Reklama

Reklama

Stratení v horách

(TV film)
  • Slovensko Stratená dovolenka: Príbeh Jima a Suzanne Shemwellovcov (viac)

Obsahy(1)

Predvianočný výlet do hôr na snežných skútroch sa pre rozvedený pár Jima a Suzanne zmení na nočnú moru. Stratení v horách zúfalo bojujú o prežitie a záchranu rozpadnutého vzťahu. Nájdu rozvedení manželia stratení v snehovej búrke nielen cestu do bezpečia, ale aj k sebe navzájom?
Po odchode manžela Jima vychováva Suzanne sama dve dcéry. Dospievajúcu Mirandu, ktorá sa už začína búriť proti matke, pretože sa jej nepáči naplánovaný a kontrolovaný život, a sedemročnú Taryn, ktorú v tejto chvíli zaujímajú len blížiace sa Vianoce. Príchod babičky je pre ňu rovnako radostná udalosť ako nečakaná návšteva otca, ktorý sa rozhodol stráviť sviatky s dcérami. Suzanne však zďaleka taká nadšená nie je. Spontánny a nezodpovedný Jim pre nich iste bude skvelým kumpánom v zábave, jeho prítomnosť v dome však nie je vôbec vhodná, pretože jej priateľ chcel celú rodinu pozvať na vianočné predstavenie Luskáčika. Navyše Jimova slobodomyseľná povaha len posilňuje Mirandin vzdor, takže na ďalší z matkiných zákazov reaguje slovami "Nenávidím ťa!" V tej chvíli ani jedna netuší, že by to mohli byť tie posledné slová, ktoré medzi nimi padnú. Jim totiž prehovoril Suzanne, aby sa spolu prešli na snežných skútroch. Čo sa začalo ako zábava a spomienka na staré časy, sa však nečakane zmení na drámu. Pohodu naruší hádka, mení sa aj vrtkavé a zradné počasie. Oblasť zasiahne silná snehová búrka, rastie nebezpečenstvo lavín. Aby prežili, musia rozhádaní exmanželia začať spolupracovať. Záchranári ich už síce hľadajú, oblasť však náhle zasiahne ďalšia snehová búrka a pátraciu akciu musia prerušiť. Uplynie niekoľko dní a zdá sa, že Jima a Suzanne môže zachrániť už len zázrak... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (11)

m4xp4yn3 

všetky recenzie používateľa

Panejo, to byla kravina. Předvídatelné až hanba, prosté jakéhokoliv napětí. O osud "ztracenců" jsem ani na okamžik neměl obavy, hercům jsem nevěřil ani grimasu. Moment slavného objevení aspiruje na nejdebilnější scénáristickou zkratku století. A ty dialogy! "Musíme pátrat organizovaně." "Rozdělíme se na týmy!" "A každý tým dostane vysílačku." Ušetřete mě. ()

Saxos 

všetky recenzie používateľa

Film v duchu přísloví "Co tě nezabije to tě posílí". I na TV film velmi slabé. Bez napětí, herecky nezajímavé. V podání pohřešovaných vše vypadá, jak školní výlet. Film neprožíváte, ale pouze sledujete. Trapně namaskované omrzliny. Po šesti dnech v horách, bez jídla, bez pití, bez možnosti měnit oblečení, za opakujících se bouří, tak za dva dny křepčí u vánočního stromku a cpou se krocanem. Myslím si, že ani autentickým účastníkům se tento film moc nelíbil. Skrytý tip odpovídající jejich chování a stavu: první den na skútrech dojeli k neobývanému horském srubu, kde se pět dní váleli v posteli a pak jim bylo blbé přiznat, že skoro zapoměli na vánoce. ()

Reklama

Drom 

všetky recenzie používateľa

Levný televizní film vysílaný na Nově a natočený podle skutečné události? Už tohle samotné je příslib. No a jede to. Mamka, která se nejde vyčůrat, pokud to nemá napánovaný a diletantskej taťka, kterej dokáže ovlivnit nákupní sílu stovek lidí v celé zemi. Čemuž rozumím jako že je kapesní zloděj. Jenom nechápu, proč taťku nehraje Tim Allen, protože jednak v českým dabingu má správnej hlas a navíc se ukázalo, že to vlastně je film "Na horách s kutilem Timem". Ale jinak bytelný drámo. Schválně, co myslíte, že se tam odehrává? Drsný boj o přežití v divočině s pojídáním padlých přátel a naturalistickými záběry nebo veselá procházka s koulovačkou a silným potenciálem soulože pipky a retarda někde za romanticky zasněženým smrčkem? ()

krapek 

všetky recenzie používateľa

Určite to bol miestami veľmi dojemný príbeh, ale nemôžem si pomôcť, tí ľudia ma svojim sprostým správaním neskutočne srali. Mám pocit, že najrozumnejšia z nich bola tá malá dcérenka. A tí dvaja že vraj boli ľudia, ktorí boli školení ako prežiť v horách? Veď za toľko nelogických rozhodnutí čo spravili, by si zaslúžili zhebnúť. A rád by som videl tú príručku prežitia, v ktorej sa píše, že keď si v horách nemáš ísť dolu. Slabé 2* ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Málem mi u tohoto „NOVAckého“ horského předvánočního dojáku ukápla i slza. Ani ne tak nad rádoby dojemným rodinným dramatem a dosti slabým přežíváním v horách, ale nad celkovou stupiditou samotného slabého scénáře. Nicméně pro milovníky „příběhů podle skutečné události“ či „červené knihovny“ to bude jistě dojemná podívaná. Herecké výkony nebyli úplně nejhorší, dokonce by se tu našlo i pár dobrých situací, ale úsměvný konec a někdy až neskutečně trapné dialogy mi prostě neumožní dát ani průměrné ohodnocení – ta vánoční ozdoba domu byla ale pěkná, starší dcérka též… ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama