Reklama

Reklama

Osadné

  • Česko Osadné
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Starosta dedinky Osadné, pán Ladislav Mikuláško, je politickým rekordmanom - vo funkcii bossa obce je úctyhodných 36 rokov. Jeho duchovný pandant, pravoslávny kňaz Peter Soroka, za posledných 5 rokov pochoval 50 ľudí a pokrstil 2 deti. Osadné pomaly vymiera. Boj za záchranu dediny začnú viesť starosta a kňaz spolu so svojimi manželkami, ktoré sú ich dôležitými tieňovými poradcami. Starosta aj kňaz vedia, že budúcnosť obce môže spočívať v rozvoji cestovného ruchu. O pomoc s propagáciou poprosia PR manažéra politického hnutia Rusínska obroda Fedora Vica. Tento politik s humorom Dona Quijota pritiahne do Osadného návštevu na najvyššej úrovni z Bruselu. Europoslanec Milan Gaľa je pohnutý situáciou v obci a pozve lokálnych politikov do Bruselu. V rámci organizovaných exkurzií takto navštívi Európsky parlament v Bruseli 80 tisíc ľudí ročne. Počas cesty z kúta Európy do centra Európskeho Babylonu si hrdinovia z Osadného obzrú a okomentujú obrovské priestory parlamentu, navštívia sálu pre 785 poslancov a hlavne - stretnú sa s elitnými europolitikmi, ktorým predstavia svoje nové projekty. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Vo filme sú použité aj zábery zo slávnostného otvorenia turisticko-náučného chodníka Udavou - lesné spoločenstvo pralesovitého typu so stáročnými jedľami, bukmi, smrekmi a ďalšími drevinami. Chodník prechádza na poľskú stranu do Balnice, kde je zastávka lesnej úzko-koľajovej železničky do Majdanu. (ujec)
  • Film si z Karlových Varů roku 2009 odvezl cenu odborné poroty za "Nejlepší dokument nad třicet minut". (Terva)

Súvisiace novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (viac)

Reklama

Reklama