Reklama

Reklama

Blesk

  • Česko Blesk (viac)
Trailer

Sériový vrah je stále na slobode a každý deň zomrie jeho rukou ďalší policajt. Keď zákon nedokáže ochrániť svojich vlastných ochrancov a policajných príslušníkov, potrebuje muža, ktorý to dokáže, aj keď poruší všetky pravidlá. Tým vyvoleným je drsný a nekompromisný londýnsky policajt Brant (Jason Statham). Do akcie vyráža so svojím kolegom, strážnikom Nashom (Paddy Considine), hoci by si radšej vybral iného parťáka. S Nashom si nerozumie, nemá ho rád a ich vzťahy nie sú ideálne. Pre oboch policajtov sa však začínajú preteky s nemilosrdným časom, pretože každý deň pribúdajú nové obete a nepolapiteľný sériový vrah sa im vysmieva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (402)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Drsná kriminálka okorenená suchým britským humorom. Stathamova postava mi tu pripomína Eastwoodovho Drsného Harry. Drsniak, ktorého metódy už dávno vyšli z módy. Parťáka mu tu hrá elegantná bukvica Paddy Considine a je veľká škoda, že majú tak málo spoločných scén, lebo charizma medzi nimi je dokonalá a ich doberanie sa hravo strčí do vrecka nasilu hláškujúcich Hobbsa a Shawa. Akčných scén v ktorých ba sa mohol Statham predviesť tu veľa ie je, ale rozhodne mi to nevadí. Je to hlavne kriminálka a nie akčniak. A tie 2 bitky sú prehľadné a hlavne poriadne brutálne. Celkovo je to dosť brutálny film a záporák Aidan Gillen, ktorý je jak besný pes utrhnutý z reťaze sa s nikým neserie. Na jednej strane je to taký debilko, ktorý ma neskutočne sral a na druhej strane som sa celý čas tešil jak mu to spočítajú. No a finále rozhodne nesklamalo. Vo vedlajších úlohách sa objavilo pár ďalších hviezd, ktoré som si všimol až teraz. Trochu zbytočný Luke Evans alebo Mark Rylance. Celkovo mi ten mix humoru, drsnej kriminálky a občasnej akcie pripomenul film The Guard v ktorom sa tiež ústredné duo dokonale doberalo. Filmu dávam iba 3 hviezdičky, ale zato fakt dosť silné. Napriek krátkej stopáži tempo filmu nejak drhne. Chcelo by to viac humoru, alebo napínavejších scén. Proste niečo čo by film urobilo výnimočnejším. Napriek nedostatkom som ale relatívne spokojný. P.S: ten faux pas so zbraňou vo finále je fakt nepochopiteľný. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Vypadám snad jako někdo, kdo u sebe nosí tužku?" Občas mívám pocit, že si z filmu odnáším něco poněkud jinýho, než bych měl. Například z tohoto snímku bych si patrně měl odnést fajn pocit z toho, že zkušení, hláškující a vlastní verzi trestního práva aplikující detektivové ještě nevymřeli, ale ono se jich urodí několik do roka, takže zase taková událost to není. Avšak možnost nákupu zaručeně pravýho "hovna Michaela Jacksona" přes eBay považuju za skutečný rozšíření mých životních obzorů. ()

Reklama

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Je to výborný thriler s Jasonem Stahamom, který jaksi vybočuje z toho, co Json normálně točí. Ano, nejedná se o akční film, což je jedině dobře. Zápletka, děj a záporák ujde, i když některé scény a postavy tu jsou zbytečné. Jason v roli tvrdýho Ira s keltskými prameny, který pije jak duha a smlsává si na irské pálence, velmi pobaví. Jsem rád, že roli ve filmu Blitz vzal, protože na tuto roli se perfektně hodí. K záporákovi. Přišel mi jako takovej teplouš, dost cáklej, že by s ním Jason normálně vyje..l, ale tady to vypadá na rovnocenného protivníka, v psycháčích se nevyznám to jenom Marion Cobreti :D Jedná se určitě o nejlepší Jasonův film, kde není podstatou ukopávání hlav. Kvalita filmu kolem 78% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nevšedné vtipy a suché poznámky Jasona Stathama v hlavnej úlohe ma niekedy vracajú o polstoročie späť, do zlatého veku kriminálek z deväťdesiatych rokov. Tam vždy jedinec vystupoval sám proti všetkým a proti systému. Takže film sa mi veľmi páčil, typická oddychovka na sobotný večer, napínavé a vôbec mi nevadilo, že záporáka poznáme od začiatku filmu. Skôr naopak. Dobrá rola aj pre Paddyho Considineho v úlohe nadradenej bukvice. Hovno v pohári tiež nemalo chybu no a koniec je jeden z najlepších, aké som kedy videl. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Když už se rozhodnete prát, vemte si pořádnou zbraň...... Vypadá to na dost brutální a krvavý snímek. A jak tak poslouchám, nebude chybět ani ironický a krutý humor. DIALOG : ANTHONY - Vy si to nebudete zapisovat ? BRANT (Jason Statham) - Vypadám snad, že mám tušku ?......... Slušný kriminální snímek, kde sice chybí akce, ale vůbec to nevadí. Přítomnost Jasona Stathama je dobrý a povedený tah od tvůrců. Myslím, že každý čekal tak trochu něco jiných, ale tohle je prostě dobrý. CITÁT - Ještě se uvidíme........... Povedený hudební doprovod, který zvláště ke konci příběhu podpoří napětí. CITÁT - Myslím, že tenhle případ zůstane nevyřešen.......... Film je natočen podle stejnojmenného románu Kena Bruena. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (8)

  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (viac)

Reklama

Reklama