Reklama

Reklama

VOD (1)

Niekoľko rokov po veľkej vlakovej lúpeži na trati Glasgow - Londýn zverejnila britská polícia správu, že šéfom zločineckej bandy bol muž s mimoriadne veľkým mozgom, ktorý vo chvíľach napätia nedokáže udržať hlavu vzpriamenú. Zrovná v tej chvíli uteká z francúzskeho väzenia drobný zlodejíček Artur. Cesty oboch lupičov rôznych kalibrov sa skrížia... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (249)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Muž je mimoriadne technický nadaný a inteligentný. Jeho mozog je abnormálne veľký. Je tak obrovský, že jeho váha musí značne namáhať krčný stavec. Preto nakláňa hlavu na stranu k ramenu, hlavne keď ho niečo rozčúli alebo vzruší, potom je úplne neschopný udržať hlavu vo vzpriamenej polohe, a tak jeho hlava padá zakaždým k jednej strane, vľavo a po druhé ako iste pochopíte, vpravo... = Veľký šéf • Úvodné titulky sprevádzala neuveriteľne rytmická pieseň od americkej rockovej skupiny The American Breed (Americké plemeno) s názvom "The Brain", čím v podstate priamo nadväzovala na hlavnú myšlienku tohto, nadpriemerne vydareného a pohodového filmu, ktorý sa môže tiež pochváliť zrovna aj tým, že disponuje, vskutku nadštandardným, hereckým obsadením, veď predsa skúste následne posúdiť sami: Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach, keď práve dokonca jeden z nich, je zároveň i centrálnym mozgom snáď tých najtrúfalejších finančných operácií, aké si ani len (ne)dokážeme predstaviť, a to mimochodom s konkrétnou vidinou rozprávkového zbohatnutia... • Síce my diváci sa čochvíľa dozvedáme, o koho sa to vlastne jedná, ale nakoľko všetky postavy to medzi sebou vôbec nevedia, vďaka čomu je to samo o sebe zaujímavé, tým pádom vari automaticky dochádza k samým nedorozumeniam, a kvôli tomu sa oplatí vydržať až do samého konca, keď sekvencia v Novom Yorku ponúkne záverečnú sumarizáciu danej situácie. • Bébel tentoraz nepredvádzal svoju typickú "One man show", ako možno býval predtým trochu častejšie zvyknutý, keďže vo väčšine jeho scénach mu zručne sekundoval "André Robert Raimbourg", ktorý je Belmondovi nielen naprosto rovnocenným kolegom, ale súčasne by som rovnako podotkol, že zrejme patril k tomu najlepšiemu, čo mohol tento snímok ponúknuť. • Ďalej: Angličan "James David Graham Niven" a Američan "Eli Herschel Wallach", keď prvý bol jednoznačne najlepším článkom celého filmového diela, pričom čo sa týka toho druhého pána na holenie, tak v tomto prípade si myslím, že nebol dostatočne využitý jeho tvorivý potenciál, najskôr bolo jeho stvárnenie len akousi, bližšie nešpecifikovanou karikatúrou, ktorej som skrátka nikdy poriadne neprišiel na chuť. • Svojim spôsobom bola každá zo štyroch postáv "Veľkým šéfom", pretože každý herec využil svojich kapacitných možností presne tak, ako mu to umožňoval napísaný scenár, a tak na záver dodávam iba to, že toto "kvarteto snov", sa postaralo o ukážkový, herecký koncert, ktorý fungoval nielen po častiach, ale aj ako celok, a ktorý som si náramne užil, za čo všetkým zúčastneným veľmi ďakujem... • A síce sú všetci už po smrti, čiže v spoločnom, hereckom nebi diskutujú o svojich filmoch, no svojim spôsobom sú tu stále s nami...  ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Belmondo je sympaťák jak řemen, Bourvil dokáže rozesmát pouhým pohledem, David Niven je gentleman s velkým G, Eli Wallach všechny své zlouny náležitě zparodoval a Silvia Monti je prostě k sežrání. Druhý Velký flám se sice nekoná, ale i tak je to zábava ve velkém stylu. 80%. ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

No, tak uplně vodvázane z toho nejsem. Vím, že už sem jednou tenhle film zkoušel, ale nedal sem to. A tak teď kolem těch svátků sem to na 3x dal. Už jen to, že sem to musel dokoukávat na třikrát značí to,že sem to tak tak vůbec dokoukal. Herecká plejáda vynikající, ale podle mě to do sebe nezapadlo... A to mám všecky hlavní herce hodně vysoko na žebříčku... ()

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

Francouzský humor jakoby ustrnul v dobách grotesky, v lepším případě konverzace bratrů Marxových. Nad únosnost protahované scénky a scénečky se plní ohromným množstvím gagů, ale z toho jen pár zasahuje cíl. Zdá se mi, že frantíci tentokrát zatoužili trošku se přiživit na úspěchu Růžového pantera a přijít s něčím podobným. Silné **. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (33)

  • Ve filmu se objevily automobily Citroën 11BL Légère, rok výroby 1956, Citroën DS 19, rok výroby 1965, BMW 2000 CS rok výroby 1967 nebo Mercedes 280 SE W108, rok výroby 1968. (Cucina_Rc)
  • Hasičský vůz převážející peníze je francouzský Berliet GAK, vyráběný v letech 1958–1968. (sator)
  • Zřícenina hradu, kde na konci filmu vypukne ohňostroj, je Château des Pontevès ve Var. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama