Reklama

Reklama

Zrodenie legendy

  • Česko Zrození legendy (viac)
Trailer

VOD (1)

Hoci ho vychoval Su Wan a vycvičil, aby sa stal superbojovníkom, novopečený veliteľ cisárskej armády Yuan nestráca čas a svojho adoptívneho otca zavraždí. Su Wanov syn Su Can by sa mu za to rád pomstil, ale na to musí najprv prekonať implantáty z pancierových dosiek a magické schopnosti, ktoré Yuan medzitým získal. S tromi excentrickými majstrami v horách Su Can študuje novú netradičnú techniku, ktorá vykazuje úžasné výsledky najprv v boji proti Yuanovi a potom proti cudzím útočníkom. Su Can sa naučí techniku opitého kunfu, aby pomstil najprv svojho otca a potom česť celého národa. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (96)

honajz 

všetky recenzie používateľa

S přivřenýma očima ty tři hvězdy. Je vidět, že ženský neumí psát scénáře. Tohle si drží hodnu dvacet jakýs takýs příběh, aby následoval nepochopitelný přívěšek. Celé to má komiksové pojetí obrazu, takže asi příběh je vyprávěn podle nějaké staré čínské historické komiksové vykopávky, soudě podle té knihy v úvodu a na konci. Strašně mě tam štval ten chlapeček, jeho rolí bylo pořád ječet. Souboje sice zajímavé, ale nudné, až běda... časem se už zajídaly. Nebýt těch minirolí Michelle Yeoh a Davida Carradina, kteří tedy nic moc nepředvedou (a Michelle dokonce najednou z filmu zmizí neznámo jak a kam), šel bych s hodnocením určitě níž. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Zrození legendy představuje dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga. Ten na Západě proslul svou prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill. Pro znalce asijských bojových a akčních filmů či nostalgiky VHS éry je jeho jméno neodmyslitelně spojeno s ikonickými tituly jako Mistrův syn, série Tygří klec, Red Force 4, Iron Monkey, Tai Chi Master, Wing Chun, Fist of Legend nebo Kung-fu mela. Yuenův nový film můžeme vnímat jako pastiš, v němž Yuen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Abslutna zbytocnost natacit niektore sekvencie v 3D (umelost prostredia bila o to viac do oci, hold nie kazdy je Cameron - nema tolko financii a neobmedzeny cas na pilovanie efektov) a koncepcia rozdelenia filmu na dve polovice boli veci, ktore mi bud vadili, pripadne som nad nimi krutil nepochopiac hlavou. Ak Bodyguards and Assassins kombinovali suboje v intenciach "realnost" versus "fantazijnost" v pomere, ktory dost rusil, tak True Legend v tom ide oste ovela dalej. Ten predelovy skok je sity tak hrubou nitou, ze vdaka tomu som sa na druhu polovicu filmu nedokazal az do konca naladit a stale som mal pocit, ze sledujem kotuc z uplne neho filmu. Choreografia je miestami vynikajuca a da spomenut na Yuenove najlepsie rezijne kusky, miestami ak sa do toho zacne motat prilis vela pixelov schadzame do priestoru priemieru (ovsem je to stale ten lepsi priemer nez napr. to, co predviedol Daniel Lee v 14Blades). Pribeh liciaci zivotne osudy popredneho majstra tzv. "Drunken fist" stylu je rozpravany tradicne (teda az na spominany necitlivy predel na dve kapitoly), ako sme si zvykli u cinskych historickych filmov hlavne z dekady 80' s[EFM 2010] ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Schátralý zjav, túlanie a nadmerná spotreba vína zaručia, že zákerných grázlov sa dokáže zbaviť Čína! A nielen to. Najväčšou výhodou Zrodenia legendy je totiž ekletické pospájanie rôznych žánrov. Letecké bojové akrobacie sú tak obohatené o mix dobrodružného filmu, meditačného vyrovnávania sa so zranením v tichu hôr, mystického blúznenia, nenávistného súboja zla s dobrom a znovuzrodenia Fénixa z popola spustnutia a pijatiky. Plus občasné upozornenia na presahy východných bojových umení, pracujúcich dôsledne s energiami, vlastnými zmyslami a filozofiou. A humor: napríklad vybrnkávanie bielovlasého starca - majstra bojovníka na strunový nástroj kdesi vo vybájenom tmavom sklanom meste pripomenulo čímsi úvodnú gitarovú scénu z filmu Oslobodenie (Deliverance, USA 1972) od Johna Boormana. Prehnané množstvo počítačom dorobenej akcie však podobne ako mnohým spolukomentárorom, prekážalo a spolu s veľmi diétnym dejom posúva celkom slušne vybudovaný koncept zase len kamsi k lepšiemu priemeru. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný historický film od Yuen Woo-pinga. Má dosť dobrý príbeh o bývalom generálovi, majstrovi bojových umení, ktorý sa vzdal svojej úspešnej kariéry, aby sa mohol venovať svojej žene a synovi, ale všetko sa pokazí, keď jeho starý priateľ a švagor vo funkcii guvernéra na priateľskej návšteve neočakávane zavraždí jeho otca a pokúsi sa aj jeho. Ale jemu sa s ťažkými zraneniami podarí prežiť a tak trénuje, aby sa raz mohol spolu so svojou ženou vrátiť pre syna, ktorého sa guvernér ujal. Spracovanie je celkom slušné, film tvorí prakticky niekoľko dosť odlišných častí, ktoré pôsobia takmer, ako z rôznych filmov, ale filmu to našťastie neubližuje a dobre to funguje aj takto. Najviac ma mrzí, že samotný motív pomsty nepôsobí až tak dobre, ako by mohol, kvôli čomu som sa na stret s hlavným záporákom výraznejšie netešil a napríklad scény s bohom wu-shu ma vôbec nebavili, tie to zbytočne kazia, ale aspoň sú len v jednej časti. Inak sa už dá len chváliť, dej ma väčšinu času bavil, tempo je príjemne svižné a navyše z toho často cítiť to pravé čínske čaro, aké mám na týchto filmoch tak rád. Takže väčšinu času je to príjemná žánrová zábava. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Tvoria ju prakticky iba súboje, ktoré majú slušnú choreografiu, až na pár výnimiek nie sú ani moc prehnané, viaceré majú výbornú dynamiku a aj vizuálne sú zvládnuté bez väčších problémov. Jedine ma mrzí, že sa tu nenájde ani jeden, ktorý by pôsobil skutočne dychberúce a chcel by som si ho pozrieť znovu, ale väčšina ma bavila. Najviac sa mi páči celé finále s belochmi, súboj s opitým bojovníkom alebo stret s dvojicou schopných vojakov. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Vincent Zhao síce v akcii nie je až tak schopný, ale nesklame a mimo nej je úplne bez problémov, k tomu Xun Zhou ako jeho manželka, sadla mi aj postava jeho syna, hlavný záporák Andy On a v malých úlohách potešia aj legenda Michelle Yeoh, David Carradine a Luxia Jiang. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vizuálna stránka je až na pár detailov veľmi dobrá, sadla mi aj atmosféra, len by som ocenil menej zbytočných efektov. Takže True legend sa určite nezaradí medzi žánrové klasiky, z podobnej kategórie som videl množstvo lepších filmov, ale aj tento film sa mi páčil a o dobrom hodnotení nepochybujem. 71% ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama