Reklama

Reklama

Lampa

(relácia)
  • Slovensko Pod lampou

Neformálna diskusia Štefana Hríba o slobode, Bohu, vesmíre a živote s otvoreným koncom. Osobnosť moderátora, ktorého diváci už poznajú z televíznych obrazoviek, je zárukou, že večerné diskusie budú zaujímavé a ich témy často aj kontroverzné. Hostia Štefana Hríba prinesú vždy nové pohľady na veci všedné i nevšedné, na spoločenské udalosti a problémy, s ktorými sa deň čo deň stretáme. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (43)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Unikátna diskusná relácia vychádzajúceho z jedného z najvplyvnejších slovenských preriodík .týždňa vedená jeho šéfredaktorom Štefanom Hríbom. Zárukou kvality, ktorá neomrzela ani po šiestich rokoch je rôznosť tém (od politiky, cez vedu, šport, kultúru až k filozofii a náboženstvu), skvelý výber diskutujúcich, voľná atmosféra a diskusia, ktorá nie je o prehádaní protivníka ale o čo najširšie rozobratie tématiky. Hríba i jeho .týždeň môžu ľudia pre ich ideologickú zaangažovanosť (konzervatívna pravica) relativizovať, ale Lampa je neodškriepiteľne brilantnou televíznou reláciou. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Relácia, ktorá pribije diváka pred obrazovku. Relácia v ktorej sa preberajú témy (okrem politických) pri ktorých je stopáž 2 hodiny málo. Relácia v ktorej moderátor viac menej nadhodí tému a pri minimálnych zásahoch dokážu hostia divákovi poskytnúť také zaujímavosti z vied, pavied, životného štýlu a náboženstva, že im dokáže pochopiť aj bežný človek. Ba čo viac bežný človek je nimi unesený. Pamätám si reláciu ešte z čias STV2, kde mala myslím dvojnásobok času a aj vtedy som sa nemohol odtrhnúť viac menej ani na záchod, aby som o niečo neprišiel. Prezieravo na tento účel sú do relácie vsunuté aj hudobné vsuvky. Hviezda dole za pre mňa absolútne nezaujímavé politické témy. ()

Reklama

casioa.... 

všetky recenzie používateľa

Bez debaty a aj bez potlesku, relácia ktorá v slovenskom merítku nemá obdobu. Hríb prebral množstvo tém a diskutoval s kopou ľudí, ktorý k témam mali čo povedať. Bohužiaľ, svoje si od Ficových nochlsledov schytal, a tak prešiel do TV (HNOJ)joj-ktorá vlastne vďaka nemu vysiela jedinú dobrú a pozerateľnú reláciu, vo svojom "playliste". Hríb drží sám tvHnojku tesne nad hladinou! Lenže, kto vie dokedy :( ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hodnotené čisto bez ohľadu na časti venované žhavo aktuálnej politike, pretože som ich nevidel. Hríb buď chápal, že divák niektorým veciam nechápe (napríklad pokeci o vesmíre, bohu, atp s takým Grygarom) a tak sa pýta za neho, alebo ich nechápe sám. To bolo ale jedno a možno to aspoň preto nepôsobilo nejako snobsky. No aspoň vďaka tejto relácii a spomenutému Grigařovi teraz viem, že vesmír sa bude rozpínať donekonečna až sa celý rozplynie....Našťastie sa toho nedožijem... ()

maxxxim 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála projektov, na ktoré sa podujala slovenská produkcia a nevyhorela ako katedrála v Remeši. Hostia, atmosféra, zaujímavé témy a jeden kontroverzný moderátor. Nechcem byť kritický, keďže som práve vysekol poklonu, ale trochu by mohol "Pišta" potrénovať a osvojiť si nejaké tie základné komunikačné návyky typu: "nejumpovať " hosťom do prejavu sedemmíľovými čižmami, čakať na odpoveď na položenú otázku a nie pokladať ďalšiu, prípadne pozývať na budúcotýždňovú tému, alebo sem tam aj zmeniť výzor tváre (väčšinu času sa tvári akoby mu niekto v zákulisi neustále vyberal bundu). Fakt zmysluplná a podarená záležitosť, ktorá si s určitosťou zaslúži vašu pozornosť, "opomenemeli" uvedené nedostatky, ktoré sú zanedbateľné, pokiaľ ste zvyknutí. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Diskusia s názvom Einstein – teória relativity získala v roku 2005 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. A to za odvahu nastoliť tému, ktorej bežný divák nerozumie a za jej spracovanie, ktorým udržala diváka v napätí a vyvolala v ňom snahu téme porozumieť. (cure)
  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2006 Novinársku cenu v kategórii cena Otvorenej spoločnosti. Za novátorský prístup autorského kolektívu pri vytvorení jedinečného profesionálneho formátu vo vysielaní verejnoprávnej televízie, ktorý dlhodobo prispieval k formovaniu spoločenskej diskusie. Rada súťaže a odborná porota ocenili dlhodobo nadštandardné spracovanie relácie po stránke obsahovej, dramaturgickej, ako aj skvelé využitie televíznych výrazových prostriedkov. Cena bola udelená s osobitným prihliadnutím na relácie s názvom Ľudia ako my a Život na hrane. (Kuzlo)
  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2009 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. Za vytvorenie priestoru pre otvorenú diskusiu nielen o aktuálnych politických témach a jeho originálne napĺňanie, výrazne odlišné (témami aj spôsobom moderovania) od ostatných diskusných relácií na slovenskom televíznom trhu. (Kuzlo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené