Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma ženy úspešnej v práci a neúspešnej v rodinnom živote... Žena v stredných rokoch - redaktorka kultúrneho časopisu, ktorá si po rade nečakaných privátnych zvratov, vrcholiacich tragickou autohaváriou jej jediného syna, musí znovu preverovať životné hodnoty a istoty, mapuje mravnú problematiku nielen v sfére súkromnej, ale i spoločenskej. (RTVS)

(viac)

Recenzie (11)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Toľko súdruhovania, súdruhov a hlavne SÚDRUŽOK som už dávno nevidel a nepočul v žiadnom filme z akejkoľvek doby. Súdruhovalo sa ešte aj v nočnom bare a snáď to zostane len vo filmoch, lebo Slovenská televízia sa s týmto filmom dokonale trafila do vymenovania našej novej súdružskej vlády, ktorá nás dúfam nevráti do doby o 40 rokov naspäť. Film je to okrem súdružskej zábavy na trápnostiach nudný a celkovo zbytočný. Nepomohla ani Anna Javorková, ktorú mám rád a jediným svetlým miestom bolo, keď zaspieval Karel Černoch. Naďa Urbanková presne naopak: Já taky já taky já taky já taky já taky já taky... –––– Mala si zostať tu, vydať sa, nájsť si poriadnu robotu, a nebolo by sa to stalo. –––– ...ako mačiatko. Mäkká a prítulná. ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

ON: A v Bratislave čo nové? ONA: Smog, napchaté električky, málo zelene, veľa malej kritiky, málo veľkej. ON: Si prísna. ONA: Aj na seba. ON: Na seba si krutá. ONA: Rán od života som dostala toľko, že by som ich mohla rozdávať. ON: Veď ich aj rozdávaš. Čítam Tvoje úvodníky...KEĎ SI TERAZ ČÍTAM PRÁVE NAPÍSANÉ, PREHODNOCUJEM A DÁVAM JEDNU HVIEZDIČKU (za návaly smiechu pri podobných scenáristických skvostoch). A PRETOŽE SOM V ŽIADNOM INOM SLOVENSKOM FILME NEVIDEL ŽENU AKO JEDNOZNAČNÝ PREDOBRAZ NADRASY - matka, dcéra, šéfka, milenka a nado všetko SÚDRUŽKA.."Mám pocit, že sa na tú prácu nehodím. Pocity si nechaj do postele, súdružka." ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Fíha. Šeď socialistických výročných zjazdov a diskoték, ktorá je dnes zdrojom zábavnej nostalgie naplno ožíva v dramaticky uslzenom príbehu šéfredaktorky akéhosi stranícky angažovaného časopisu s najväčším nákladom. Prostredníctvom spomienok sa postupne ukážu príčiny súčasného stavu ženy, ktorú opustilo súkromné šťastie. Celok dramatickou stavbou nevybočuje zo série bolestínskej slovenskej kinematografie, plnej vnútorného prežívania v clivom smútku. Na druhej strane film poskytuje čaro nezamýšľaného osobného potešenia: vybavenie hotelových izieb, parková architektúra námestia okolo hotela, automobily či firemná kultúra (porady plné fajčiacich funkcionárov) a natupírované účesy aj trvalé na hlavách prítomných dám, či zväzáčiek sú zaujímavou a výstižnou sondou do bežného života na sklonku husákovej éry. Jednou z najabsurdnejších scén je koncert rockovej skupiny YPS, na ktorý unudene hľadia zo sedadiel spupne vážni funkcionári v oblekoch a pred pódiom sa veselo zabáva tancujúca omladina. Neskutočné. 52% ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Že bych byl nějakým extra příznivcem filmů o ženách (pro ženy) se říci nedá, ale tohle se mi díky uvěřitelnosti a reálnosti docela líbilo. Oproti obrovské h'rbe sraček, které se na dané téma točí třeba posledních dvacet let... Javorková je v Čechách téměř neznámá (nikdy nebyla bárbína) slovenská televizní herečka a řekl bych, že je to škoda. Hrát určitě uměla. Je ale fakt, že tento snímek byl genderově nevyvážený a slabo poplatný své cílové skupině. Dnes tím pádem pasé. Poctivých 65%. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie snímky Nemožná prebiehalo v Plaveckom Podhradí, Sološnici, Považskej Bystrici, Šúri a na cintoríne v Jablonovom. (dyfur)

Reklama

Reklama