Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sophie Hallová (Amanda Seyfriedová) je mladá začínajúca novinárka z New Yorku, ktorá sa vydá so svojím snúbencom Victorom (Gael Garcia Bernal) na predsvadobnú cestu do talianskej Verony. Victor však žije prípravami na otvorenie svojej reštaurácie v New Yorku a v Taliansku hľadá dodávateľov. Sophie blúdi mestom večných milencov sama, prezerá si pamiatky a nevynechá ani balkón, na ktorom podľa Shakespearovej ľúbostnej tragédie stávala Júlia Kapuletová. Nešťastne zamilovaní ľudia lepia na stenu pod balkón lístky, kde sa Júlii zverujú so svojím trápením a prosia ju o radu. Sophie zoznámi so skupinou dobrovoľníčok, miestnych žien zvaných Júliine sekretárky. Ich prácou je odpovedať na listy, ktoré bezradne zamilované dievčatá a ženy vkladajú do medzier v stenách starobylého domu Casa di Giulietta, ktorý bol podľa legendy svedkom vášnivej a tragickej lásky Rómea a Júlie. Sophie sa k nim pridá a náhodou nájde list starý päťdesiat rokov. Aj napriek tomu na neho odpovie a vyzve jeho pisateľku, aby sa za svojou láskou do Talianska ešte raz vrátila. Autorka listu, Angličanka Claire Smithová (Vanessa Redgraveová), pricestuje so svojím vnukom Charliem (Christopher Egan), pripravená vyhľadať svoju prvú lásku Lorenza Bartolliho (Franco Nero), ktorého pred polstoročím opustila. Nadšená Sophie plná ideálov jej ponúkne pomoc, a tak spoločne cestujú po Toskánsku a hľadajú toho pravého Lorenza. Na lásku totiž nie je nikdy neskoro... Čaká ich romantický výlet po krásnom Taliansku, plnom slnka, viníc a lásky. A akú úlohu zohrá v príbehu Sophiin snúbenec Victor? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (334)

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Hezké prostředí Itálie, originální a nápaditý příběh, příhodné charaktery postav a spousta dojemných situací (až moc). Okatá Amanda Seyfried opět okouzlující, přičemž je malinko ve stínu skvělé a nádherné Vanessy Redgrave. Bernal totálně sedí do role, leze mi na nervy už svým vzhledem a když mu ještě přihrají podobný charakter jako zde, tak je to fakt vopruz :-) Celkově pěkné, zábavné, barevné a prostoupené italským sluncem a pracemi Williama Shakespeara. Hodnocení malinko sráží úplný závěr a neskutečný dialog na balkóně a poslední replika pod ním... To je tak mimo, až jsem se tomu musel totálně tlemit :-D 7/10! ()

Chickenka 

všetky recenzie používateľa

Další americká romatická rádoby komedie. Film nenabízí nic nového, jen klasické americké klišé, bez špetky humoru...Konec filmu je předvídatelný hned po prvních pár minutách. Tvůrci sice možná měli snahu, vymyslet poutavý příběh a úvodní téma Juliiných dopisů je vcelku povedené, ale v celkovém dojmu, je to naprosto obyčejné. ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Oh, so sweet..! Před ukvapeným lamentováním nad nešťastným osudem uživatele Davies182, který se očividně musel zbláznit, bych rád upozornil: ne, mám všech pět pohromadě a Dopisy pro Julii - romantická slaďárna - se mi opravdu velmi líbily. Po Dear John jsem se návštěvy sálu celkem hrozil, ale tohle je jiné kafe... Film je to milý, hraje v něm jedna z nejkrásnějších hereček na světě (ten kukuč!), Gael García Bernal tu podává komediální výkon svého života, a po celých 105 minut se ozývá nenucené brnkání na dramatické struny. V "dopisech" je toho spousta ze života obyčejných lidí, příběhem pak provází postavy neobyčejně dobrých herců. I když není podobný žánr mým šálkem čaje, přesto jsem se po celou dobu příjemně bavil, a čtyři hvězdy dávám sice s odřenýma ušima, ale rukou na srdci. P.S. Christopher Egan vypadá v 70% času stráveného před kamerou jako Matt Damon. Fakt - sranda! ()

balone 

všetky recenzie používateľa

Tohle je opravdu pro ženy, film se scénářem podle konceptu, nic, co by nadchlo, snad jen prostředí bylo krásné, naštěstí pro nás je to blízko a můžeme se tam podívat, ale pro američana je to neprobádaná půda, kde nikdy nebyli. Zajímalo by mě, jestli vůbec znají Romeo a Julii, ale to se filmu netýká. Nemůžu to hodnotit za víc, protože žádný prožitek ani požitek mi film nepřinesl. ()

Rosalinda 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle lehký, barvami hýřící filmík si plaval na hodně velkých vlnách. Nahoru, dolů, nahoru, dolů... Ležím na zádech, koukám na hvězdy a nevím, kolik jich vidím. Zas až tak moc jich není. Chvílemi dvě, chvílemi tři... v pár vteřinách tam snad i dokonce probleskovala nějaká čtvrtá, ale tak byla tak letmá, že jsem ji téměř nezachytila. Ale ta přílišná romantika mne umrtvila tak, že ať se snažím nějak rozkoukat, víc jak dvě tečky v dálce tam nevidím. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama