Reklama

Reklama

Mladá speváčka Ali (Christina Aguilera) má síce veľmi odvážne sny o veľkej kariére, no pred sebou zatiaľ len veľmi neistú budúcnosť – práve sa totiž z rodného vidieka, kde každý pozná každého a nič sa pred nikým neutají, presťahovala do rušného a drsného Mesta anjelov, kde si chce všetky už spomínané sny splniť. Možno ju do Burlesque Lounge - legendárneho, no pomaly sa rozpadávajúceho varietného divadla, v ktorom je hlavnou hviezdou talentovaná, no už nie práve najmladšia majiteľka Tess (Cher) - zaveje náhoda, možno osud... Ťažko povedať. No v každom prípade má aspoň šancu zarobiť si na stravu a strechu nad hlavou – ako čašníčka! Provokatívne kostýmy a odvážna choreografia revue nevinnú a zatiaľ dosť neoťukanú krásku z vidieka pochopiteľne fascinujú, a tak asi neprekvapí, že sama sebe sľúbi jedného dňa stáť na druhej strane – nie pred pódiom, ani v zákulisí, ale na javisku! Netrvá dlho a Ali sa, ako to už býva, spriatelí s jednou z tanečníc, znepriatelí na život a na smrť s jednou závistlivou speváčkou a získa si šarmantného Jacka (Cam Gigandet), barmana a hudobníka v jednom. Vďaka pomoci láskavého klubového manažéra Seana (Stanley Tucci) a milého transvestitu sa jej napokon konečne podarí vytúžený skok z baru na javisko – a vďaka jej neuveriteľnému hlasovému rozsahu sa z nej nielenže v podstate okamžite stane obrovská senzácia, ale opäť dopomôže Burlesque Lounge k niekdajšiemu lesku. Nuž a práve vtedy sa na scéne objaví charizmatický podnikateľ Marcus (Eric Dane) s naozaj mimoriadne lákavou ponukou... (TV Doma)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (406)

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Nové Chicago to sice není, ale i tak Burlesque nabízí téměř vše; vše až na vybroušený děj nebo zápletku. Za dvě hodiny se toho nestane o moc víc než v traileru, ale upřímně mi to nevadí, protože scény z povrchu zemského postrádají to kouzlo klubu (kabaretní čísla doplněná o zpěv Christiny Aguilery, atmosféra 30. let), které je důvodem, proč mě tento film v nabídce kina zaujal. Nemáte-li rádi podobný styl hudby nebo čekáte-li brilatní herecké výkony (zde herecky dominuje mistr vedlejších roli Stanley Tucci) a zajímavý příběh, odstraňte si vizuálně z mého hodnocení klidně dvě až tři hvězdičky. Nedůležitá poznámka na závěr: Pokud Cam Gigandet natočí v budoucnu pár komerčně úspěšných filmů, má velkou šanci stát se ženským sexsymbolem 21. století. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

2,5*/5...Christina je skutočne sexi, spievať nesporne vie! Len škoda, že mňa podobné hlasové onanie nebavia a skôr ťahajú za uši. Burlesque je nablýskaná muzikálová rozprávka o tom, ako sa z dievčaťa stala hviezda. Všetko sa ligoce, dekorácie sú adekvátne prestrelené, čo by nebolo zle, keby to všetko nebolo také nejaké fake- tak ako toporná múmia Cher. Niektoré choreografie sú vydarené, rovnako ako pár piesní (poteší aspoň upravené Beautiful People od MM), no ako celok je to "jedným uchom&okom dnu a druhým von". Ešte ma možno presvedčí o opaku znalec muzikálov, Mr. Sovereign:) Od čias geniálneho Moulin Rouge stále čakám na podobný zázrak.... ()

Reklama

Anchi 

všetky recenzie používateľa

Muzikálů je málo a vzhledem k tomu, že jsem při sledování měla sto chutí jít vytancovat si kopýtka a vyzpívat si hlasivky... Budu nadržovat 5*. Navíc... Christina by přiměla i mě, abych se do ní zamilovala. :-) Burlesque není nejlepší, co jsem kdy viděla, ale rozhodně ve mně vyvolal radostnou náladu a to se cení. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Problém: Skutečně nemusím muzikály. Skutečně. Navíc v tomto případě šantán, varieté, kabaret, nevidím v tom rozdíl, prostě noční klub s tancem bez tyče a zpěvem. ~~~ Mladá blondýna z nějakého zapomenutého zapadákova bere roha a přijíždí dělat kariéru do velkého města. Jejím snem je křepčit v negližé na pódiu a přesvědčovat okolo sedící "voslinty", že umí zpívat a vnášet jim tak do duše něco víc, než jen to negližé. Příležitost najde v krachujícím nočním podniku Burlesque, který má na starosti dnes už poněkud přezrávající Madame Cher, přičemž je otázkou, proč v tomhle právě Cher vůbec hraje, když se tu takřka nijak neprojeví. Cher je sice vyztužená a vysilikovaná víc, než naše "Duralová Lady" Frau Vondráčková, což je už sakra co říct, ale sezení nebo opřeni se o stůl, zeď, cokoliv, co zbrzdí pád, je zřejmě její záchrana. Za celou dobu si nepamatuji, že bych Cher viděl chodit, celou, takže ji možná jen vozí, protože jinak furt jen na něčem sedí nebo je o něco opřená. Navíc tu zazpívá jen jednou a šmitec, zbytek mohl bez problému odehrát kdokoliv z castingu. ~~~Jedním z mála plusů jsou melodické rytmické písničky (celé tři, wow), přičemž naštěstí neumím natolik dobře anglicky, abych rozuměl textům, což je určitě jedině dobře. ~~~ Nakonec na to, že muzikály fakt nemusím (a to říkám tak slušně, jak jen mi to doba před 22. hodinou dovolí) a že se bez zábavy ála noční kluby se taky dokáži zcela bez problému obejit, jsou **, si říkám, ode mě až skoro nějak moc. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Najviac mi pri sledovaní Varieté vadila skutočnosť, že tvorcovia sa doslova spoľahli len na účasť dvoch perfektných speváčok, Cher a Christiny Aguilery a celá snímka stojí len na ich hereckých výkonoch. Rozprávkový príbeh Christiny, ktorá odišla do L.A. za lepším životom a čoskoro dosiahne úspech, nedokáže ničím prekvapiť, navyše mi svojím dievčenským zovňajškom, vtipnou ofinou a naivným výrazom v tvári pripomínala mexickú divu Rosalindu. :) To len na margo, samozrejme, že sa to s tým nedá zrovnávať. Jediné, čo stojí za to, sú vynikajúce choreografie, v ktorých Aguilera doslova žiari a príjemná Cher, ktorá však až toľko priestoru nedostáva. Keby som v minulosti nevidela päťhviezdičkové muzikálne klenoty typu Moulin Rouge alebo My Fair Lady, ktoré sú dokonalé v každej jednej filmovej zložke, zrejme by ma Christina svojím spevom omráčila natoľko, že by som ignorovala primitívny dej. O niečo lepšie než Nine, ale predsa, rovnaké sklamanie. Prihrať si lepšieho scenáristu, bola by to fakt bomba. 70% ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (21)

  • Fotografie sedmileté Ali (Christina Aguilera) je skutečným snímkem z dětství slavné zpěvačky a herečky, kde je se svou pravou matkou. (oje)
  • Píseň "You Haven't Seen The Last Of Me" od Diane Warren byla v roce 2011 oceněna Zlatým Gobém. Skladba však nebyla nominována na Oscara, což Cher komentovala slovy, že by píseň by si nominaci vysloužila jen v případě, kdyby ji nezpívala ona. (Exos)

Súvisiace novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (viac)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (viac)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (viac)

Reklama

Reklama