Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný príbeh

  • Česko Blue Valentine: Milostný příběh (viac)
Trailer 1

Mladík Dean Pereira (Ryan Gosling) nikdy nedokončil školu a pracuje pre sťahovacia spoločnosť v New Yorku. Pôvabná Cindy Hellerová (Michelle Williamsová) študuje lekársku fakultu, dobre vychádza so svojimi rodičmi a stará sa o babičku v Pensylvánii. Keď sa Cindy a Dean náhodou stretnú, vášnivo sa do seba zamilujú. Doslova na nejaký čas úplne zabudnú na okolitý svet. To je však len začiatok pekla, ktorým neskôr musia spoločne prejsť. Cindy a Dean sa stanú mladými manželmi a rodičmi, pričom Dean nie je biologickým otcom ich dieťaťa. Jeho láska zostane silná aj po niekoľkých rokoch manželského stereotypu, tvrdej práce a veľkej tolerancie voči náladám manželky, ktorú zamilovanosť už opustila. Dean a Cindy chcú zachrániť rozpadajúce sa manželstvo a rozhodnú sa stráviť jednu noc bez dcéry. Ešte pred šiestimi rokmi ležali vedľa seba a ich romantické vízie dopĺňal hravý okolitý svet. Spoločná cesta životom ich však nakoniec priviedla do stavu hlbokého smútku z nesplnených snov, sľubov a nenaplnených životných ambícií. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

LoLaa 

všetky recenzie používateľa

Promiňte, ale teda slabší 3 hvězdy a to jsem se ještě rozhodovala, jestli jednu neubrat... Michelle Williams mi byla krajně nesympatická, Ryan byl sice herecky vynikající, ale jeho postava mi k němu také zrovna moc neseděla. Celý film se vlastně točí jen kolem vývoje vztahu k horšímu a celkově je to trochu nemastné neslané, prázdné. Hodně se mi líbila hudba, kamera a záběry z minulosti, ale pár scén bych upravila nebo dokonce vynechala úplně (potrat, společná sprcha v hotelu a další), detaily v nich byly podle mého názoru přebytečné a filmu spíše ublížily.. Z mé strany tedy bohužel velké zklamání. ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Film, kterému můžete dát jak maximální, tak minimální hodnocení a svými argumenty budete mít pořád pravdu. K záměrně nudnému, realistickému a nezajímavému snímku ze života dvou obyčejných lidí si najdete sympatie jen při maximální empatii k hlavním hrdinům nebo přijmutí jeho zvolené formy. Z filmařského hlediska nelze nic obdivovat, jelikož neobsahuje žádnou audiovizuální stránku, žádnou scénu, kvůli které by se vám (nedejbože) mohl Blue Valentine líbit nebo byste ho (nedejbože) mohli někomu doporučit. Je jen záměrně odpudivý a divácky nevděčný a vůbec, nemůžu si vzpomenout na film, který bych i přes jeho nesporné kvality (myšlenka, herecké výkony) nemohl dokoukat do konce. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Z Cianfrance bude specialista na filmy "ze života", podobně jako to má formálně odvážnější Innaritu, ten je ale ještě navíc líznutý tou jižanskou horkokrevností. Blue Valentine je melancholičtější, méně robustní a romantičtější, než Place Beyond Pines, rovněž mnohem více zkratkovitý. Dějová narace je ovšem jako ze sna a herecké výkony dvou hlavních jsou top of top - ta chemie v silných scénách je impozantní, stejně jako roztřesená minimalistická kamera. Čím víc scén z filmu si spojíte se svým životem, tím víc hvězdiček ve finále dáte. Ať už je forma nebo scénář takový, či makový. Tohle je čistá pocitovka. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Čo ja viem. Akosi mi ušlo, ako sa to vlastne všetko rozpadlo. Žeby bol čas naozaj taký krutý ku vzťahom? To mi akosi nejde do hlavy. Film má dve roviny. S toho ani jedna nefunguje na sto percent. Celá línia zoznámenia a milých gest je síce pekná, ale chýba jej tá iskra, tie pohľady, tie dotyky, ktoré ukazujú zamilovanosť v tom najlepšom zmysle slova. Druhá línia rozpadu naopak tieto pohľady a dotyky využíva, len aby ukázala prázdno. Ale nemá veľmi čo ničiť, pretože nemala veľmi čo budovať. Natočené je to pekne. Rovnako aj hlavný predstavitelia dokázali udržať príbehovú líniu bez výraznejších prešľapov, ale na to aby som skutočne docenil ich vzájomný vzťah je film príliš neosobný. Ako keby režisér píšuci o sebe, chcel pôsobiť dojmom, že má nadhľad nad svojim životom a tie skutočné emócie sú prezentované na začiatku v podobe slov jednému černochovi a potom sa na nich akosi zabudne. Ak to bol film o láske tak som ju nevidel. Ak to bol film o zodpovednosti, tiež som ju tam nevidel. Takže aj keď som sa vlastne nenudil, musel som sa samého seba pýtať, prečo som to vlastne pozeral a čo mi to vlastne dalo? ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

v príjemnej nasladlej atmosfére súčasného hollywoodu, kde sa ročne vyprodukuje kvantum romantických filmov, romantických komédií, romantických comming of age či high school musical alebo tanečných a motivačných kúskov je príjemné vidieť aj takýto počin - komorný, nenápadný, vôbec nie svetoborný, no priamočiaro a nekompromisne pesimistický a negatívny, no tak nejako pravdivý... začínam prepadať kúzlu michelle williams čím ďalej, tým viac ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Ryan Gosling během natáčení skutečně pracoval a mluvil se zaměstnanci stěhovací společnosti. Její šéf James "Jamie" Benatti si zahrál sám sebe. (HellFire)
  • Osudy Deana jsou z větší části autobiografické, režisér si je prožil na vlastní kůži. Své fyzické podobě, svým názorům i oblékání ostatně herce Ryana Goslinga přizpůsobil. (Krissty)
  • Počas scény v ordinácii má asistentka na oboch rukách modré rukavice. V ďalšom zábere z iného uhla kamery asistentka zrazu už nemá rukavice. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (viac)

Reklama

Reklama