Reklama

Reklama

Na koľko si ceníte ľudský život? Je hoden takých 50 miliónov euro? Priemyselného magnáta, mocného Stanislasa Graffa jedného rána unesie z jeho limuzíny banda násilníkov. Udeje sa to tesne pred odchodom do Číny. Jeho cesta mala byť súčasťou návštevy francúzskeho prezidenta v tejto krajine. Únoscovia žiadajú výkupné 50 miliónov eur. Stanislasovi sa začína zdĺhavé a bolestné martýrium. Prejavuje sa však ako silná a odolná osobnosť, vzniknutú situáciu prijíma bez nárekov a bez sťažovania, na poníženie zo strany únoscov reaguje mierne a so cťou. Odstrihnutý od vonkajšieho sveta zbiera len čriepky informácií, ktoré začuje. Nedokáže pochopiť, že jeho muky musia trvať tak dlho, že nikto za neho ešte nezaplatil výkupné. Vo vonkajšom svete zatiaľ prebieha intenzívne policajné vyšetrovanie, ktoré Stanislasovej rodine odkryje skryté stránky jeho osobnosti a tajomstvá, ktoré nikdy nemali uzrieť svetlo sveta... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (16)

danliofer 

všetky recenzie používateľa

Film o spoustě prázdnoty... Prostě jak se zpívá v jedné písni, že štěstí si za prachy nekoupíš, se tady zhmotnilo naprosto dokonale. K tomu se to propojilo s tvrzením, že nejlepším přítelem člověka je pes... a že člověk žije jen svůj život, a ne život druhých... i proto tento film stojí za zhlédnutí. Nejen že není na efekt, ale donutí jednoho se zamyslet nad určitými hodnotovými žebříčky... že ti, co ve filmu usilují o získání peněz, jimi nic nezískají a svým způsobem, i když mírně krutým, pomohou nechtěně jednomu bohatému člověku najít sama sebe a začít nový život... ()

Aniki 

všetky recenzie používateľa

Ta současná koncepce francouzských filmů je z tohoto snímku opět cítit ze všech stran a je to i důvod proto, proč současnou francouzskou tvorbu nesleduji. Nicméně jistá civilnost dramatu, byť se děj odehrává mezi smetánkou z nejsmetánkovatějších, zde nebyla ke škodě a psychologická hříčka byla celkem koukatelná. Herci nezaujali ani trochu, ale s tím mám problém u každého z dnešních filmů francouzské výroby. Zkrátka, doba Delonů, Ventůrů, Gabénů a mnohých jiných byla jen jedna, tedy se nikdy vrátit nemůže. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Netradičný film o únose, kde hlavným nepriateľom uneseného nie sú únoscovia, ale on sám. A možno aj jeho kolegovia sú v konečnom dôsledku ešte väčšími nepriateľmi. Ale ako sa to vezme, otázka viny a brania zodpovednosti za bohémsky život na úkor rodiny a najbližších je ústrednou témou snímky. Problém určite nie je v hlavnom predstaviteľovi, ale skôr v pomerne mdlom spracovaní. Je pravdepodobné, že si počas niektorých scén poviete, že by si zaslúžili filmovejší look a zamyslíte sa aj nad tým, akoby to celé vyzeralo, ak by sa toho chopil napríklad taký Fincher. 70% ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý a netradiční thriller, který vlastně thriller přestává být již asi po půlhodině. Mění se v psychologické drama, jež zkoumá, zda mocného, bezskrupulózního člověka změní traumatická situace, v níž mu jde o život. A režisérovi se tohle drama náramně povedlo. Yvan Attal podává bezchybný výkon, v roli manželky i maminky jej výborně doplňují Anne Consigny a Francoise Fabian. ()

RPupkin 

všetky recenzie používateľa

Skutečný příběh únosu barona Empaina, který od ledna do března 1978 i díky masivnímu zapojení bulváru cloumal francouzskou veřejností, přenesený o třicet let později. O co věrohodnější jsou naturalistické scény z místa zajetí, o to uměleji, fádněji a odbytěji působí statické pasáže z Paříže, zobrazující počínání Empainovy firmy a rodiny. Snahy policie o výměnu rukojmího za falešný finanční obnos nepostrádají dynamiku a dramatičnost a dávají snímku druhý dech, ani to z něj ovšem nečiní nijak mimořádnou a nadprůměrnou podívanou. Celkově vzato: za mě palec na neutrálu, 60 %, nechci vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #21] ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

  • Yvan Attal kvůli roli ve snímku Rapt podstoupil drastickou dietu, při níž zhubnul 20 kilo. (claudel)

Reklama

Reklama