Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spencer Tracy v hlavní roli adaptace slavného románu Kennetha Robertse z počátků dobývání amerického západu. Děj se odehrává v roce 1759 a popisuje odvážnou akci proti nepřátelským abenakijským indiánům. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (17)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Rangers Forever!!! Maličko zpopularizovaná pověst o dobývání krajiny Velkých Jezer, drobný historický exkurz a spousta legendárních historek o správných chlapech spojená v jeden celek, tak aby lid myslel na světlé okamžiky historie a ne na válku. Tomu všemu ale vévodí opravdu skvělý Spencer Tracy, který se podle slov jedné hlavní postavy stal legendou... ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Nebývale realistický náhled, typicky vidorovská režie a krásný příběh o síle lidské povahy, nezdolnosti ducha a starých dobrých časech indiánských válek. To přepadení indiánského tábora muselo být na tehdejší dobu možná až moc kruté, ale alespoň trošku poodhaluje skutečnou dobu britsko -francouzských válek - Cooper to není. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Navzdory minutáži a v podstate jednej akčnej scéne príbeh dosť dobre odsýpa. Ono tu ide predovšetkým o vlastnú odvahu prekonávať prekážky, nenechať sa zlomiť a poraziť. Spencer Tracy je v postave majora Rogersa skutočne dobrý motivátor, ktorý dokáže strhnúť okolie a takisto strhol aj svojim hereckým výkonom. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Po závere zostane silná pachuť pátosu. Tracy v postave majora jednajúceho so silným ľudským prístupom k vojakom pôsobí nevieryhodne. Ale vzhľadom na rok vzniku a zaiste aj pohnútkam tvorcov asi toto malo vytŕčať nad všetkým ostatným. Zábery v exteriéroch odohrávajúce sa hlavne pri jazerách a riekach sú veľmi fajn, skvelý a tentoraz aj hláškujúci Tracy nesklamal. Škoda, že akcie bolo málo, vlastne len jedna poriadna, ktorá pôsobila vzhľadom na rok vzniku naturálne, a tá sa celkom vydarila. Bohužiaľ bola iba jedna a aj v súvislosti s prehannou stopážou je to dosť málo a viackrát som sa pristihol, že sa nudím. ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

FUNNY THINK ABOUT A BOAT IT'S NO GOOD TO YOU ON THE TOP OF A HILL!! Vůbec ne hloupý film. Na rok 1940 přímo nadčasový a vše co major dělal a říkal mělo hlavu i patu. Útok na vesnici indiánů mě ovšem překvapil nejvíc. DRIVE THEM BACK! KILL THEM! KILL THEM ALL! Jeho brutalita a bezcitnost s jakou se po psech hází sekerou a bajonetem se indiánům operují střeva mě zaskočila. Nic z toho jsem nečekal a voják, který se zblázní a nosí sebou hlavu, kterou si v boji s indiány ukořistil mě dorazil. Filmu sluší barva, díky které vynikne okouzlující příroda a kamera v boji dokonce udělá záběr, který mě tak též zaskočil a to, když voják míří na utíkajícího indiána a záběr se točí spolu s ním. Úchvatné. Navíc mi zde Spencer Tracy strašně připadá, jako Kirk Douglas a celkově u mě stoup po tomto snímku v ceně. IT'S PRETTY HARD TO DESTROY A MAN WHO'S GOT A REAL INCENTIVE TO LIVE! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (8)

  • Na film mal pôvodne nadväzovať ďalší, ktorý mal ukázať hľadanie cesty na severozápad, avšak pre vysoké výrobné náklady tohto štúdio MGM od nakrúcania pokračovania ustúpilo. (Michal74)
  • Snímek byl natočen na motivy románu od Kenneth Robertse „Severozápadní cesta“ z roku 1937. (Dragoni)
  • Natáčení probíhalo v Idaho, nedaleko jezera Payette a města McCall. (Dragoni)

Reklama

Reklama