Reklama

Reklama

Úkryt

  • Česko Úkryt (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová (Jodie Foster) a jej dvanásťročná dcérka Sarah (Kristen Stewart) sa nasťahujú do luxusného newyorského domu, ktorého zvláštnosťou je tajná miestnosť. Tú si ako nedobytný úkryt nechal vybudovať predchádzajúci majiteľ. Meg síce podľa návodu zapne bezpečnostný systém, napriek tomu vnikne v noci do domu černoch Burnham (Forest Whitaker), vypne bezpečnostné kódy a vpustí do jeho priestorov svojho komplica Juniora (Jared Leto), ktorý si neplánovane priviedol posilu - maskovaného a ozbrojeného Raoula (Dwight Yoakam). Trojica príde do konfliktu, pretože dom mal byť podľa ich informácií prázdny. Keď sa Meg náhodou prebudí a zistí, že v dome sú lupiči, zobudí dcéru a podarí sa im schovať sa v úkryte - ale ani zďaleka nemajú vyhrané. Muži sa totiž nezastavia pred ničím, pretože obsah zakódovaného sejfu v úkryte je pre nich priveľmi cenný... Zakrátko, keď sa diabetička Sarah stane rukojemníčkou zločincov, Meg nezostáva nič iné, ako bojovať o dcérin život všetkými dostupnými zbraňami... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (767)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Skvelý casting a napínavý finiš v inak hrozne vykonštruovanom príbehu, ktorý padá už na úvodnej scéne - na čo by matke a dcére bol taký velikánsky dom? A Fincher by mal mať zakázané používať digitálnu kameru a digitálne efekty. Tie akože efektné kamerové nájazdy pomedzi digitálny nábytok a iné veci sú otrasné. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Tak předně bych ocenil skvělý herecký výkon Jodie Foster, která vlastně ani nepotřebuje k vyjádření zoufalství a stresu srdceryvně lkát a naříkat, ale bohatě stačí jen pohled do jejích vyděšených očí. No a přesná a jako vždy brilantní Fincherova režie už jen diriguje její herecký koncert a dodává snímku pro něj typicky hustou a nepříjemnou atmosféru, která postupně graduje, až nakonec vyústí v silné a nezapomenutelné finále. Myslel jsem si, že Úkryt bude o dost slabší než nejlepší Fincherovi filmy, ale mýlil jsem se. Tento pán opět výrazně zabodoval.90% ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ukryt je vybornej thriller, kterej ma jeden velkej problem a to je reziser. Po Sedm a Klubu rvacu totiz clovek od Finchera ceka hodne a tenhle film zas tak bombastickej neni. Napad na nedobytnou mistnost v dome je celkem originalni, ale i tady se najde par klise, jako je hadani se lupicu o penize atd. V podstate celej film tahne Jodie Foster a i kdyz to neni vykon na oskara, tak se fakt snazi a vse s prehledem zvladla. Prekvapil me Jared Leto, kterej pusobi takovym slusnackym dojmem, ale tady si strihnul drsnaka a povedlo se mu to perfektne. Forest taky neni nejhorsi, ale desne me rozcilovalo to jeho mzourajici oko. I kdyz je film misty zbytecne rozvlacnej, prevazna cast filmu je spravne napinava, Fincher holt umi vygradovat napeti. Celkove atmosfere taky pomaha slusna hudba a hlavne naprosto uzasna kamera, ty ruzny prulety domem jsou proste genialni. I kdyz se jedna o skvelej thriller, na 5* to nebude. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

"KDO JSI?" - "JÁ JSEM RAOUL." Velký dům, deštivá noc, matka s dcerou a hodný, zlý a blbý lupič. Po KLUBU RVÁČů se Fincher stejně jako po 7EVEN stáhl zpět a natočil si "jen" další nadprůměrný oddechový thriller jako byla HRA. Virtuální kamera je príma věc a Fincher s ní létá po baráku a nahlíží kam to jde i nejde, aby vytunil rutinní scénář co to dá. A vizuálně vymazlený, atmosférický výsledek s kvalitními hereckými výkony rozhodně neurazí, ale pachuť z toho, že Fincher má na víc, zůstane. ()

gouryella 

všetky recenzie používateľa

Dalsi z typicky Fincherovych filmu. Perfektni rezie, kamera, necekane zabery a k tomu opravdu vyborny scenar. Sice jsem si asi dvakrat rekl - tak tahle by to asi neslo, ale to nic nemeni na vybornem dojmu ze sledovani tohoto netradicniho thrilleru, ktery mi v mnoha ohledech pripomel nejlepsi dila mistra Hitchcocka. ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (20)

  • Arthurovi Maxovi a jeho dizajnérskemu tímu trvalo 15 týždňov, kým postavili 4poschodový apartmán za 6 miliónov amerických dolárov. (Astonko)
  • Filmovalo sa iba na dvoch miestach, a to v Hollywoode (Los Angeles) a na Manhattane (New York). Natáčanie trvalo viac ako 120 dní. (MikaelSVK)
  • Ve své domovině film utržil 96,4 milionu amerických dolarů, celosvětově 197,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama