Reklama

Reklama

Vzácny papagáj Blu žije v malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďa ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minnesoty. Blu sa kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, no v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko zabýval, že preňho nie je problém uvariť kávu, spraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako osobný budík. Keď jedného dňa Blu zistí, že ani zďaleka nie je posledným papagájom svojho druhu tak, ako si doteraz myslel, neváha a spolu s Lindou sa vydá na cestu do exotickej Brazílie za papagájicou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci mesta Rio de Janeiro. Krátko po tom, ako sa stretnú, ich unesie skupinka obchodníkov so zvieratami. S pomocou šikovnej a životom na ulici ostrieľanej Perly a partičky ukecaných vtákov sa im podarí škodcom uniknúť, no vyhrané ešte nemajú. Dokáže Blu s pomocou nových priateľov nájsť odvahu, aby sa naučil lietať, zmaril plány únoscom, ktorí sú im stále v pätách a vrátil sa späť ku svojej milovanej paničke Linde? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (537)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $90miliónovTržby USA $143,619,809Tržby Celosvetovo $487,519,809Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,099,540 //počet predaných kusov 1,899,109Tržby za predaj DVD v USA $70,358,983 //počet predaných kusov 5,291,365║ Samozrejme nejde o nič prevratné, jedná sa len o letnú oddychovku, ktorá miestami príjemne vizuálom zasadeným do Ria pohladí, videl len v Českom jazyku, teším sa na Slovenskú verziu tá mi určite o niečo viac ulahodí. /70%/ ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Rio je konečne animák na ktorý som čakal. Poskytuje zábavu, ktorú tvorcovia pred tým servírovali do Ice Age. John Powell sa poslednú dobu s tými animákmi nejak rozšupol a aj keď jeho hudba nieje extra výrazná vždy sa nájdu nejaké prvky, ktoré sa nedajú nepočuť. Animácia a prostredie filmu pekne ladia, hlavné postavy sú zábavné, sympatické a modré. Tie vedľajšie sú asi rovnako dobre a líšia sa asi len farbou. Ale nie, každý s tých zvierat má čo ponúknuť, či už sú to hlášky (pri ktorých som sa minimálne 5x zasmial), dobrodružstvo alebo psie sliny všetko to dokopy ladí ako kopčeky na zmrzline. Slovenský dabing opäť super. 80% - 4* ()

Reklama

khedy 

všetky recenzie používateľa

Když už se natočí animáč, málo kdy se stane, že by to byl vyloženě průšvih. A i když Rio patří mezi ty slabší, tak za zhlédnutí určitě stojí a své příznivce si najde. Odjakživa mám rád papoušky, takže příběh i zpracování hodnotím vcelku kladně. Jediné s čím sem měl problém je to, že mi ty lidské postavičky byly vyloženě nesympatické a pro toho "sjetýho" ptačího blázna to platí dvojnásob. Jinak jsem si jistý, že malým dětem se to bude určitě líbit, za mě však 55%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Obvykle neučím ptáky létat, ale modrý švihák Blu by evidentně potřeboval zrychlit přesuny, když pěškobusem ani pomocí MHD se v Riu nedá bezpečně prchat. Jelikož však mé létácí schopnosti zatím marně vzdorují gravitaci, tak nebudu vyučovat ani tentokrát. Ke spokojenosti mi prostě musí stačit fighty ptáků s opicemi, intelektuální nadřazenost buldoka nad zloději či prostá papouščí romantika a to jsem všechno dostal. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Klasický iniciační příběh, tentokrát v hlavní roli s papouškem, který se musí z mazlíka hýčkaného v kleci přerodit do dospělce, co se umí porvat s osudem. A doslova se naučit létat. Animace peří je opravdu nádherná, ale v příběhu není nic podvratného nebo mimořádného, aby se snímek vyčlenil z řady jemu podobných. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (15)

  • Pixar nadobro pozastavil výrobu animovaného filmu Newt kvůli mnoha podobnostem právě s filmem Rio. Studio Blue Sky však začalo připravovat svůj snímek mnohem dříve, konkrétně v roce 1995. (Zodd)
  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama