Reklama

Reklama

Walking Dead

(seriál)
  • Česko Živí mrtví (viac)
Trailer 13
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Réžia:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(177)

Seriál Walking Dead vznikol podľa rovnomenného komiksu a stanica AMC zatiaľ veľmi úspešne odvysielala dve série (prvá mala 6 častí, druhá 13, plánovaná tretia 16). Walking Dead prináša príbeh o následkoch apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie a sleduje príbeh skupinky ľudí, ktorí prežili a cestujú naprieč USA a snažia sa nájsť si nový domov, bez hôrd zombie. Skupinu vedie Rick Grimes, ktorý bol v starom svete policajným dôstojníkom. Čím väčšmi je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek, aby zostali nažive. V roku 2010 získal seriál na prestížnu cenu Zlatý glóbus. Získal ocenenie AFI TV Award ako najlepší seriál roka a v roku 2011 získal cenu Saturn Award od Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films v USA. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (82)

Trailer 13

Recenzie (1 836)

juta 

všetky recenzie používateľa

Zprvu jsem nečekal, že by se zombíky šel udělat takovýto seriál. Ale když se chce, tak všechno jde. Je pravda, že každý díl je dost dlouhý, kde na jednu stranu se toho může stát hodně a nebo tam jsou scény, které se natahují. Průstřely mozků jsou zde velmi dobře zpracované a někteří zombieci vypadají fakt dobře. Nejvíc se mi asi líbila ta hned v prvním díle na trávníku jen s půlkou těla. Jinak herecké obsazení se mi zde líbí. Každý je jedinečný a tváře se snadno zapamatují. Příběh se mi líbí a druhá série mě přesvědčila o tom, že tohle je hodně kvalitní seriál. Třetí série naprostá bomba a neskutečné čekání na první díl sedmé série, který byl krutopřísný. Teď zase netrpělivě čekat rok na další sérii. :-( ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Na seriálové poměry odvážný mix, který nemusel vyjít, ale aspoň v mých očích splnil všechna očekávání a ještě dává pomýšlet na snahu o poslední hvězdičku. Darabontova ruka je jasně patrná, stejně jako kvalitní výběr herců a pořádné peníze nasypané do vizuální stránky. Ta hledá těžko konkurenci a bude jen otázkou, kam dál. Větší důraz na svět, na to co se stalo, na postavy, na rodinné hodnoty v zničeném světě? Motivů je tu dost a jsem rád, že jsem komiks nečetl a budu dále v rámci možností překvapován (průhlednost se seriálu nedá nepřiznat, ale který je na tom lépe?). Druhá sezona přišla s trochu jiným pohledem, více společenských problému "přeživší" skupiny a také mnohem více debat, než je zdrávo. Na druhou stranu, tahle vize světa po "zombie" apokalypse se drží až nepříjemně reálných mantinelů... ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Po niekoľkoročnej pauze som dohnal všetky resty behom týždňa. Ak to mám brať globálne, prvých 6 sérií je vynikajúcich (jasných 5 hviezd), no od siedmej, teda od „objavenia“ Negana, sa mi to akosi prestáva páčiť. A nie kvôli Neganovi, lebo naozaj ho pokladám za vynikajúceho záporáka, a rozmlátenie niektorých hlavných postáv je asi to najlepšie, čo som videl. Ale tá nekonečná hra na vojačikov ma už začína unavovať. Asi 20 častí už seriál stojí na jednom mieste. Drísty, prestrelky, súťaž kto ďalej dociká, občas zomrie nejaká hlavná postava aby sa nepovedalo. Tvorcovia by si mali veľmi rýchlo uvedomiť, že seriál sa volá „The Walking Dead“, no momentálne to s týmto názvom už veľa spoločného nemá. Nemŕtvi sú už úplne nepodstatní a figurujú len ako pozadie na vytvorenie akej takej atmosféry, čo je v mojich očiach veľký problém. Ďalším klincom do rakvy je zabitie Carla. Nie preto, že by mi bol ten mladý hipisák nejako sympatický, ale rozpadol sa tu ďalší podstatný pilier, na ktorom seriál stál od úplného začiatku. V tomto momente naozaj netuším, či scenáristi dokážu ešte vymyslieť niečo, vďaka čomu by sa to celé pozbieralo (začínam pochybovať), a rovnako začínam veriť v skoré ukončenie, kým sa to neprepadne do naprostých sračiek. Bolo by to rozhodne lepšie riešenie, ako to celé pokurviť len kvôli umelému naťahovaniu donekonečna. Hodnotenie zatiaľ nechám nezmenené, lebo napriek všetkému je to v mojich očiach stále jeden z najlepších hororových seriálov. No kúzlo je preč, takže mi hrozí nebezpečné „sledovanie zo zotrvačnosti“. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nechapu, z ceho jsou vsichni tak odvareny. Zatim sestidilnej serial jede podle toho nejprovarenejsiho pribehu vykradajiciho kde co. Propukne epidemie, vsude chodi mrtvoly a mezi nima par prezivsich. Ty se chtej nekam schovat, nekoho najit, pripadne nekam dojit. Samozrejme se vetsinou chovaj jak trotlove, hadaj se mezi sebou a obcas nekdo chcipne. Proste klise nejtezsiho kalibru. Herci nejsou nijak vyrazny a ackoliv nejsou vylozene protivny, jedinej, kterej aspon trochu zaujme, je Reedus v roli magora s kusi. Ani v jednom dilu se neda hovorit o atmosfere, napinavy to je minimalne a opravdu ani jednou jsem nebyl ani minimalne vystrasenej. Vetsinu dilu tak vyplnujou jen zdlouhavy kecy, nic se nedeje a postavy se nekde poflakujou. Proste tohle neni zadnej zombie horor, spis drama na pozadi zombie epidemie. Jediny, co serial vytahava z podprumeru, jsou zombici. Jejich masky vypadaj docela verohodne, i kdyz obcas to uz je lehce prehnany a jejich masakrovani je naprosto ultimatni lahudka. Je az s podivem, jak hezky realisticky to vypada, protoze jinak triky za moc nestoji a celej serial vypada docela lacine. Ale to masakrovani, to fakt nema chybu, rozstrileny, rozmlaceny a usekany hlavy, koncetiny litajici na vsechny strany, litry krve, porcovacky nejtezsiho kalibru a vse hezky detailne. Kdyby se z toho sestrihal dvouhodinovej film, musela by to bejt pecka. Takle jen lepsi 3*. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Production Companies: American Movie Classics (AMC), Circle of Confusion, Valhalla Motion Pictures, Darkwoods Productions, AMC Studios, Idiot Box Productions // Dej výborný, neuponáhľaný, atmosféra pekne dramatická a tie masky a kostýmy ? Priam neuveriteľne reálne. Seriál spĺňa všetko čo som očakával 100%.... ()

Galéria (7 085)

Zaujímavosti (473)

  • Herec Steven Yeun (Glenn) prezradil, že jeho rodičia sú vášniví diváci seriálu. Dokonca až tak, že mu po jednej epizóde volal otec, ktorý ho prosil, aby poďakoval herečke Melisse McBride (Carol) za to, že mu v šou zachránila život. (BrooksW.Here)
  • Na motivy seriálu vznikla i desková hra nebo videohra s názvem „The Walking Dead: The Game“ od společnosti Telltale Games. Vyvinuta byla také videohra "The Walking Dead: Survival Instinct", která popisuje příběh bratrů Dixonových (Norman ReedusMichael Rooker) před událostmi v seriálu. (starblade)
  • Andrew Lincoln (Rick) po tvůrcích požadoval, aby jeho postava přišla o ruku stejně jako v komiksové předloze. Tvůrci seriálu byli ale proti. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (viac)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (viac)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (viac)

Reklama

Reklama