Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6 (2016) (séria)


Vichry zimy (S06E10)

(epizóda)
  • USA The Winds of Winter
Z nakrúcania  - D.B. Weiss, David Benioff

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys se chystá na cestu do Západozemí. Jon a Sansa sjednocují sever a Jaime se vrací domů. (KajusaK)

Videá (1)

Z nakrúcania  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenzie (73)

Ergon

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

O tom, že HBO boří seriálové mýty a určuje TV kulturu už dávno víme a taky to, že GoT je jejich vlajkovou lodí. Nicméně toto nikdo nečekal. Neustále se divím, jak tvůrci dokáží diváka překvapit, šokovat. Díl plný emocí, zvratů, rozuzlení, odhalení, při jehož sledování jsem měl doslova husí kůži, tajil dech a přál si, aby nikdy neskončil, navíc umocněný skvělou hudbou. Dokonalost sama a asi nejlepší díl ze všech. ()

Samuel7 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začátek v Králově přístavišti mě zničil. Tohle si opravdu nikdo nezasloužil. Ale jen ve Hře o trůny může zemřít najednou tolik postav a stále jich zbýt víc než dost. A to jsem doufal, že Cersei zatím neumře, protože sledovat Lenu Headey mě bavilo. Tímhle však rozdmýchala mou nenávist nanovo a Ramsey Bolton teď bledne ve srovnání s ní. Ozvaly se i staré rány ohledně Shireen. Naopak u Daenerys se schyluje k osudovému rozuzlení, Olenna pěkně usadila otravné Sand Snakes a Arya konečně začíná splácet dluhy. Gradace děje i napětí fungovaly výborně a konečně se v této sérii objevila i nová originální hudba. Epizoda s více zvraty tu zatím nebyla a to jsem si myslel, že jak se blížíme ke konci, postav už tolik ubývat nebude. Omyl. ()

Reklama

IZFNP 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov seriálu. Vďaka veciam, ktoré zobrazil, vďaka veciam, ktoré po ňom majú prísť, no hlavne vďaka Sapochnikovej bezkonkurenčnej réžii. Pre seriály, ako je GoT, žijem, a pre epizódy, ako je táto, je GoT vrcholom televíznej tvorby. Ani nedokážem povedať, čo sa mi páčilo viac. Či úvodná sekvencia v King's Landing, ktorá bola perfektne zrežírovaná a vypointovaná, alebo prekvapenie s Aryou, u ktorého som si u telky doslova zatlieskala, alebo mrazivá korunovácia Cersei, ktorej som vlastne celú epizódu fandila, alebo dojemné prebudenie Severu, ktorý našiel svojho kráľa. Záver s flotilou kráľovnej ohňa a krvi už bol "len" extrémne chutnou čerešničkou na extrémne chutnej torte. Myslela som, že po predchádzajúcej epizóde už nič lepšie nepríde, ale GoT ukázal, že všetci, ktorí ho po 5. sérii zatracovali, sa nemohli viac mýliť. Ide sa do finále a ide sa doň turbo tempom. Rok čakania sa ešte nikdy nezdal tak dlhým. ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poslednej epizóde šiestej série nejde dať menej než 5*. Už si ani nepamätám, kedy naposledy bola posledná epizóda zo všetkých doterajších sérií tak kvalitne vybudovaná, ... asi nikdy, myslím, že táto bola najlepšia. Tvorcovia sa poučili a oproti minuloročnej last ep., ktorá bola jedným veľkým cliffhangerom ukazujúc divákovi vztýčený prostredník priamo do tváre, ponúkajú neskutočnú dejotvornú jazdu od začiatku až do konca, ktorej snáď ani nie je čo vytknúť. Zima prišla, príbehové linky sa pomaly začínajú uzatvárať a (snáď) už spejú k definitívnemu záveru veľkej vojny a k snu o jari. P.S. voči šiestej sérii som bol spočiatku skeptický, no po jej zhliadnutí musím konštatovať, že sa (aspoň pre mňa) zaradila do prvej polovice pomyselného rebríčka. "... jeden Apríl 2017 si poprosím ..." ()

255085349 

všetky recenzie používateľa

(Spoiler) Jednoznačně nejlepší díl celé série a jeden z nejlepších dílů seriálu, co jsem kdy viděla. A to říkám, i když mi nechali umřít Margaery, mojí nejoblíbenější postavu, která si to fakt nezasloužila. Ještě, že zůstává vynikající Lyanna Mormont a hláškující babi Tyrellovic:-) Neskutečný soundtrack a naprosto vše se po otravné a nudné páté sérii dalo do pohybu. Martina pošlete do starého železa, Benioff a Weiss rule forever! ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (4)

  • Sept Baleora bol zastúpený reálnym natáčaním v meste Girona v Katalánsku a jej slávnej katedrály. (Arsenal83)
  • Epizóda bola dovtedy najdlhšia v histórii seriálu (68 minút). (Arsenal83)

Reklama

Reklama