Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého. (Itafilm)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (1 099)

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci. Kromě Catwoman se mi při sledování vybavovali také Transformers, Incredible Hulk, a bohužel především Spawn, kterého dodnes považuji za nejhorší comicsovou adaptaci ever. Po hvězdě za Hardyho a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Po vizuálnych a zvukových efektoch je to jeden z ďalších snímkov, pri ktorých jednoducho poviem pastva pre oči a keď už hovorím o týchto efektoch tak sa klaniam ľuďom z efektov za skvelé spracovanie vizualizácie priamo Venoma, ktorý je naozaj perfektne detailne spracovaný a skvele pripomína komiksovú predlohu. Nemôžem tiež inak ako vychváliť Toma Hardyho za ako vždy skvelý herecký výkon, skvele sa zhostil roly Eddieho Brocka a pojal ho svojím klasickým "Hardyovským" štýlom so štipkou nabitého humoru a čo sa týka Hardyho ako Venoma (resp.hlasu) proste úžasný ako pre každú rolu mení farbu a tón hlasu ako keby bol jeho hlas samotnou hviezdou a to dokazuje aj v úlohe Venoma. Čo sa týka celkového kastingu môžem s kľudom povedať že skvelý, celý casting hrá svoje role uveriteľne a baví. Čo sa týka hudby tak je presne tak temná a zároveň s hrdinnými témami, v akú som snáď ani nedúfal. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Venom je fajnova komedie, o tom zadna, ale rozhodne to nefunguje jako origin jednoho z nejvetsich Spider-manovo protivniku. Celej film vypada desne skromne, akce tu je pomalu, navic v docela malym meritku, vetsinou Venom bojuje jen s tuctovejma vojakama/poskokama a na nejaky epicky jatka si taky nechte zajit chut. Sice se to snazi tvarit jakoze drsne a temne a tvurci se skutecne z PG-13 snazi vytezit maximum, takze sem tam tu nejaka krev vycakne a dojde i na nejaky probodavani a podobne, ale proste maj desne svazany ruce a navic to misty pripomina Spawna. Co se tyce hlavniho zaporaka, ten je ocekavane tragickej a i jejich zaverecna bitka neni nic svetobornyho. Film tak tahne docela svizny tempo a hlavne skvelej Hardy, kterej zvlada vsechny polohy od chudaka, kterymu by jste hodili drobny az po drsnaka. Ale nesmi clovek resit, ze by Venom mel bejt vlastne zaporna postava, i kdyz s tim vysvetlenim, proc je nakonec za kladase, se precejen da zit, v ramci moznosti to zas tak uplne dementne nevyzni. Doved bych si tohle predstavit jako fajnovej pilot k serialu s trochu vyssim rozpoctem a po extra dementnim Homecoming je to rozhodne krok spravnym smerem, ale vic nez slabsi 4* to neda. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Není to naprostý propadák. Venom se snaží tvářit jako film z MCU, ale neumí to a tak vtipné momenty úplně nefungují a film kolísá mezi vážnými-akčními-komediálními momenty velice nahodile. Je hlavně škoda, že tempo filmu a některé zkratky působí jak ve filmech před 20 lety (kamery + vstupy na kartu + svědci, ale trvá, než zjistí, kdo ho pustil do objektu...). Z temné postavy se to postupně stává "vlastně sympaťák/hrdina", který jen mimochodem občas někomu ukousne hlavu, ale nezapomene se zeptat na povolení... Nebude moc lidí, kteří si Venoma všimli jen kvůli Hardymu, ten tu dost mluví, ale osobně mi do role loosera prostě nesedí. Zásahy do krvavosti filmu jsou jasně patrné, smutné a doufejme, že se dočkáme krvavé verze aspoň na blurayi. Tak jak se občas říká, že se DC utápí v digitálu, tak to pro konec filmu platí taky. Bohužel. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Tom Hardy, dobré hlášky a skvělé triky v akčních scénách, utáhnou celý tento film. Je tady i ona tradiční psychologie, rozpolcenost a tragika super-hrdinů. Takový lepší průměr, který mi svou kvalitou přišel zhruba na úrovni jiné Marvelovky - Hulka (2003). Ovšem - kratičká sekvence se Stanem Lee, závěrečná scéna v obchodě (Mám nějakýho parazita!) a ta mezititulková s Harrelsonem, šroubuje mé hodnocení o hvězdičku výš. Jak málo někdy stačí. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (51)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. října 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Tom Hardy (Eddie Brock) řekl, že z filmu bylo vystřiženo 30-40 minut jeho oblíbených scén. (CrypzzXD)
  • Slovo „venom“ znamená v překladu „jed“. (Varan)

Súvisiace novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (viac)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (viac)

Reklama

Reklama