Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z mála japonských válečných filmů, který se zabývá osudy posádek speciálních sebevražedných torpéd známých pod jménem kaiten. Dva hlavní hrdinové Ósato a Mišima pracují svědomitě na vývoji těchto torpéd a jejich využití v japonském námořnictvu. V roce 1943 se však střetávají s nepochopením a odmítáním. Teprve v momentě, kdy je porážka Japonska téměř nevyhnutelná, jsou tyto zkázonosné zbraně nasazeny. Při testování zbraně však Ósato zahyne a v dokončení poselství svého velitele pokračuje Mišima sám. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

Dragonlanc 

všetky recenzie používateľa

Skôr hraný dokument ako normálny film. Dej sa prakticky celý sústreďuje na výrobu a skúšanie sebevražebných torpéd a prípravu posádok. Nečakajte absolútne žiadne bojové scény, žiadnu akciu, nič. Dej sa nudne naťahuje ako týždeň pred výplatou plný blbých vlasteneckých táranín a kecov. Film končí v okamihu, kedy konečne posádky sebevražebných torpéd odchádzajú do prveju akcie... Žiaľ ani žiadnej záverečnej akcie sa nedočkáme.... NUDA, NUDA, NUDA !!! ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Film balansuje medzi hraným filmom a dokumentom a to je jeho výrazná slabina. Filmová reč je nahradená medzititulkami ( niekedy úplne zbytočne ) a vysvetľujúcim komentárom. ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Pre mna osobne slabucky film, v ktorom sa dokopy nic nedeje. Len kecanie japoncov o ich sne obetovat sa za ich vlast. V celom filme len rozoberali torpeda a ani toho cvicenia s nimi tam nebolo skoro nic. Zaverecna akcia proti Americanom bola prevedena v par sekundovom dokumente. Nepadol tam ani jeden posraty vystrel,,he he. Opps, aby som neklamal, boli tam vystrely z lodi, ale v dokumentarnych zaberoch, ktore vtesnali do tohoto filmu. ()

Lucas87 

všetky recenzie používateľa

K japonským filmům se hledá těžce cesta zvlášť pokud je to tak starý válečný film, ale nedá se mu opřít, že se snaží přinést informace o osudu těch co přišli s tímto nápadem přeměnit torpéda na sebevražedná. Lidská torpéda jsou takovou stránkou v námořní historii císařského loďstva. Film hlavně zahrnuje vznik myšlenky, její realizaci a výcvik pro tento úkol. Ty japonské dialogy pro evropana, jsou dost nudnou záležitostí. Dragonlanc, kecá nesmysly závěrečný útok je zde zobrazen, když tyto torpéda zaútočí na flotilu ! Podle mého názoru v té době ten film ohromil, ale dnešní mladou generaci asi těžko osloví. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama