Reklama

Reklama

Američan

Trailer 1

Nájomný vrah je nútený utiecť zo Švédska po tom, čo zabil svoju priateľku. Jeho zamestnávateľ trvá na tom, že nemôže ostať v Ríme a poradí mu, nech sa uchýli do dedinky v talianskych horách. Tie by mu mohli ponúknuť zaslúžený odpočinok. Zoznámi sa tu s katolíckym kňazom a zaľúbi do prostitútky. Ale keďže v jeho živote nie je miesto pre šťastie alebo lásku, dostáva novú prácu. Navyše sa v dedinke začínajú zjavovať podozrivé osoby... Nájomný vrah Jack (George Clooney) je neustále v pohybe a stále sám. Po tom, čo sa jeho zákazka vo Švédsku skončí omnoho tragickejšie, než predpokladal, uchýli sa na taliansky vidiek, kde sa schováva v stredovekom mestečku. Užíva si nerušené chvíle v prostredí, kde sa akoby zastavil čas,  skamaráti sa s miestnym kňazom Benedettom (Paolo Bonacelli) a zároveň aj očarenie miestnou kráskou Clarou (Violante Placidová) prerastá do ľúbostného vzťahu. Idylka však pretrváva iba do chvíle, kým ho neosloví krásna a záhadná Mathilda, ktorá od neho chce, aby pre ňu zostavil zbraň. Jack túto zákazku príjme, no postupne, ako zbraň vylepšuje, začína v ňom narastať podozrenie až paranoja, že sa ho niekto pokúsi zabiť. Jack sa teda rozhodne vystúpiť zo svojho tieňa, čím naruší pokoj mestečka a začne pokúšať svoj vlastný osud... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (589)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Neočakával som som od toho nič, dokonca som nevidel ani trailer a nemal som ani páru o čom to bude.George Clooney je dobrý herec a zahral to rozhodne dobre.Úvodná scéna bola super, atmosféra a napätie bolo rozhodne cítiť, ale bohužiaľ celému filmu to nevydržalo.Začiatok (taká pol hodinka) bol stále dobrý, zaujímavý a udržoval si atmosféru kriminálky, ale čím sa blížil koniec tým viac ma ten film prestával baviť.Škoda. 65% - 3* ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý komorný thriller a rola napísaná presne na Clooneyho. Už od začiatku som tušil, že nepôjde o žiadny adrenalínový napinák, touto štylizáciou som bol však mierne zaskočený. Už po pár minútach som sa s ňou ale dokázal zžiť, čo mala na svedomí hlavne kamera so svojimi citmi pre detail a hudba. Záver je až nebezpečne napínavý, v inom filme len bežný výsek celku, tu tvoril ale samostatnú jednotku, ktorá ma úplne dostala. 80%. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

George má holt taliansky vidiek rád, a žiadny iný film neukáže lepšie (krajšie) ako tento, prečo je tomu tak... Corbijn je navyše režisér zvučného umeleckého mena. Na prvý pohľad nevzrušivý a smutný portrét tichého, na prvý pohľad nevzrušivého a smutného nájomného zabijaka. Nie prvý raz sfilmované, ale prvý raz sfilmované takto komorne, bez potreby akcie, ale s neustálym pocitom nepokoja a neistoty. Do osamelej nálady a k panákovi whiskey ako uliate. Vážme si nové pohľady na staré veci. Originalita je (a čím ďalej tým viacej bude) vo filmoch vzácna. ()

A_FISH 

všetky recenzie používateľa

Georgi, nepal listí a nebuď sprostej ty jseš Američan z Vysočan Jedno je jistý - důvod prostej každej chce mít dobrej zvuk, a tak nám puč Marshall Fuc*ing lidi! řve na nás se sirkou v ústech a oči v kalu stimulačních drog A já vidim plechovku benzínu tříme zakročím, ač nejsem ekolog Vyzývám jasně a jednohlasně Georgi, nepal to listí! Ale George kouká a už letí sirka a víc už nikdo nikdy nezjistí ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Američan je typickým příkladem snahy předních hollywoodských herců o vstup na půdu artu - minimalistický děj, žádné velké efekty, evropské lokace, podrobné vyprofilování hlavního hrdiny atd.. Není to snaha vůbec marná. Má své silné momenty a především díky atraktivní lokaci italského maloměsta a dobře obsazeným postavám nijak originální námět ožívá. Clooney je jako vždy vynikající a nechybí pár skvělých dynamičtějších pasáží. Je jen škoda, že je snímek natolik svázán nepsanými pravidly uměleckých filmů. Konec nemá díky tomu jak překvapit. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (14)

  • Scénář k filmu napsal Rowan Joffe podle románu Martina Boothe „A Very Private Gentleman“ z roku 1990. (Zdroj: Bioscop)
  • Jack (George Clooney) ve filmu používá pistoli Walther PPK. Stejnou zbraň používal britský agent s povolením zabíjet James Bond. (Krouťák)
  • Když Jack sedí v baru a pije kávu, v rádiu hraje píseň "Tu vuò fà l'americano" („Vydáváš se za Američana“) – italská píseň o Italovi, který si přisvojí americké způsoby. (HellFire)

Súvisiace novinky

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (viac)

Clooneyho „bokovka“

Clooneyho „bokovka“

04.11.2009

George Clooney začne tento pátek v amerických kinech zírat na kozy a to je čas, kdy je potřeba upozornit na jeho osobu novinkou o nějakém dalším projektu. Král hollywoodských sympaťáků právě v těchto… (viac)

Reklama

Reklama