Reklama

Reklama

Hoci má radový robotník Douglas Quaid (Colin Farrell) doma prekrásnu manželku Lori (Kate Beckinsale), ktorú veľmi ľúbi, zdá sa mu menší myšlienkový výlet so spoločnosťou Rekall ako ideálna dovolenka od frustrujúceho denného stereotypu – a skutočné spomienky na život superšpióna by mohli byť presne tým, čo potrebuje! Lenže keď sa počas údajne úplne bezrizikovej, ba až rutinnej procedúry implantovania spomienok niečo fatálne zvrtne, stane sa z Douga zrazu číslo jeden na zozname hľadaných osôb! Našťastie na úteku pred políciou, na slovo poslúchajúcej kancelára Cohaagena (Bryan Cranston), hlavu slobodného sveta, nájde spojenca v rebelke Meline (Jessica Biel), ktorá mu môže pomôcť nájsť vodcu ilegálneho odboja a zastaviť Cohaagena. Línia medzi fantáziou a skutočnosťou čoraz viac splýva a osud Dougovho sveta je stále neistejší – a uprostred všetkého tohto chaosu ho čaká poznanie, kým skutočne je, koho naozaj miluje a aké je jeho pravé poslanie! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (36)

  • Quaidovo (Colin Farrell) skutočné meno „Hauser“ odkazuje na príbeh nájdeného Kaspara Hausera z 19. storočia, ktorý akoby strávil celý svoj život v tmavej miestnosti bez spojenia s vonkajším svetom. Objavil sa ako tínedžer a bol považovaný za dediča šľachtického pôvodu. Táto teória bola neskôr vyvrátená. Zomrel na zranenie nožom a povedal, že bol napadnutý (rovnako ako Quaid), ale neexistuje žiadny pozitívny dôkaz, že sa ním proklamovaný incident skutočne stal. (Arsenal83)
  • Pri stavbe scény pre Total Recall stavitelia minuli 10 000 dolárov týždenne len na skrutky do dreva. (Arsenal83)
  • Keď Quaid (Colin Farrell) získa svoju bezpečnostnú schránku, vedľa bankovky 50 jednotiek meny Spojeného kráľovstva Veľkej Británie s Barackom Obamom je bankovka 1 000 jednotiek meny s obrázkom Lorena Wisemana. Ide o otca režiséra Lena Wisemana. (Arsenal83)
  • Bojovú scénu na jeden záber predviedol sám Colin Farrell bez dabléra a bola natočená na 22 pokusov, kým ju Farrell urobil dokonale. (Arsenal83)
  • Expert na špeciálne efekty Patrick Tatopoulos je najviac hrdý na výtvor zvaný Pád - obrovský výťah, ktorý prechádza naprieč celou zemeguľou. Vyjadril sa, že použil prvky Boeingu 747, takže je divákom povedomý a pôsobí realisticky. (krasomama)
  • Vo filme sa objaví banka nazvaná "First Bank of New Asia". Nová Ázia bol pôvodne zamýšľaný názov pre Kolóniu. (m.a.t.o.)
  • Finančnú náročnosť výstavby kulís demonštruje i fakt, že za každý týždeň výstavby sa spotrebovali skrutky do dreva v hodnote 10 000 amerických dolárov. (m.a.t.o.)
  • Colin Farrell (Douglas Quaid) strávil jednu noc medzi kulisami, pretože podľa jeho vlastných slov chcel vedieť, "aké by to bolo prebudiť sa v budúcnosti." (m.a.t.o.)
  • Jessica Biel (Melina) prezradila, že pri nakrúcaní ju inšpiroval herecký kolega Colin Farrell (Douglas Quaid). „Colin je jedným z dôvodov, prečo to bol taký skvelý zážitok. Je inšpirujúce sledovať ho," povedala a ďalej dodala: „Neustále sa snaží urobiť niečo inak, prekvapoval mňa, prekvapoval seba a stále posúval svoje hranice." (Sufferer)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 58,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,5 mil. (NIRO)
  • V Torontu se natáčelo na těchto místech: Lower Bay Station, Torontská univerzita, pod Gardner Expressway, Pinewood Toronto Studios a Lakeshore Blvd. V Ontariu se natáčelo na místech: Guelph, St. Thomas a na vojenské základně Kanadských ozbrojených sil CFB Borden. Natáčení začalo 30. května 2011. (noelcoward73)
  • Scéna souboje Quaida (Colin Farrell) s policejním komandem, které se jej chystá zatknout, odkazuje na scénu na začátku Matrixu (1999), kdy jde policie zatknout Trinity (Carrie-Anne Moss). Počáteční záběr, kdy se díváme přes Quaidovu ruku za hlavou do světla baterky a vidíme přibližujícího se policistu a závěrečné zaklení, jsou prakticky identické. (Dzin01)
  • V režisérském sestřihu se ve scéně, kdy Quaid (Colin Farrell) hraje na piano, objeví na obrazovce jako jeho alter ego místo Colina Farrella Ethan Hawke, což v rámci děje víceméně nedává smysl. Jessica Biel (Melina) poté v jednom z interview vysvětlila, že Hawke měl podle všeho původně hrát Quaida v celé úvodní pasáži filmu, a tedy být i na obrazovce ve scéně s pianem, ale nakonec si tvůrci řekli, že by pro diváka bylo příliš složité, kdyby měla jedna a táž postava během filmu dvě různé tváře, a všechny scény tak natočil pouze Farrell. (curfew77)

Súvisiace novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (viac)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (viac)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (viac)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (viac)

Reklama

Reklama