Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok na Vánoce si miliony lidí po celém světě koupí vánoční stromeček. Tento milý krátký film režiséra Jasona Eisenera pak ukazuje, co se stane, když se zdánlivě nevinným jehličnanům přestane toto každoroční kácení přisprostlými dřevorubci a následné zdobení hloupými vánočními ozdobami líbit. Zpočátku pohodovou atmosféru Vánoc překazí horor, na který nejen Ježíšek jen tak nezapomene... (Davies182)

(viac)

Recenzie (131)

Andresito 

všetky recenzie používateľa

My, vánoční stromky, máme hodně trpělivosti. Rok co rok nás kácejí, unášejí od našich rodin, urážejí a nadávají nám v obchodech že jsem moc křiví, moc malí, nebo moc zelení. A když už si na tomhle novodobém trhu s otroky jednoho z nás milostivě vyberou, ještě nás ve svých příbytcích mučí osekáváním, ořezáváním a hrubým štelováním do stojanů. A když už vytrpíme všechny ty útrapy, přijdou ti malí, pomstychtiví caparti a věší na nás trapné a potupné ozdoby, v kterých beztak vypadáme jako maškary. Letos to ale takhle nedopadne. Naše trpělivost je u konce. Jednou se někdo musel postavit na odpor. Jednou někdo musel říct dost. Vánoce už nikdy nebudou jako dřív. A jestli vám bude připadat, že náš příběh má pomalý rozjezd, tak vězte, že jeho druhá polovina je prostě masakr. Doslova. ()

Reklama

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Odporúča desať z desiatich vianočných stromčekov. A ja. Tu sa dá fandiť jedine tým stromčekom, polovica hercov hrá naspeedovaných Kdovíkov z Grincha (v hejtovaní Vianoc by mu mohli zdarne stromčeky robiť sidekickov) a tá druhá, spoločenstvo drevorubačov, ako takí nepodarení Wolverinovi bratranci z piateho kolena. Zaslúžili ste si to! ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Predvianočný a následne aj vianočný brutálny masaker, v ktorom ako už názov napovedá, stromčeky vracajú úder svojim stínatelom v období sviatku a pokoja. Pre ihličnany je to však čas teroru, ktorý už nehodlajú ďalší rok znášať. Treba už konečne spravodlivosť zobrať do vlastných vetvičiek, ukoristiť sekery a iné náradie a vykopať tak vrahov lesných porastov ďaleko z lesa, prípadne ich nemilosrdne zamordovať tzv. Fulciho gore štýlom priamo na ulici či v teple domova. Režisér Jason Eisener veľmi trefne a podmanivo využíva okrem neprehliadnuteľnej splatter príchute aj kameru a hudobný doprovod. Nemyslím teraz vianočné melódie, ale ešte mierumilovnejšiu úvodnú a aj záverečnú zvukovú stopu, čo je samozrejme jemná modifikácia hlavnej melódie od Riza Ortolaniho z Cannibal Holocaustu, ktorá jednoznačne dáva tušiť, že sa schyľuje práve ku spomínanému holokaustu. Tentoraz si to podobne ako z čias nacistického Nemecka, vyžerieme opäť my ľudia. ### Treevenge je doposiaľ asi najvymakanejší hororový kraťas, pri ktorom som si skoro roztrhal bránicu, z tých čo som videl. To jedno cucajúce pivko čo som do seba lial počas sledovania, som ku zlepšeniu filmového zážitku vôbec nepotreboval :) Vďaka Jasonu Eisenernovi si teraz zaručene každý predvianočný čas spomeniem na krutý osud ovešanej zelene. STANDING OVATION!!! ()

Madsbender odpad!

všetky recenzie používateľa

Plný počet alebo odpad? Videl som to už kedysi dávno vo verzii obsahujúcej len prvú vraždu, avšak včera som zistil, že je tento kraťas "trochu" dlhší... Je to zvrhlé, úchylné, brutálne, šialené a neuveriteľne bizarné. Videné ako záverečná jednohubka na Večeri bizarných filmov (a.k.a. slovenská filmová prednáška na motívy Festivalu otrlého diváka), no stále neviem, čo tomu dať. Byť to plnohodnotný film, tvoril by vážnu konkurenciu výlučkom spoločností TROMA a ASYLUM. Ešte možno nebyť toho dieťaťa, šiel by som vyššie. Šťastie, že to má len 16 minút... :-D ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • V úvode aj v závere filmu hrá legendárny soundtrack z hororu Kanibali (1980). (Marceloo)

Reklama

Reklama