Reklama

Reklama

VOD (1)

Vysokoškolský učiteľ literatúry John Brennan (Russell Crowe) s manželkou Larou (Elizabeth Banksová) a synčekom Lukeom (Ty Simpkins) bývajú v Pittsburghu a vedú pokojný rodinný život. Všetko sa razom zrúti, keď Laru obvinia z vraždy a na základe nepriamych dôkazov odsúdia na dvadsať rokov väzenia. John verí v nevinu svojej manželky a v bezvýchodiskovej situácii sa rozhodne, že zorganizuje jej útek z väzenia. Pripraví zložitý plán a vydá sa do neznámeho a nebezpečného sveta zločinu, v ktorom riskuje všetko pre ženu, ktorú miluje. Na základe rozhovoru s mužom (Liam Neeson), ktorý sedemkrát ušiel z väzenia, starostlivo pripravuje všetky alternatívy a chystá falošné stopy pre políciu. Keď sa však dozvie, že manželku o tri dni prevezú do inej väznice, musí projekt urýchliť a zohnať peniaze hoci aj krvavou cestou. V ostrej akcii ho však zaskočí také množstvo nečakaných prekážok, že oslobodiť ženu, vyzdvihnúť syna a stihnúť bezpečný odlet z kontinentu sa mu z časových dôvodov nepodarí. A uniknúť polícii, ktorá mu je neustále v pätách a uzavrela celé mesto aj hranice štátu, sa zdá byť celkom nemožné... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 089)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Už jsem viděl spoustu filmů, v nichž byl někdo neoprávněně leč pravomocně odsouzen, v nichž někdo utíkal z vězení a v nichž se někdo nebál drogových dealerů. Přesto mne zaujal příběh matematika, který v zákonem dané rovnici musí přemístit osobu M z bodu V do tajemného místa X, aniž by strážci pořádku stihli dát rovnici nový rozměr nějakou vtipnou sinusoidou v osvědčených pravidlech. Musím ocenit zejména to, že napětí si pohodlně udržuje svou vysokou hladinu a bez kávové sedliny není nijak zvlášť jednoduché odhadovat následující děj. Fajn zábava. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Hodně napínavý civilní thriller s koncem, který ke škodě celku vyžehlí všechna morální dilemata a pochyby. Russell Crowe se v rolích intelektuálních gladiátorů s nadváhou začíná nacházet. A jde mu to rozhodně líp než švarní zbojníci. Celkově určitě příjemné překvapení, které fanoušky "útěkářských" filmů nezklame. Nebýt toho přepáleně schematického konce, rád bych dal čisté 4 hvězdy, takhle upozorňuju na to, že jedna je trochu ukousnutá. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle jsem už někde viděl... Ano v roce 2008 ve filmu Nevinná. Russell Crowe předvádí opět herecký nadprůměr. Olivia Wilde snad nikdy nebyla hezčí. Škoda že větší prostor nedostal Liam Neeson. Tři dny ke svobodě zkoumají kam až je ochotný člověk zajít pro záchranu své rodiny. A musím uznat po druhém shlédnutí, že snímek jsem zpětně docenil. 80% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

90%. Ani som nevedel, ze existuje akysi original tohto filmu, ako pise uzivatelka larelay ale som rad, ze som ho nevidel, lebo takto som si mohol vychutnat cely film a mohol tipovat, co bude robit Russell Crowe a ci mu vobec vyjde jeho plan, pretoze on tu nie je ziadny James Bond, ale iba obycajny ucitel, ktory nema ziadne skusenosti s kriminalnou cinnostou, ku ktorej ho donutila zla situacia. Pacilo sa mi, ze Paul Haggis sa snazil natocit realny film a nemyslim si, ze by tam bolo nieco, co by v realite nebolo mozne, ako sa to dari pokazit v mnohych inych filmoch. Reziser si ale ponechal svoj vlastny styl natacania, mam na mysli to, ze to nemalo taky akcny svih, ako som ocakaval, ale to mi vynahradila napinava posledna tretina filmu, pri ktorej som chvilkami ani nedychal, pretoze som hrdinom drzal palce a nezabudnem ani na scenu v aute na dialnici, kde takmer... ale to treba proste vidiet. Mimochodom potesujuce bolo vidiet okrem Liama Neesona v kratkej ulohe aj Daniela Sterna ako pravnika, ktoreho poznam hlavne z komedii SAM DOMA (1990), kde si zahral zlodeja, na ktoreho padla zehlicka :-) ________ Russell Crowe - (John Brennan) +++ Elizabeth Banks - (Lara Brennan) +++ Liam Neeson - (Damon Pennington) +++ Brian Dennehy - (George Brennan - Johnov otec) +++ Daniel Stern - (Advokát Meyer Fisk) +++ Jonathan Tucker - (David) +++ RZA - (Mouss) +++ Produkcia: Paul Haggis +++ (Videl v kine 08.02.2011) +++ ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Zacatek pusobi jak rodinny drama o vyrovnavani se fotrika se synackem s uveznenim manzelky. Ale to by to nesmel bejt Haggis, aby z toho nevytah paradni kriminalku, tentokrat o uteku z vezeni. Takze po pulhodince zacne Russell vymejslet plan. Film sice nikam nespecha, ale je celou dobu zajimavej a s pribejvajici stopazi i cim dal tim vic napinavej a zaroven se mu dari drzet takovy to realisticky vyzneni. Trochu skoda je, ze to rozdeleni tri roky, tri mesice, tri dny pusobi tak nejak stejne a kdyby mi to nerekli, ani by me nenapadlo, ze to, co jsem sledoval, zabralo tri roky. Co se tyce hercu, tradicne kvalitni Russell, solidni Banks a prijemny cameo Neesona jako mistra uteku. Ve vysledku sice nic moc novyho, proste dobre natocena, napsana a zahrana kriminalka, ale ja jsem spokojenej. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (31)

  • Hlavní hrdinovia prechádzajú cez imigračnú kontrolu na hraniciach s Kanadou. Na kanadských letiskách v skutočnosti takéto miesta nie sú. (Arsenal83)
  • Vo svojej triede John (Russel Crowe) diskutuje o "Don Quijotovi", v čom je určitá paralela. Rovnako ako John, aj Don Quijote je posadnutý záchranou svojej životnej lásky. (Arsenal83)
  • Město Pittsburgh povolilo štábu natáčet v metru každý den dvě hodiny. Dokonce mu dalo k dispozici vlastní kolej. (Gastovski)

Súvisiace novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (viac)

Reklama

Reklama