Reklama

Reklama

Sil jong

Trailer

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, v ktorých mladá žena Hyeon-Jeong prichádza do menšej vidieckej obce na okraji Soulu, aby vypátrala svoju niekoľko dní nezvestnú sestru. Keď jedného dňa natrafí na staršieho farmára Pan-gona, ktorého okolie statku pri kontrole tamojšou políciou nevyvolá žiadne podozrenie, zdá sa, že ich relatívne náhodné pátranie po stopách páchateľa vedie nesprávnym smerom. Lenže zdanlivo nesmelý muž má odvrátenú stránku tváre, ktorú možno smelo porovnávať so samotným diablom. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Opravdu začínám pochybovat o mentální způsobilosti korejské policie, neboť po Kvílení je to v pořadí již třetí film, ve kterém potvrzují svou naprostou neschopnost. Mimo to jsem však byl víceméně spokojený a užíval jsem si tohle poměrně grafické dílo s nechutným dědkem v hlavní roli. Kamera však nebyla nejlepší a příběh byl spíše všední. Na skutečný příběh to však bylo zpracováno úctyhodně a uděluji zasloužené tři hvězdy s velkou pochvalou za scénu s dortem, ve které se zvrhlík projevil jako skutečný gentleman.😅 60% ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Korejsky prispevok do skupiny vidlackych thrillerov pribehom rozhodne neprekvapi (hoc je udajne natoceny podla skutocnych udalosti, kedy v lete 2007 na juhu Korey vyse sedemdesiatrocny muz zavrazdil 4 zeny). Vidiecky vysinuty zabijak postupne mordujuci (nielen) zenske obete, ktore prichadzaju na jeho statok -> v jemnych obmenach tu uz toho bolo neurekom. Napriek tomu, to "ako" je ten pribeh podany, robi z Missing spolahlivo napatu jazdu od zaciatku do konca. Par jemnych variacii na urcite standartne situacie, dalsie natocene ako podla prirucky - vsetko presvedcivo podane a nekompromisne ficiace az do zaveru. Film, ktoreho cielom nie je preskakovat svoj zanrovy mantinel, ale naopak hrdo sa k nemu priznat a poctivo ho naplnit az po okraj. A to sa mu dari vrchovate. 90% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, v ktorých mladá žena Hyeon-Jeong prichádza do menšej vidieckej obce na okraj Soulu, aby vypátrala svoju niekoľko dní nezvestnú sestru. Keď jedného dňa natrafí na staršieho farmára Pan-gona, ktorého okolie statku pri kontrole s tamojšou políciou nevyvolá žiadne podozrenie, zdá sa, že ich relatívne náhodné pátranie po stopách páchateľa vedie nesprávnym smerom. Lenže zdanlivo nesmelý muž má odvrátenú stránku tváre, ktorú možno smelo zrovnávať so samotným diablom. Ja skutočne nemám rád, keď divák hneď od úvodu pozná identitu zápornej postavy, avšak v tomto prípade musím vďaka skvele odvedenej práci tvorcov upustiť od svojich nepísaných "pravidiel", pričom môžem smelo skonštatovať, že toto je naozaj jeden výborný thriller s hororovými prvkami o sériovom vrahovi, ktorý miestami vyvolá tak nepríjemné pocity, akých sa divák dočká len v zriedka ktorých prípadoch. Ja osobne som "nadšený" pričom už len dodám, že úplný záver tohto filmu hovorí za všetko. Ozaj človek nikdy nevie vedľa koho žije, či s kým má naozaj dočinenia. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Tady jsem čekal rozhodně víc. Thriller o starším psychopatovi, co si ve sklepě svého domu rád pohrává s mladými frndami. Bodejť by ne, když mu na pozemek lezou samý kočičky. Takže dojde na trocha mučeníčka, znásilnění a samozřejmě i pár mordů, ale nic, z čeho bych naskakoval blahem. Explicitní brutalita je tentokrát jaksi upozaděna, spíše jde o psychický kopr na diváka. Po technické stránce líbivé, což je u Korejců už skoro pravidlem, ale tak nějak emočně prázdné a hlavně předvídatelné. Snad příště. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tedy čekal jsem poněkud větší maso dle ohlasů, jiných kousků z temné Asie a tématu, ale nakonec se přikloním ke 4*, byť za to může až poslední čtvrtina filmu, kde nebyla o napětí nouze. Když si mladou ženu zabere rozšafný chlapík a udělá si z ní osobní děvku, je jen otázkou času, kdy na scénu nastoupí její starší sestra, aby se ji pokusila vypátrat. Jen od policie, která ví, že ten milý chlapík je přeci neškodný, pomoc čekat nemůže. Jakmile se začne napětí stupňovat, člověk jí drží palce. Ovšem v momentě, kdy se začne chovat jako kráva, anžto s hřebíkem ji to opravdu nejde, palce pouští. O scéně s pistolí raději pomlčím. Umírněné gore jde z větší části mimo kameru, což je u Asie poněkud zarážející. Z hlediska napětí a atmosféry nevyvážený snímek s vrahem, co má tvář Vítězslava Jandáka po mírné úpravě na Asiata. 3,5* ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama