Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sophie Hallová (Amanda Seyfriedová) je mladá začínajúca novinárka z New Yorku, ktorá sa vydá so svojím snúbencom Victorom (Gael Garcia Bernal) na predsvadobnú cestu do talianskej Verony. Victor však žije prípravami na otvorenie svojej reštaurácie v New Yorku a v Taliansku hľadá dodávateľov. Sophie blúdi mestom večných milencov sama, prezerá si pamiatky a nevynechá ani balkón, na ktorom podľa Shakespearovej ľúbostnej tragédie stávala Júlia Kapuletová. Nešťastne zamilovaní ľudia lepia na stenu pod balkón lístky, kde sa Júlii zverujú so svojím trápením a prosia ju o radu. Sophie zoznámi so skupinou dobrovoľníčok, miestnych žien zvaných Júliine sekretárky. Ich prácou je odpovedať na listy, ktoré bezradne zamilované dievčatá a ženy vkladajú do medzier v stenách starobylého domu Casa di Giulietta, ktorý bol podľa legendy svedkom vášnivej a tragickej lásky Rómea a Júlie. Sophie sa k nim pridá a náhodou nájde list starý päťdesiat rokov. Aj napriek tomu na neho odpovie a vyzve jeho pisateľku, aby sa za svojou láskou do Talianska ešte raz vrátila. Autorka listu, Angličanka Claire Smithová (Vanessa Redgraveová), pricestuje so svojím vnukom Charliem (Christopher Egan), pripravená vyhľadať svoju prvú lásku Lorenza Bartolliho (Franco Nero), ktorého pred polstoročím opustila. Nadšená Sophie plná ideálov jej ponúkne pomoc, a tak spoločne cestujú po Toskánsku a hľadajú toho pravého Lorenza. Na lásku totiž nie je nikdy neskoro... Čaká ich romantický výlet po krásnom Taliansku, plnom slnka, viníc a lásky. A akú úlohu zohrá v príbehu Sophiin snúbenec Victor? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (334)

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

To je tak strašně umělé, celé hrozně předvídatelné, pomalu nakreslené na plátně, sladké, až mi z toho bylo zle...A to vše jsem již věděla po pár minutách filmu...:D Byla to pro mě neskutečná ztráta času :) Jelikož tenhle film je podle mého názoru přesně pro ty holky, které taky naivně doufají a celý život čekají, že poznají toho chlapce, který za nimi vyšplhá po tom šlahounu na ten balkón a zarecituje jim nějakou báseň .... :D Seyfried má takové štěstí, že je tak moc pěkná - jinak by se na to nedalo koukat už vůbec :) Co bylo ale nejpovedenější bylo, že pár hrál opravdový pár - Nero a Redgrave. ()

Taninaca 

všetky recenzie používateľa

Romantika, na kterou musí mít člověk zrovna náladu, aby se u ní alespoň trochu bavil. U těchto filmů se nemůžou čekat nějaké dějové zvraty, stačí když vám čas u nich nebude připadat ztracený. A to o Dopisech pro Julii nemůžu říct, pohodová atmosféra Itálie proslunila na hodinu a půl i můj pokoj, Amanda Seyfried to sluníčko nějako přitahuje:) ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pomôž človeče a bude Ti nápomocné. Takto to funguje v rozprávkach. A romantických filmoch, samozrejme. Americká blondýna sa namiesto vybájenej dovolenky vo dvoch ocitá stále častejšie v meste všetkých zaľúbených - v severo talianskej Verone sama samučičká. No ale, že sa nespustí hneď len tak s každým, ide sa na to romanticky sofistikovane. Zoznámi sa ponajprv s dámami, pomôže starej pani, tak aby chodník zabudnutia snov mladosti opäť nadobudol kontúry. Popri tom píše reportáž - asi prvú v živote. No a popri tom si uprace v citoch - kuchára nechá vo svojich hrncoch so špagetami, lebo však ona siaha po vyšších - takpovediac aristokratických métach. Reportáž samozrejme úspešná jag hovado. Doterajší text neobsahuje spoilery. Toto je totiž štruktúra každého romantického filmu. Tento sa, čo sa týka výlučne romantickej línie - celkom podaril. Hoci inak len oblbujúci produkt, ktorý sa odohráva medzi skupinou dobre zabezpečených, akých netrápia okrem srdcových a biznisových žiadne iné závažné problémy. Zároveň je film nakrútený tak, že to vyzerá, že žiadne problémy nemá ani ostatná spoločnosť. A ak ich má, nech s nimi ide do rici, toto je predsa romantika, ne? ()

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Maličko nadprůměrná romaňťárna, která je zvláštní svým provedením, ale jinak běží v totálně zaběhlých scénářových kolejích. Už od první chvíle víte jakým směrem se to bude ubírat. Vanessa Redgrave je jedničku, její energie je neskutečná a její nápadníci jsou asi tou jedinou vtipnou pasáží (možná jich je víc, ale na jiné si nevzpomínám). ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Svažte mě, mučte mě, zabte mě, ale mě se to prostě líbilo. Přestože to bylo naivní, předvídatelné, dějem to nebylo zrovna nabité a herecké party nebyly nijak extrovní. Protože to byla příjemně laskavá, pohodová, občas úsměvná a občas opravdu dojemná romantika, pro které mám slabost. Navíc zasazená do nádherného proštředí starobylých italských uliček a vinic. Stará a nová láska se tu příjemně proléptají, obraz tepe sluncem a úžasnou atmosférou, ochucenou vínem a jídlem, do toho studený Angličan sype cynické hlášky a my staří romantici držíme palce a jsme naměko, když se ti dva konečně obejmou. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama