Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zach Galifianakis, Keir Gilchrist, Lauren Graham a Emma Roberts září v povznášející komedii o hledání duševního zdraví na tom nejméně pravděpodobném místě. Někdy to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak myslí…což rozhodně platí pro Craiga (Gilchrist), vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora (Galifianakis), možnou novou lásku (Roberts) a hlavně dostává příležitost k novému začátku. Okouzlující, zábavný a moudrý – takový je příběh o dospívání Něco jako komedie. (Magic Box)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (409)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V súčasnosti je mladý človek vystavený väčšiemu vplyvu stresových situácií, než ako tomu bolo za čias našich rodičov. Možnosti, ktoré sa vo svete otvorili sú ako pasti, ktorých jedinou úlohou je zmiasť a zneistiť. Craig prežíva niečo podobné. Pocity úzkosti, depresie sa u neho prejavujú častejšie ako by sa mu páčilo a pomyslenie na samovraždu nedokáže už niekoľko týždňov dostať zo svojej hlavy. Tak príde na psychiatriu a žiada aby ho vyliečili. Film je príjemnou tragikomédiou zo života ľudí, ktorých reálny svet udupal a ktorý sa nevedia, alebo nemôžu znova postaviť na nohy. Craig ako inteligentný mladý človek, ktorý sa zaujíma sa stáva pozorovateľom rôznych osudov, s ktorých sú pre neho niektoré dôležitejšie ako ostatné. Za veľmi krátky čas si dokáže nielenže vybudovať na psychiatrií autoritu, ale aj spoznať spriaznenú dušu a postaviť sa na vlastné nohy a čeliť priamej konfrontácií so svetom. Viem, znie to jednoducho a predvídateľne a ja to tu ani nemienim vyvracať. Boden a Fleck si ale každopádne zaslúžia niekoľko mojich úctivých slov, pretože pri ich filme som sa bavil. Vyvarovali sa patetickosti, do ktorej to mohlo každou sekundou skĺznuť a aj trápnosti. Scény sú pospájané v dokonalej súhre a vytvárajú príjemnú, uvoľnenú atmosféru, ktorá sa nesie celým filmom. Na tom majú veľkú zásluhu aj pacienti psychiatrickej liečebne, ktorý boli vtipný a uveriteľný. Hlavne Galiafianakis, ktorý predviedol jednu z vážnejších svojich postáv a ktorá mu kupodivu veľmi sedela. Priemerný príbeh, v nadpriemernom spracovaní. ()

Carlossss 

všetky recenzie používateľa

Tohle se dalo. A to tak, že hodně... chtěl jsem vidět jenom další film s Galifianakisem, ale dostal jsem něco víc... přiznávám, že hlavní hrdina je asi tak sympatickej, jako představa péra ve včelim úlu a některý situace byly řešený podle knížky: 1000 a jedno klišé z filmového světa, ale who gives a fuck? Pokud chcete vidět toho fousatýho špeka z Pařby ve vážnější roli a nejsou vám cizí psychický choroby.. jenom do toho:) ()

Reklama

Alqarin 

všetky recenzie používateľa

Milý a prostý tisící sluníčkový odvar Přeletu, přesto sympatičtější než 999 jeho zbylých epigonů, možná protože střízlivost, protože nevtíravost a protože patrná absence snahy o hluboký téma. I proto ale zase bohužel jednoduchost a pomíjivost, na jazyku setrvá fajn dozvuk chvilku a rozum se ještě o něco dýl čertí, protože žádný Emmy Roberts prostě po blázincích nevysedávaj. Suma sumárum fajn film na čistou hodinu a půl lebedění a příjemnýho pousmívání. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Well, this wasn't funny at all. Spíš mi to přišlo jako drama o klukovi, kterej propadá depresím a chce spáchat sebevraždu a tak se nechá na pár dní zavřít do "Blázince" a tam se toho jako zázrakem zbaví a i když tvrdí, že ještě neni v pohodě, mě teda příjde, že jo. A přišlo mi, že příběh Bobbyho byl docela slušně rozjetý a nakonec to tam nebylo vyřešený. Ale bylo to v podstatě to co jsem očekávala, že to bude. Takovej průměr, 3* ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Ani život obyčajného mladíka nemusí byť jednoduchý, hoci má všetko, čo potrebuje. Ibaže nedokáže vstrebať bežné problémy tak, ako väčšina. Niekedy však stačí stretnúť tých správnych ľudí, byť vypočutý, dostať pozitívny impulz alebo byť jednoducho postrčený dobrým smerom. Tento film je veľmi pozitívny, najmä ku koncu. Veľká spokojnosť! ...behať, cestovať, plávať, skákať, dýchať... žiť! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • V scéne, kde Craig opisuje svojich spolužiakov, je v zábere na neho vidieť, že číta knihu Be More Chill od Neda Vizziniho. Ten napísal aj text s názvom It's Kind of a Funny Story. (mimale)
  • Malby a animace budov, které můžeme vidět ve filmu, vytvořil americký umělec, architekt a grafik Brian Drucker. (Čulo)
  • Ned Vizzini, autor částečně autobiografické stejnojmenné knihy, podle které byl film natočen, spáchal 19. prosince 2013 sebevraždu. V té době pracoval na několika dalších projektech, například na seriálu Believe (od r. 2014) z produkce J.J. Abramse. (Farley)

Reklama

Reklama