Reklama

Reklama

Turistou ve vlastním domě

(študentský film)
  • USA Being tourist at home

Obsahy(1)

Každý má právo toužit po atrakci a někdy zas atrakcí být... A stejně tak zůstat sám sebou. Touha být někým jiným je přece v každém z nás. Snad proto se někdy stáváme turisty. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (3)

ybuko 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film mam dvoji pohled. Na jednu stranu se mi technicky libi a asi chapu co jim chteli autori vyjadrit. Na druhou mi ale prijde jako promarnena prilezitost a rezignace na snahu neco o te oblasti divakovi sdelit, protoze k libivym obrazkum Potemkinovy vesnice pro turisty prichazi jen minimum informaci. Jako by autorum slo hlavne o formu a misty o exhibici svych strihacskych schopnosti nez o vypoved o miste a lidech, kteri v nem ziji. Jako by hlavnim sdelenim melo byt to, ze o te polozapomenute se jevici snehem zavate oblasti vlastne neni mnoho co rict. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Na ďalekej Čukotke podstatné slová zmizli pod príkrovom snehu a ľadu. Dozvedel som sa síce o africkom kmeni a jeho atrakciách pre turistov, no o čukotskej potemkinovej dedine len z textu, opisujúceho (propagujúceho) film. V dokumente samotnom je totiž o tomto fenoméne len nepostrehnuteľné minimum informácií. Myseľ oblažia obrazy krajiny a strohé informácie o snežnej metelici, love tuleňov, vysťahovalectve a o tom, že čukčianske ženy rodia v 16. roku života. Nie je to márne, ale ak bol cieľ dokumentu iný, nezaškodili by dva-tri vysvetľujúce medzitiulky naviac. Niekedy je totiž lepšie byť utáraný, než taký skryto mlčky - zašifrovaný až nik nevie, že o čo vlastne komu ide. Poznámka: Na ČT Bartoška s Donutilom komentujú cestopisný dokument z rôznych oblastí sveta. Toto mi pripadalo ako jeden diel relácie, len pánom hercom pravdepodobne zamrzli jazyky. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama