Reklama

Reklama

Úkryt

  • Česko Úkryt (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová (Jodie Foster) a jej dvanásťročná dcérka Sarah (Kristen Stewart) sa nasťahujú do luxusného newyorského domu, ktorého zvláštnosťou je tajná miestnosť. Tú si ako nedobytný úkryt nechal vybudovať predchádzajúci majiteľ. Meg síce podľa návodu zapne bezpečnostný systém, napriek tomu vnikne v noci do domu černoch Burnham (Forest Whitaker), vypne bezpečnostné kódy a vpustí do jeho priestorov svojho komplica Juniora (Jared Leto), ktorý si neplánovane priviedol posilu - maskovaného a ozbrojeného Raoula (Dwight Yoakam). Trojica príde do konfliktu, pretože dom mal byť podľa ich informácií prázdny. Keď sa Meg náhodou prebudí a zistí, že v dome sú lupiči, zobudí dcéru a podarí sa im schovať sa v úkryte - ale ani zďaleka nemajú vyhrané. Muži sa totiž nezastavia pred ničím, pretože obsah zakódovaného sejfu v úkryte je pre nich priveľmi cenný... Zakrátko, keď sa diabetička Sarah stane rukojemníčkou zločincov, Meg nezostáva nič iné, ako bojovať o dcérin život všetkými dostupnými zbraňami... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (765)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ukryt je vybornej thriller, kterej ma jeden velkej problem a to je reziser. Po Sedm a Klubu rvacu totiz clovek od Finchera ceka hodne a tenhle film zas tak bombastickej neni. Napad na nedobytnou mistnost v dome je celkem originalni, ale i tady se najde par klise, jako je hadani se lupicu o penize atd. V podstate celej film tahne Jodie Foster a i kdyz to neni vykon na oskara, tak se fakt snazi a vse s prehledem zvladla. Prekvapil me Jared Leto, kterej pusobi takovym slusnackym dojmem, ale tady si strihnul drsnaka a povedlo se mu to perfektne. Forest taky neni nejhorsi, ale desne me rozcilovalo to jeho mzourajici oko. I kdyz je film misty zbytecne rozvlacnej, prevazna cast filmu je spravne napinava, Fincher holt umi vygradovat napeti. Celkove atmosfere taky pomaha slusna hudba a hlavne naprosto uzasna kamera, ty ruzny prulety domem jsou proste genialni. I kdyz se jedna o skvelej thriller, na 5* to nebude. ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Pomalu a jistě se ze mě stává feministka, protože se mi filmy, kde je hlavní aktérka "silná,odvážná" opravdu začínají líbit... Zde převládá mateřský pud, tedy zachránit sebe a svou dceru před zloději. Díky bohu měli ve svém baráku úkryt, ale co čert nechtěl, tam se zrovna páni zloději chtěli dostat. Napětí mě provázela skoro celý film ;) ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Pár let to trvalo, ale konečně jsem zkompletoval Finchera a o to více mě mrzí, že měl takové odmlky a neseká to sem co dva roky. Celou dobu jsem si říkal, že je Úkryt parádní osmičkový film, který sice něco ztrácí na mistrovské po sobě jdoucí devadesátkové trio filmů, které každý správný cinefil zná. Ale přitom když si uvědomím, že celý film jsem v napětí a užívám si kamerové výjevy a typickou Fincherovsku stylizaci, musím jít prostě do toho pětikvaltu. A navíc je tu vyloženě vynikající Forest Whitaker, a to ho dnes už moc nemusím. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Film u něhož jen těžko lze popadnout dech a to není způsobeno nejen hutnou atmosférou a dobře zahranými hereckými party ale naprosto úchvatným technickým zpracováním - no prostě se mi zdá, že Fincher každým svým novým filmem rozpracovává, to co začal v tom minulém (jízda mozkem Edwarda Nortona taky stála za to), ale tentokrát to jde až do krajních deatilů. Moc fajn pokoukáníčko... ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Úvodné titulky, kamera, herci, nápad a atmosféra - to všetko je za jedničku (ehm, teda tu za päť). Problém je však ten, že to je celé aj napriek tomu príliš obyčajné a niet na tom čo pozerať viackrát (podobné Rukojemníkovi s B. Willisom). Nemá žiadnu hĺbku, ale ako thriller funguje dobre. Určite najslabší Fincher (Zodiaca som nevidel). 75% ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (20)

  • Pro roli Meg Altman byla původně vybrána Nicole Kidman, ale pouhých osm dní před začátkem natáčení si poranila koleno. Role byla narychlo nabídnuta Jodie Foster, která měla na přípravu pouhý týden. (Kulmon)
  • Filmovalo sa iba na dvoch miestach, a to v Hollywoode (Los Angeles) a na Manhattane (New York). Natáčanie trvalo viac ako 120 dní. (MikaelSVK)
  • Jodie Foster (Meg) bola počas natáčania tehotná s druhým dieťaťom. Z toho dôvodu sa pretáčky museli robiť až na jeseň roku 2001 po tom, čo porodila. (Astonko)

Reklama

Reklama