Reklama

Reklama

Cela 211

  • Česko Cela 211 - Vězeňské peklo (viac)
Trailer

Dvaja muži na opačných stranách väzenskej vzbury. Mladý Juan (Alberto Ammann) sa zamestnal ako väzenský strážca. Chce urobiť dojem a hlási sa do práce o deň skôr. Keď robí prvú pochôdzku po svojom novom pracovisku, stane sa nehoda a on zostane v bezvedomí. Umiestnia ho rýchlo v prázdnej cele 211. V rovnakomk čase sa väzni z bloku s maximálnou ostrahou oslobodia a prepadnú väzenie. Na ich čele stojí drsný a násilnícky Malamadre (Luis Tosar). Strážcovia v panike utečú a nechajú Juana v cele. Aby prežil,vydáva sa za väzňa a stane sa tak súčasťou udalostí vnútri obkľúčeného väzenia. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama