Reklama

Reklama

Megamozog

Trailer 1

Megamozog... Tak znie nie práve najobvyklejšie meno bez debaty najprefíkanejšieho a najbrilantnejšieho darebáka, ktorý kedy na našej krásnej Zemi žil a škodil. Zároveň je však tiež tým najneúspešnejším a najfrustrovanejším, pretože hoci sa v uplynulých x rokoch nespočetnekrát rôznymi šialenými i menej absurdnými spôsobmi pokúšal podrobiť si žiarové veľkomesto Metro City, každý jeho pokus sa skončil úplne rovnako – kolosálnym zlyhaním! A to z jedného jediného dôvodu – neporaziteľnému maskovanému superhrdinovi menom Metroman. Teda temer neporaziteľnému. Vlastne... Neporaziteľnému len do chvíle, keď pri snahe zhatiť ďalší z Megamozgových geniálne šibnutých ničivých plánov nečakane prišiel o život! Ibaže... Od toho momentu akosi Megamozgova ďalšia existencia akoby zrazu nemala žiadny zmysel! Koniec koncov, čo je superzáporák bez superhrdinu? To je skrátka nepredstaviteľné, neakceptovateľné a nemožné! Splnenie všetkých jeho snov sa tak, žiaľ, ukáže byť tým najhorším, čo sa mu vôbec kedy mohlo prihodiť. A je len jedna cesta, ako z tejto šlamastiky vybŕdnuť – Megamozog jednoducho musí sám sebe svojpomocne vytvoriť dokonalého protihráča s o čosi väčšími superschopnosťami, ako mal nebohý Metroman! A tak svetlo sveta onedlho uzrie Titan. Má to však jeden nie nepodstatný háčik: Titan rozhodne nemá v pláne Zem zachrániť... Práve naopak, chce ju zničiť a rozdrviť na prach! A len jediný človek – alebo skôr jediná nadpozemsky bystrá myseľ na svete - mu v tom môže zabrániť... Správne, Megamozog. Takže sa bude musieť definitívne rozhodnúť, či sa pokúsi svoju vlastnú diabolskú kreáciu poraziť... A, čo je ešte o niečo dôležitejšie, či to vôbec chce?! (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (750)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Neviem prečo, no čakal som viac... byť kiddo a zabiť mi hlavného hrdinu hneď na počiatku snímku, tak zostanem v šoku do rannej dospelosti (a na oko hlavný bol, ha) a ešte keď ho dabuje Brad Pitt (proste šok!) forever, že ho po hod. vrátia takpovediac späť, do hod. moja decká myseľ "puk". Ferrell je fajn, daný soundtrack tiež... čo ja viem, proste čakal som viac. Ukázať deckám, že mozog je dôležity a nie všetko zlé je naozaj zlé danou formou... že hrdinstvo časom unudí a je treba ísť za svojím snom... dobre no. 6/10 ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Vždycky jsem si říkal, co by si takový superpadouch počal, kdyby skutečně ovládl svět (který bývá v superhrdinských filmech suplován supermegapolí, ať už je to Gotham nebo Gothaj). Ať už je to Joker nebo pandimenzionální nestvůra z Mogadonova mračna, bavilo by ho to? Autoři Megamindu si položili stejnou otázku a odpovídají na ni: nebavilo. U tohoto závěru ovšem nekončí a nejen že ho rozvádějí dál, ale ještě si přitom zvládnou pohrát si typickými postupy superhrdinského příběhu. Celkově nápadité, zábavné a svižné. ()

Reklama

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Dreamworks se do toho opět obuli a opět s takovou vervou, že prošplápli podrážky! Megamysl je další z již docela dlouhé série lehce pokřivených žánrovek a zase to šlape jako hodinky. Překvapivé ale je, že už to opravdu není film pro děti. 1) proto, že občas brnká na opravdu docela seriózní notu, 2) pak především pro naprosto enormní množství parafrází a odkazů, které desetiletý capart prostě nepobere. 20 letý Nerd si tak Megamysla užije paradoxně třikrát tolik... A já jsem moc rád, že mohu být 20 (resp. 22)letým Nerdem... Hudební dramaturgie je mimochodem krutě originální a dokonale funkční... Je mimochodem velmi zajímavé sledovat vedle sebe Megamysla a Padoucha... Stejné téma zpracované naprosto odlišným způsobem, s dokonale obrácenými funkčními a disfunkčními momenty... ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Po výborném TOY STORY 3, TANGLED a vikinzích vs. dracích je tohle o třídu slabší animák, někdy až nudný, se dvěma doslova iritujícíma postavama (Titan Hal a Minion - nehledě na ROBOT MONSTER). Ten nápad (villain without a hero) se mi ale líbil, pár hlášek mě fakt rozesmálo, celkově lepší průměr, takže to vůbec nemám důvod nějak odpravit. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Scenár: Alan J. Schoolcraft, Brent Simons | Hudba: Hans Zimmer, Lorne Balfe | Produkcia: Lara Breay | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images, Red Hour Productions | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 317,415,120 $ | Našťastie, zase trochu iný animák. Až neuveriteľne šlapajúci scenár, grafické spracovanie a o hudbe už ani nehovorím - všetko s vkusom vybrané. Jediné, čo mi nedá pokoj, je krutý podtext: Ak ste v živote len všedný kameraman, nemáte ani štipku nádeje byť niečim viac, a už vôbec nie šancu získať ženu svojich snov. A vlastne na základe tohoto faktu stavia príbeh z kameramana Halla zloducha Titána... Ale späť k celkovému dojmu: Super jazda, kde ma najviac pobavila scéna s projektovanou hlavou Megamaindu s obrovským RollingStone-ovským jazykom, pod ktorou sa púšťa pesníčka Guns'n'Roses :) ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (28)

  • Film se také mohl jmenovat "Oobermind", což je špatně napsaný výraz "über mind", ale neznělo to dobře, tak byl přejmenován na Megamind. (akisha)

Súvisiace novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (viac)

Reklama

Reklama