospievajúcej vnučke. To všetko aj napriek tomu, že Myers prežíva v jednej z najprísnejšie strážených psychiatrických liečební a možnosť jeho úteku je len teoretická. Blíži sa však Halloween a všetky Lauriine obavy sa rázom zhmotnia po havárii autobusu, ktorý prevážal nebezpečných psychiatrických pacientov do nového ústavu. Niektorým z nich sa podarilo utiecť. Michael Myers bol medzi nimi a svojej nezdravej fixácie na Lauriu sa nezbavil. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 10

Recenzie (632)

Botič 

všetky recenzie používateľa

Davidovi Gordon Greenovi se úplně nepodařilo vybalancovat vztah Laurie s dcerou a její vnučkou. Tahle dramatická linie místy působí odfláknutě a zkratkovitě, díky čemuž samotné finále nevyzní tak osudově, jak by mělo. Pořád je to ale poměrně důstojně natočená pocta a zakončení čtyřicet let starého příběhu. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Posedlé staré bábě nikdo nevěří, ani její blízcí. Několik dekád cvičí střelbu, opevňuje dům za pomoci architekta Kevina McCallistera a v tajném sklepě má krom zásob i arzenál zbraní. Dobře totiž ví, že model T-800 Myers už nebude dlouho bavit hrát dámu na dvoře blázince a Sarah Connor musí být připravená.. Pocta v hlubokém úklonu, které sluší vyzrálí herci (Curtis, Patton) i stupňující se slasherový tlak, nicméně natahovaný judgment day v Lauřině domě potvrdil, že dostat se v daném žánru přes hodinu a půl je málokdy produktivní. Píchněte mě kuchyňským nožem, vymlaťte mi zuby a vysypejte je na podlahu záchodů benzinky, nebo si mě mučte dýňovou polévkou, ale stejně tady zase funguje nejlíp to, co drželo nad vodou přeceňovaného otce série. Carpenterovy synťáky.. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

V těch pokračováních Halloweenů aby se prase vyznalo, nakonec jsem po konzultaci s uživatelem kacator123 a vlastním uvážením přeskočil z druhého dílu původní série k tomuto a až do finále jsem si myslel, že to byla mistrovská volba, když pominu trapně čitelný na ameriku typický feministický podtext, tak debilita si v tom závěrečným slepičinci vysloveně podává dveře (stání u dveří, výstřel do podlahy, atd ) . Rok 2018 a 1978 není v USA to samé, bohužel. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Ja si myslím, že je to druhý najslabší zárez do série, paradoxne všeobecne najúspešnejší, čo však pre mňa nemá žiadnu váhu v časoch, kedy sa už dobré slashery takmer netočia a moderný horor stojí vlastne za hovno. Čo ma prekvapilo; že herecké obsadenie predvádza niečo otrasné (dokonca aj ikonická J.L. Curtis je tu akousi senilnou paródiou), naopak čo ma neprekvapilo; že režisér & blumshithouse si tu z pôvodných prítomných zavolali snáď všetkých čo mohli, pretože ináč by to bolo asi na žalobu z každej strany – takto nehanebne tú sériu vyrabovať a následne odignorovať... Slabšiu 4* tomu ale dám, možno z nostalgie a z toho, že som to videl práve na Halloween. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $159,342,015║Tržby Celosvetovo $255,614,941▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,221,065║ Tržby za predaj DVD v USA $10,467,887║ Zas sme dobre drúzgli na papuľu. To ako tvorcovia myslia vážne, túto sebaparódiu bez kúska dobrého napätia. Po celý čas to prehráva, nedokáže uchopiť tému. David Gordon Green je neschopák, čo už nejeden krát presvedčivo predviedol, raz sa mu čosi málo podarilo zbúchať(Joe) ale ináč dostať dôveru a natočiť podobne zbytočnú samoúčelnú sucharinu ako od Zombieho to chce teda žalúdok. Herci hrajú strašne alebo lepšie povedané úplne tápajú vo svojich úlohách, skôr to pripomenie úroveň paródie ako je Scary Movie. Jedine čo tu je zaujímavé je hudobný motív ale naokolo nič konzistentné, márne som čakal či sa to na niečom chytí a začne odrazu fungovať aspoň sporadicky, márna snaha, strata času. Záver to úplne priklincuje. Pekne to dodrbkali. /25%/ ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (32)

  • Film má podobné úvodní titulky jako původní Halloween (1978), jsou umístěny vpravo vedle dýně. A stejně tak po nich následuje scéna v autě. (tyzmrde)
  • I když jsou ve filmu scény, v nichž nemá Michael Myers (James Jude Courtney) masku, jeho tvář není nikdy vidět. (tyzmrde)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (viac)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (viac)

Reklama

Reklama