Reklama

Reklama

Vzácny papagáj Blu žije v malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďa ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minnesoty. Blu sa kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, no v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko zabýval, že preňho nie je problém uvariť kávu, spraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako osobný budík. Keď jedného dňa Blu zistí, že ani zďaleka nie je posledným papagájom svojho druhu tak, ako si doteraz myslel, neváha a spolu s Lindou sa vydá na cestu do exotickej Brazílie za papagájicou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci mesta Rio de Janeiro. Krátko po tom, ako sa stretnú, ich unesie skupinka obchodníkov so zvieratami. S pomocou šikovnej a životom na ulici ostrieľanej Perly a partičky ukecaných vtákov sa im podarí škodcom uniknúť, no vyhrané ešte nemajú. Dokáže Blu s pomocou nových priateľov nájsť odvahu, aby sa naučil lietať, zmaril plány únoscom, ktorí sú im stále v pätách a vrátil sa späť ku svojej milovanej paničke Linde? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (537)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Náhodou, nebylo to vůbec špatné, což mě překvapilo. Samozřejmě nečekejte nějaký extra promyšlený příběh, je to pohádka, stejné jako skoro všechny, ale tohle mělo jedno plus - vypadalo to hezky. Exotika, prales plný barevného ptactva, pěkně se na to dívalo. Akorát bych vypustil dvě zbytečné písničky uprostřed filmu a uslintaného čokla. Jinak ale docela překvapení, na animák. ~~~ Ooo! Ooo! Aaa! Aaa! :(|) ~~~ Kdyby natočili/narenderovali něco jen s malým ptáčátkem Bluem, aniž by tam musel kdokoliv mluvit a lidi by byli jen jako ne moc výrazné "křoví" v příběhu, bylo by to za *****. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Rio je úspešný hlavne v tom, že z vekovo potenciálne širokej škály divákov neurazí nikoho, naopak, poskytuje čerstvú a ľahkú zábavu s ľahkým humorom a dejom (pozor, nie primitívnym, ako to bolo v prípade nedávneho Medveďa Yogi), za ktorú budú hlavne starší filmoví nadšenci určite po dni strávenom v práci vďační. Element 3D je pôsobivý, oplatí sa zaň priplatiť zopár grošov, teda pokiaľ proti takejto prezentácii nič osobné nemáte. Svižný animák Rio je vhodným na víkendový večer, prípadne na rodinnú návštevu, určite neoľutujete. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Průměrný animák, určený spíše těm mladším, které ještě může pobavit. Přes všechno to křepčení, křiklavé barvy a honičky mi film bohužel nenabídl nic, co by mě zaujalo. Až na kulisy Ria a sambu tu nebylo nic nového ani a to tradiční nedokázal nikdo okořenit ničím svěžím nebo zábavným natolik, abych si film zapamatoval. Za pár dnů už budu nejspíš vědět jen to, že to bylo o nějakém modrém papouchovi. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Kouzelně animované, příběhově ucházející. Co mi ale nesedlo, byly (překvapivě) písničky. Možná za to může dabing, ale u jiných animáků s ním nemívám problém. (Teď mluvím konkrétně o písničkách, protože u animáků jako takových máme dabing přímo brilantní; kéž by se to dalo říct i o ostatních, česky namluvených filmech.) ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale nejroztomilejší a nejhezčí mi přišla úvodní hudební scéna, kdy byl Blu ještě malé miminko. Od té doby dojde přesně k tomu, co člověk čeká, jen je ta banální zápletka o papouškovi, který by se měl naučit létat a který by měl získat lásku svého srdce, natažená na hodinu a půl. Pár vtipů, hezká grafika a příjemný anglický dabing tohle nezachrání, tedy rozhodně ne, pokud je vám víc jak deset let. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (15)

  • Reklamu během kino distribuce obstarala také čokoládovna Oreo, která vyráběla sušenky s modrým krémem. Na obalu sušenky byl hlavní hrdina příběhu papoušek Blu. (Terva)
  • Animátoři, kteří na filmu pracovali, zkoumali chování ptáků v brooklynské a newyorkské zoo, aby co nejlépe odpozorovali ptačí chování. (M.B)

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama