Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizódy(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (79)

PDcz 

všetky recenzie používateľa

Hodnotit po jednom díle? A proč ne?? Zkusili jsme to, ale jsou věci které nepřekousnu. Gravitace navozená nanooblekem? Dejme tomu.. a nanogumička ve vlasech drží celé vlasy nomáka bez poletování? Dejme tomu.. rajčátko jim létalo, ale baseballový míček ne? Že by ho pomazal nanomastičkou? Napínavé to nebylo, zajímavé už vůbec ne. Pápá ()

Petike odpad!

všetky recenzie používateľa

Beriem späť to, čo som kedysi nelichotivo prehlásil o novej BSGčke. Nie ona, ale toto... Toto čudo... Toto je skutočné Melrose Place / Beverly Hills / iný trápny soap vo vesmíre ! Odpad! jak sviň, ako hovoria Moravania. P.S. Navyše nechutne okatý plagiát vynikajúcej dokudrámy Voyage to the Planets od BBC. ()

Reklama

LakiyL 

všetky recenzie používateľa

Najväčší nedostatok tohto seriálu vidím v dvoch veciach. Sú to hovory, ktoré sú praktizované hocikým a hocikedy. Na takejto misii by boli všetky spojenia so Zemou oficiálne a nie že si manžel zmyslí kedy sa mu zachce a "zatelefonuje" manželke. Druhou asi najväčšou hlúposťou je, že pri týchto telefonátoch nieje žiadne časové opozdenie. Je mi jasné ako by to komplikovalo všetky scény keby musia čakať na to, kým hovor príde na Zem a opačne ale mohli to aspoň nejako vysvetliť alebo vyriešiť inak. Veď keď v spravodajstve prenášajú signál zo štúdia reportérovi na miesto činu, už vtedy je tam mierna odozva a nie niekoľko miliónov kilometrov od Zeme. Jediné vysvetlenie je že sa dej odohráva v budúcnosti a s takýmto prenosom už ľudia nemajú problém (ak je to tak, mali to povedať). Antigravitačné obleky radšej ani neriešim. Nepáči sa mi ani to, že vo výcviku (najmä flashbacky z baru) sa kamarátia presne tí ľudia, ktorí sa dostanú na misiu (kandidátov bolo 32). Týmto nemienim seriál nejako zhadzovať, no keď sa už pustili do takéhoto projektu, v prvom rade si mali prejsť a vyriešiť zopár základných pravidiel. Páči sa mi začiatok a koniec časti, v ktorých má monológ hlavná postava a zceľuje tak hlavnú myšlienku každej epizódy (niečo ako Suresh v Heroes). Vykreslenie a fungovanie vesmírnej stanici je na úrovni (okrem spomínaných antigravitačných oblekov, no kto vie na akej technickej úrovni bude ľudstvo v roku 2052) a takisto aj vizuálna stránka má svoje čaro. Každou nasledujúcou epizódou som si utvrdzoval názor, že seriál je kvalitný a dosť prepracovaný. Vydarili sa aj flashbacky, ktoré ukazujú výcvik a misiu na Marse spred 10. rokov. Veľká škoda, že posledná epizóda je ako každá iná, teda seriál nemá dôstojný koniec. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som pred rokmi nejakých 7 dielov a pripadalo mi to strašne naťahované. Posádka ma nenadchla aj keď po hereckej stránke bola obsadená solídne a pár mojich obľúbencov sa medzi nimi nájde. Bohužiaľ nemali čo hrať. Triková stránka bola tiež slušná a kulisy lode pekné, ale najväčším sklamaním pre mňa bolo to, že dej na lodi nebol príliš zaujímavý a tak si scenáristi museli vypomáhať otravnými flashbackmi na život posádky na zemi, vďaka čomu sa odhalenie hlavnej pointy neustále odďaľovalo a keby seriál predčasne nezrušili, tak by to určite naťahovali x sérií, čo by som aj tak nevydržal. Takže ma nemrzí, že seriál zrušili a je mi jedno, či ho stihli nejak narýchlo uzavrieť. Aj tak to bola nuda od začiatku. 4/10. ()

bangee 

všetky recenzie používateľa

Po devíti dílech - Samotný seriál má výborný námět, výbornou kameru, propracovaný příběh, temnou a až chvílemi strašidelnou atmosféru, zajímavé obsazení herců, která jsou mi velmi sympatičtí ve svých rolích... Nicméně jedná se spíš o vesmírné drama, kde se primárně (zatím) řešili jednotlivé postavy a jejich vzájemné vztahy, prakticky nám autoři představili jednotlivé charaktery. Ale to se v klidu mohlo zvládnout za poloviční čas. TAkže moje hodnocení jsou zatím silnější tři hvězdičky, těším se, jak dál naloží s entitou Beta a že dálší směr seriálu se bude spíše ubírat cestou atmosférické akční sci-fi. ()

Galéria (166)

Reklama

Reklama