Reklama

Reklama

Havajský právnik Matt King prežíva ťažké obdobie. Jeho žena Elizabeth leží viac než tri týždne v kóme, je v beznádejnom stave a on má na starosti nielen 10-ročnú dcéru Scottie a 17-ročnú dcéru Alexandru, ktoré mu dávajú poriadne zabrať, ale aj dôležitú pozemkovú transakciu, pri ktorej zastupuje svoj široko rozvetvený tunajší rod. Aby toho nebolo málo, dozvie sa, že mu manželka, s ktorou nemal ideálny vzťah, bola neverná. Rozhodne sa nájsť a spoznať jej milenca, aj keď nevie, čo od neho môže očakávať. Počas krátkeho času sa tak on, ako aj jeho deti musia vyrovnať s neodvratnou smrťu blízkeho človeka, prekonať odcudzenie a nájsť nové rodinné väzby. (TV JOJ)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (604)

genetique 

všetky recenzie používateľa

George Clooney pre mňa nikdy nebol charakterovým hercom, ktorý by utiahol celý film a svojou postavou si získal ocenenie akadémie. Tento film a jeho rola ho ale predurčila k podobným postavám do budúcna. Ten chlap vekom získava skúsenosti, charizmu nestráca ani v najmenšom, i keď už nieje vo forme najlepšej. Film sa však neupriamuje len na jednu postavu, čo je veľmi dobre. Domotaná sieť medziľudských vzťahov, kde otcovská bezradnosť z neúspechu o obnovenie kontaktu s dcérami vyvoláva kopec tragikomických situácií, prirodzene zachytených, bez náznaku rutiny. Príbeh mal obrovský potenciál, ktorý ale nebol využitý naplno. Hlavne v závere režisér stráca dych, skresať to o pár minút dostal by film ten správny náboj. Ako celý priebeh filmu aj záver mal byť viac šťavnatý, no Payne to zobral až príliš decentne. Oscarové nominácie teda sedia, ale zastúpenie v kategórii najlepší film by si určite zaslúžil iný film. Inak, celé je to krásne nevtieravá reklama na Hawai, som zvedavý ako sa im zvýši návštevnosť po ohlásených oscarových nomináciách a slušnej návštevnosti filmu. 80%. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Obyčejné drama, složené ze střípků životních příběhů, kterých bylo natočeno nespočet - osoba blízká v kómatu, nevěra, nezbedné děti, těžké rozhodnutí v obchodních záležitostech apod. Nic víc, nic míň. K tomu jde o knižní adaptaci, která je dobrá na to, že se jedná o knižní debut spisovatele K. H. Hemmingse, ale ne tak výrazná, aby se převáděla na filmové plátno. ()

Reklama

larelay 

všetky recenzie používateľa

Po Up In The Air konecne opat nejaky film, ktory vo mne zanechal pocit absolutna. Neuveritelne uveritelne a totalne odzbrojujuce. A opat George exceluje a to som mu pri tom verila uplne najmenej. Nadherna hudba, skvely pribeh a mlade herecky, spolu s funny postavickou Sidom, ma presvedcili, ze nie vsetko z hollywoodskej produkcie musi byt az prilis hollywoodske. Jednym slovom- blaho! ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Hodně příjemná záležitost. Vytýkat něco tomuto filmu, by bylo asi zcela zbytečné, protože je přesně takový, jaký chce být. Nejedná se o nic přelomového, film nepřekypuje nepředvídatelnými zvraty, neobsahuje extrémní situace, ani se nesnaží příliš útočit na emoce diváka. Prostě jde jen o nahlédnutí do jedné rodiny, která se musí vyrovnat s tragédií. Je to takový ten lidský příběh jako vystřižený ze života. Celý film působí upřímně, na nic si nehraje a divák nemá problém filmu uvěřit. Ze začátku jsem sice nechápala, proč tvůrci do filmu vložili postavu Sida, jenže postupně i tato postava měla svůj smysl. Geroge Clooney je zde naprosto perfektní a myslím, že tady máme novou začínající hvězdu v podobě Shailene Woodley. Já u filmu strávila příjemné minuty. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Oskara v kategórii "Najlepší film roka" síce The Descendants nezískajú (Boh chráň keby získali..), ale zopár ocennení za herecké výkony a scenár si vo všetkých soškových ceremóniach, zahraničných aj amerických, určite zaslúžia! Jedná sa o drama, ktoré si svoje slabé stránky jasne uvedomuje a o to viac sa ich snaží zakryť a nahradiť sympatickým, hereckým obsadením, medzi ktorým funguje potrebná chémia, krásnym prostredím Havaja, niektorými zapamätania hodnými scénkami a celkovo príjemným pôsobením na jemné srdce diváka. __ VIAC TU ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (17)

  • Po scéně, kdy Matt King (George Clooney) křičí na svou manželku, která leží v nemocnici v kómatu, otevře dveře od pokoje, které nechá otevřené a jde pro své dcery. V dalším záběru jsou však dveře zavřené. (TheDave)
  • V jednej scéne na ostrove Kauai sa Amara Miller (Scottie King) zahnala tak nešťastne, že Georgovi Clooneymu (Matt King) zlomila dva predné zuby. Pre naplánované nakrúcanie si úlomky zubov provizórne prilepil sekundovým lepidlom a celý štáb sa na tom úžasne zabával. (krasomama)

Súvisiace novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (viac)

Reklama

Reklama