Reklama

Reklama

Havajský právnik Matt King prežíva ťažké obdobie. Jeho žena Elizabeth leží viac než tri týždne v kóme, je v beznádejnom stave a on má na starosti nielen 10-ročnú dcéru Scottie a 17-ročnú dcéru Alexandru, ktoré mu dávajú poriadne zabrať, ale aj dôležitú pozemkovú transakciu, pri ktorej zastupuje svoj široko rozvetvený tunajší rod. Aby toho nebolo málo, dozvie sa, že mu manželka, s ktorou nemal ideálny vzťah, bola neverná. Rozhodne sa nájsť a spoznať jej milenca, aj keď nevie, čo od neho môže očakávať. Počas krátkeho času sa tak on, ako aj jeho deti musia vyrovnať s neodvratnou smrťu blízkeho človeka, prekonať odcudzenie a nájsť nové rodinné väzby. (TV JOJ)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (605)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

"Haló tady Clooney, víte, ona ta smrt není jednoduchá věc, hlavně když máte dvě zdravé děti, miliony na kontě, barák na Havaji a ženu, co vám z nuda zahejbala s realitními makléřem..." -- "Já vím, Georgi, ale už mi nevolejte..." Terapeuticky bezzubý a emocionálně instantní produkt otupělý a neschopný si připustit, že skutečná důstojnost smrti ve filmu vypadá trochu jinak než tahle předžvýkaná hřejivá road movie, které absolutně chybí cokoli hořkého a realistického... Mrzí mě, že to musím napsat, ale Clooney je tak trochu Jeckyll a Hyde současnosti - na jednu stranu bystrý kritik současné společnosti, na druhou stranu inženýr lidských srdcí ve službách kapitalistického realismu. Děti moje jdou i přes pár pěkných scén (dialog Clooney - dcera v bazénu či scéna u manželčiných přátel) mimo mě podobně jako Lítám v tom. S filmem, kde v potencionálně nejsilnějším dialogu otec-dcera nahradí tátu rodinná terapeutka, není podle mého vše v pořádku. Ani se světem, který se nad tím dojme. Můj boj. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Pár silných scén (dohromady tři?) nedokáže vyvážit pocit, že za tenhle film zaplatil nějaký bohatý investor z Havaje, aby zvedl turistický ruch. A stejně jako Cival, taky "nemám rád havajský košile, serou mě ty medový havajský odrhovačky a k srdci mi nepřirostlo ani tohle hladivé ždímání slziček...(konec citátu)" ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash / Predloha: The Descendants - Kaui Hart Hemmings (Novela) | Produkcia: Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Ad Hominem Enterprises | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 177,243,185 $ || Príbehy zo života s knižnou predlohou sú najlepším základom pre funkčnú fimovú drámu. Okoreniť Clooneym, peknou dcérou, malebnou krajinou a úspech je garantovaný. Stačí sa pozrieť na pomer rozpočet/tržby... 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Hlavne vdaka oscarovym nominaciam a jednemu Oscaru za scenar som si chcel tento film pozriet. Georga Clooneyho som chcel vidiet aj v inej ulohe, na ake som bol na neho zvyknuty, najviac mam v pamäti akcnu zabijacku upirov OD SUMRAKU DO USVITU (1996). Scenar tohto filmu ma skutocne zaujal, pretoze som chcel vediet, ako si poradi Matt King so situaciou okolo jeho zeny, ktora je v kome a jej milencom, o ktorom sa dozvedel az od jeho vlastnej dcery. Hudba mi tam moc nesadla, ale tak posobilo to na mna, ako artovy film vhodny na STV2 alebo CT2. Film nebol zly, avsak u mna staci na jedno pozretie, boli tam trosku zdlhave chvilky, ale dalo sa to vydrzat. Nedporucam pozerat v noci, ak ste unaveni. Reziser Alexander Payne sa podielal na scenaroch napriklad pri filmoch JURSKY PARK 3 (2001), O SCHMIDTOVI (2002) s Jackom Nicholsonom, ktory reziroval, BOKOVKA (2004) s Paulom Giamattim, ktory tiez reziroval alebo aj pri komedii KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007). Film Deti moje bol este nominovany na Oscara za najlepsi film roka, reziu a herca v hlavnej ulohe, avsak vo vsetkych troch kategoriach zvitazil nemy ciernobiely romanticky film THE ARTIST (2011), ze reziu Michel Hazanavicius a herca v hlavnej ulohe Jean Dujardin. _________ George Clooney - (Matt King) +++ Shailene Woodley - (Alexandra King) +++ Amara Miller - (Scottie King) +++ Nick Krause - (Sid) +++ Patricia Hastie - (Elizabeth King) +++ Beau Bridges - (Bratranec Hugh) +++ Matthew Lillard - (Brian Speer) +++ Judy Greer - (Julie Speer) +++ Produkcia: Alexander Payne, Jim Taylor, Jim Burke +++ ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Pozvolné, tísnivých podtónů prosté zamyšlení nad důležitými životními hodnotami, v němž na mne bylo až moc neskrývaných emocí a mezilidského hřání. Z Payneových filmů bezesporu největší Jistota. Stále však důstojné zpracování látky, která by mnohé tvůrce sváděla k (ještě) většímu patetizování. Nadhled si film zachovává ve vztahu k vedlejším postavám, zatímco k těm hlavním je smířlivější, než by si zasloužily. Pochybuji ovšem, že členové Akademie zaujmou stejně cynický postoj... . 70% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (17)

  • Satellite Awards ocenilo snímek v kategoriích nejlepší film a nejlepší scénář. (Terva)
  • Natáčení začalo 15. března 2011 na Havaji. Většina filmu byla točena v Honolulu. (Terva)

Súvisiace novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (viac)

Reklama

Reklama