Reklama

Reklama

Čeľuste smrti

(TV film)
  • Slovensko Žralok v Malibu (viac)

Obsahy(1)

Silné zemetrasenie uprostred oceánu spôsobí nielen gigantické vlny cunami, ktoré sa valia ku kalifornskému pobrežiu, ale otvorí aj morské dno, čím uvoľní priechod pre obrovské praveké monštrá, žijúce v prehistorickom mori pod povrchom zemskej kôry. Ako hladné žraloky sa vrhajú na všetko, čo im príde do cesty. Plavci, ľudia na pláži, plachetnice, lode, búdky plavčíkov, nič nie je pred nimi v bezpečí. Heather, šéfka morských záchranárov v Malibu, jej bývalý priateľ Chavez a plavčíci Doug a Barb musia zachraňovať ľudí nielen pred ničivou vlnou cunami, ale aj pred hladnými prehistorickými monštrami. Sú to praveké žraloky, ktoré sa už milióny rokov uväznené v neznámom mori pod zemským povrchom vôbec nevyvíjali. Zachrániť si život nebude jednoduché ani pre samotných záchranárov, lebo skryť sa pri záplave nieto kde a záchranárske búdky sa práve rekonštruujú... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (108)

Pan.Antonin 

všetky recenzie používateľa

Žralok šotek je známá živoucí fosilie (podobně jako Latimerie podivná) a vedle svého netypického vzhledu má ještě velmi zajímavou "vystřelovací" tlamu, kterou tvůrci tohoto céčka ve filmu nepoužili. Žije v temných mořských hlubinách a na hladinu se vynoří pouze výjimečně. Výjimku udělal právě v tomto filmu, kdy se extrémně přerostlí jedinci vrhli s vlnou tsunami na pobřeží Kalifornie a zaútočili na hrdiny tohoto snímku. Nebyla to obyčejná tsunami, sice zničila zdi, silnice, ale lidé v dřevěném stavení její útok nijak nezasáhl. A tak měla pobřežní hlídka a stavaři šanci na přežití, kterou jim zkomplikovali právě oni digitální zabijáci... Velmi slaboučký film, na který jsem byl v hodnocení dost hodný, ta jedna hvězdička byla hodně milosrdná. Triky špatné, příběh ani scénář nebavil, postavy celkem ušly a opakování záběrů se žraloky bylo viditelné i pro běžného diváka, tedy i pro mě. Tvůrci to prostě tentokrát mysleli vážně, myslím, že lehká nadsázka by k tomu pasovala více. ()

CheeseFigure 

všetky recenzie používateľa

Čo od takéto počinu čakať? Biedne cgi, biedny príbeh, sexi kočky v plavkách. Prvých dvoch sme sa dočkali. Čakal som niečo na štýl Čelustí, keď budeme sledovať mladú partu snažiacu sa prešetriť riadenie žralokov v Malibu. Miesto toho sa z čista-jasna prirútilo veľké tsunami. Hlavné postavy vbehnú do domčeka na pláži, zatvoria okná, cez ktoré trošku nastrieka dnu vody. A hneď vzápätí počujeme, že sa jednalo o 30 metrové tsunami, ktoré si vyžiadalo 850 životov (či nejak tak). Keby sa hentak kvalitne stavali všetky domy na pobreží, tak by sme sa už nikdy tsunami nemuseli báť. A následne sledujeme skupinku ľudí, ako panikária v malej miestnosti, do ktorej sa dobíjajú žraloky. Škoda, že sa tak skoro zbavili tej akvavedkyne, bolo by zaujímavé sledovať, ako ich trhajú žraloci a ona vykrikuje, že aj tak týchto predátorov treba chrániť. Nevyužitý potenciál na otravnú postavu. Ale vyriešenie milostného trojuholníka na konci pobavilo. Celkom priemer, ani dostatočné blbý, aby som sa nasmial, ale pozerať sa dal. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle dokonale zvedlo náladu. Když se sejdou prehistoričtí žraloci, plavčíci pobřežní hlídky a ničivá vlna tsunami, může a bude to slušná řachanda. Je nesmírně těžké vybrat nejhorší scénu, nejhorší „herecký“ výkon, nejhorší technickou finesu. U výsledku (a i samotného natáčení) museli trpět všichni zúčastnění – pokud jsou tedy alespoň trochu soudní. Neodolatelné!! ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Takže si to ujasněme:) V Kalifornských vodách se prohání jistý počet, údajně vyhynulých "Žraloků šotků," kteří se začnou přiživovat na místním obyvatelstvu. Zároveň se k pobřeží Kalifornie blíží třicetimetrová vlna tsunami, která se objeví znenadání a dorazí během pěti minut. Na pláži však není David Hasselhoff se svou "Pobřežní hlídkou," aby mohl nebezpečí odrazit a tak tato vlna smete vše, co jí přijde do cesty. Tedy, pouze kromě strážního domku na pláži, do něhož se zázrakem nedostane ani po kolena vody a dokonce se pod tíhou vody ani nezřítí a neodplaví jej. Štěstí pro skupinku lidí, která se sem ukryla (stejně jako pro prehistorické žraloky, kteří začínají spřádat svůj ďábelský plán:). Výčet charakterů je vskutku pestrý. Máme tady "Brutální Nikitu," která se snaží zachovat si klidnou hlavu, jejího přítele, se kterým se samozřejmě dá opět dohromady, hysterickou, uřvanou blondýnku, která soutěží o to, který divák v sobě objeví superschopnosti a dokáže jí přes obrazovku dát po tlamě, svalnatého plavčíka, který ji má dokonce možná rád, či sympatickou tmavovlásku, která chce žraloky odchytit a zkoumat. Útok žraloka nabízí velmi dynamickou podívanou, plnou tradičního klišé, nelogiky a odzbrojujících dialogů i scén. Pro nudu nezbyde žádný čas a já si tak mohla vychutnat, v rámci béčkových, žraločích kousků, další povedený "zářez" do daného tématu. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Príšerné herecké osadenstvo, digitálni predhistorickí žraloci, počínanie hlavných hrdinov postrádajúce akékoľvek náznaky logiky.... za kúsok ako je Malibu Shark Attack by sa veru nemuselo hanbiť ani nechválne známe štúdio Asylum, no na druhej strane som sa na tomto splašku miestami aj celkom pobavil, veď prihriato pôsobiaci baywatchák, ktorý si v plavčíckej búde skrýva malokalibrovku, ktorou potom priamo z pláže v rozbúrených vlnách s neomylnou presnosťou kosí žraloky, to sa nevidí každý deň... ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama