Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trailer podivne láka na nejakú love story, ale film je skôr sondou do nie príliš šťastného manželstva. Spomienkami a flasbackmi sa vraciame späť do doby, keď sa táto dvojica stretla a zažili to šťastnejšie obdobie. Postupne sa dozvedáme stále viac až sa s nimi dostaneme do stavu, kde jeden druhého nemôžu ani vystáť a hádka začína na začiatku každého pokusu o rozhovor. Čistokrvnej love story by som sa asi vyhol, ale tento príbeh je podaný presne tak, akoby som ho rád videl. Myslím, že takto ladený film som ešte nevidel. Podobnou zmenou prejde takmer každé manželstvo, tipujem že asi každé druhé sa dostane do podobného štádia ako naša dvojica. R. Gosling je tradične presvedčivý . Kecami, chlastaním a rozoberaním každej blbosti si toho pohnojil dosť, ale mal som pocit, že na udržaní rodiny mu dosť záležalo, niekedy možno viac ako jeho manželke. Film by som povinne premietal všetkým zamilovaným pred vstupom do manželstva. Viem, že by sa bránili. " Ja nie, my nie, my takto nedopadneme..." Ale hej, možno nie presne takto, ale zmena určite príde... 80%. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Ordinary people, ordinary life, boring film. Jeden nezajímavý a nesympatický pár řeší dvě hodiny své nanicovaté, vlastními blbými vlastnostmi způsobené problémy. Asi po dvaceti minutách mě naprosto přešla chuť film dál sledovat, neboť (a) mi postavy byly strašně protivné a (b) hned na začátku jsem vycítil (díky "chytrému" přeskakování v časových liniích), k čemu Blue Valentine směřuje. Takové filmy tu už byly, a to v mnohem zajímavější formě. Přesto jsem dokoukal až do konce a ve svém názoru se utvrdil. Rádoby uvědomělá indie nuda. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho mně nic tak nesundalo a nerozebralo, jako tenhle nádherně natočený a odvyprávěný intimní tlukot lidského srdce. Musím říct, že mě z té lehkosti a přirozenosti s jakou byla tato neskutečně těžká látka sdělena až mrazilo. A způsob jakým své role zahráli Ryan s Michelle mně naprosto vyrazil dech. Extremně silný vnitřní prožitek mého tlukoucího orgánu tady na mě jasně řve, přestaň už kecat a vypal pět hvězdiček. ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Intímny príbeh dvoch ľudí intímne a presvedčivo zahraný (Goslingovi dávam navrch). Zanechá vo vás taký zvláštny smútok, pretože aj ten najväčší realista niekde v hĺbke duše vždy dúfa v pekné konce. Niekedy je až tragické ako do seba dvaja ľudia na počiatku zapadnú, ako jednoducho si vytvoria svoju jedinečnú skladačku...ktorá sa ale po čase rozpadne ako lacná čínska hračka. Pretože ak má vzťah dobrý základ, tak sa spočiatku vyvíja aj sám. Čo dvojicu láka k pohodlnosti a ľahostajnosti vzťah udržiavať, rozvíjať, snažiť sa...kým je ešte čas. Realistické, smutné, aktuálne. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne .. How do you trust your feeling when they just disappear like that? _ Pokus o nezávislejší (500) Days of Summer. Jen nezáživnější. Navíc mne štvala stavba děje, jak nepřehledností, tak tomu ono zpřeházení časových linií spíše ubralo na působivosti. Herecky však velmi zdařile, jen zarazí, že když už je oceňovaná Michelle William, tak by si dle mého zasloužil obdobnou pozornost i Ryan Gosling. Celkově, rychle vyšumí. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Ryan Gosling během natáčení skutečně pracoval a mluvil se zaměstnanci stěhovací společnosti. Její šéf James "Jamie" Benatti si zahrál sám sebe. (HellFire)
  • Se začátkem natáčení se původně počítalo na jaře 2008, ale po smrti Heatha Ledgera, manžela Michelle Williams, produkce film odložila. (HellFire)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama