Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (viac)
Trailer

Tucker a Dale (Tudyk & Labine), dva neodolatelní burani ze zapadákova v Západní Virginii, se vydávají do polorozpadlé barabizny, které říkají chata, aby tu vypili pár piv, chytili nějaké ryby a užili si trochu zábavy. Skupinka středoškolských studentů, kterou potkají cestou, ale z jejich podezřelého chování a vzhledu usoudí, že takhle nemůže vypadat nikdo jiný, než dva šílení zabijáci z venkova. Zdá se, že poklidné prázdniny Tuckera a Dalea přinesou nečekaně krvavé a zábavné zvraty. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (812)

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Sranda to je, to áno, ale opäť budem trochu frflať. Tucker & Dale vs. Evil mala byť vo svojom žánri udalosť roka a svoj ciel až tak nenaplnil. Prostredie filmu je veľmi príjemné a hlavé postavy sú sympatické, gore je fajn (i keď pravda, že vo videnom WP to ešte nebolo 100%tné), synopsa filmu je viac než cool a neopozeraná, žiaľ vidno, že film točil neskúsený človek, pretože z takéhoto námetu mohol vytrieskať aj o čosi viacej. Rozhodne to je film, ktorý treba pozerať v spoločnosti, tak ako sa pri takýchto filmoch patrí. Nabudúce keď dostanem na niečo podobné chuť najprv zavolám Shaunovi a keď bude mať obsadené, ozvem sa týmto dvom týpkom. Možno to bude znieť blbo, ale film si 4 hviezdu získal svojou sympatickosťou, inak je to na silné 3 hviezdy. Zrejme sa moc snažili, aby divák sympatizoval s hlavnou dvojkou, čo sa im podarilo, no na úkor deju a lepších vtipov. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Což o to, námět je originální (parodování schémat hixploitationu, všichni jsou oběťmi a agresor se projeví až časem), ale to by i přes krátkou stopáž nesměla být spousta pasáží vycpána vatou napuštěnou chloroformem. Jednu hvězdu navíc přidávám za žánrovou rehabilitaci vidláků - i muži ve vytahaných lacláčích totiž mohou mít city. Superpero, "gebil" je geneticky vyšlechtěný debil? Pokud ano, chybí Ti v té větě sloveso.. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Parádní, vtipná oddechovka. Fakt jsem se gebil u těch smrtí a duo dobráckejch buranů bylo naprosto super. Nejvíc se mi líbil nevinný úprk s motorovkou před vosami :D Každopádně to má i super hlášky, třeba když hlavní teenager začne z ničeho nic nervózně rozbíjet mobily a řvát: Tyhle věci tady přece nefungujou! Nebo hláška na konci: You are a half hillbilly. No prostě príma film. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Úplně geniální prdel, Tucker & Dale vs. Zlo není totiž obyčejná redneck vyvražďovačka v lesích, jak se může zrpvu zdát, ale je to geinální parodie na tyhle vyvražďovačky, která celej ten systém vyvražďování vidlákama staví úplně opačně a vznikaj naprosto šílený situace, navíc i když to je asi celkem nízkorozpočotový, tak gore rozhodně nejsou nějaký směšný a vypadaj slušně. Jeden z nejoriginálnějších a nejzábavnějších hororů, co jsem poslední roky viděl. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem ultimátní hororovou srandu, dostal jsem jen slušnou komedii s osvěžujícím nápadem, která na konci rezignuje na parodické vyznění a v podstatě se tak stává svou vlastní nechtěnou negací. Což nejspíš bude "zásluhou" nezkušených scenáristů, kteří netušili, jak se z dosavadního děje plynule vymotat. Párkrát jsem se zasmál, dívalo se mi na to příjemně a pohodlně, ale po hypu festivalového diváctva jsem věřil ve větší pecku. ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (11)

  • Tucker (Alan Tudyk) prohlásil, že "anthemis nobilis" je složka heřmánkového čaje, která vede k alergickým reakcím. Anthemis Nobilis je ve skutečnosti pramen z heřmánku, což tedy podle něj znamená, že heřmánek je složka heřmánkového čaje, který způsobuje alergické reakce. (Dr Lizal)
  • Vo filme môžeme nájsť niekoľko odkazov na známe horory či iné filmy. Tak napríklad potom, ako Tucker (Alan Tudyk) prereže peň stromu, v ktorom sídlia včely, uteká s motorovou pílou nad hlavou, a prenasleduje jedného z teenagerov, ako tomu bolo vo filme The Texas Chain Saw Massacre (1974). V scéne, kde po záchrane psa uteká Tucker (Alan Tudyk) pred teenagermi, sa zamaskuje pri spadnutom strome blatom a lístím, ako Arnold Schwarzenegger vo filme Predátor (1987). Teenageri ho však následne chytia a zavesia dolu hlavou tak, ako to robil skutočný predátor v uvedenom filme. (Lukoh)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)

Reklama

Reklama