Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gordon Gekko, bývalý finančný žralok, ktorého poistné podvody a pranie špinavých peňazí dostali pred 23 rokmi za mreže, stojí pred bránami väznice ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky však nie sú ružové, cez prsty sa naň pozerajú nielen jeho bývalí kolegovia, ale aj dcéra Winnie, ktorá s ním zámerne spretrhala všetky väzby. Istým mostom k dcére by sa mohol stať jej snúbenec Jacob Moore. Tiež je to mladý finančný dravec, pripravený chytiť šancu za pačesy a už ju nepustiť. Zarába rozprávkové peniaze v spoločnosti svojho mentora Louisa Zabela, lenže séria falošných obvinení firmy z obrovských dlhov vedie k hlbokému prepadu ich akcií. Na dno padne tak aj Jacob, ktorý sa vyberie na prednášku svojho potenciálneho svokra, v ktorej napravený hriešnik predpovedá príchod svetovej finančnej krízy. Po prednáške vyhľadá Gekka a uzavrie s ním dohodu. Gekko využije svoje dávne kontakty a pomôže mu zistiť, kto a prečo zničil firmu jeho chlebodarcu. A Jake mu za to prekliesni cestu k jeho dcére. Kľúčová otázka však znie – dá sa Gordonovi Gekkovi skutočne veriť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (688)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ani sa nečudujem, že sa okolo fenoménu pojmu 'peniaze' netočí viac filmov podobného charakteru. Stone je jeden z mála, ktorý dokázal dokonca už dvakrát spracovať príbeh v divácky zložitom prostredí burzy a finančných trhov. Nie je jednoduché prispôsobiť a zjednodušiť terminológiu sveta maklérov a ich rozhovory tak, aby z toho mal niečo aj bežný konzumný divák. Divácke skupiny z finančných sfér by totiž asi film v kinách nezachránili. Herecký trojzáprah LaBeouf-Douglas-Brolin ťahá celý film plnou parou až do cieľa a ani na chvíľku nezaváhal. Brzdil to jedine priemerný výkon Carey Mulligan a nevýrazný hudobný podmaz v zlomových scénach. Pomerne jednoduchá líniu príbehu bola lišiacky skrytá a k jej odhaleniu vlastne príde až na záver. To som už mal ale dobré dojmy z filmu za sebou, takže na celkovom výsledku to nič nemení. 80%. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát je návštěva Wall Street pro běžného diváka přeci jen srozumitelnější. Odbornými výzazy se sice nešetří, ale v souvislosti s ekonomickou krizí nejde o tak velký problém, který se mi chvílemi příčil u jedničky. Znovu tomu nechybí pořádný spád, rekapitulující Gordon Gekko se definitivně zapisuje mezi nejvýraznější postavy filmové historie a metafora s bublinou se jistě stane velmi oblíbenou. Stone to navíc stylově uzavřel stejnou skladbou jako v předchozím díle. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Peniaze nikdy nespia, diváci občas áno. Charlieho cameo, tri Eliho výstupy a zvonenie Shiovho mobilu sú snáď jediné veci, kvôli ktorým sa oplatí vidieť túto bezzubú, sentimentálnu rozprávočku, ktorú Stone halí do zdania, že rozumie podstate ekonomickej krízy, a umelo sa jej pokúša dodať švih otravne polopatistickými alebo samoúčelnými videoklipovými fintičkami. Comeback? Hovno, len pokračovanie mizérie jedného kedysi zaujímavého filmára. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Režisér Oliver Stone sa vrátil do prostredia vyleštených mrakodrapov, značkovej spotrebnosti, nekompromisného obchodu v mene chamtivosti a prestíže vo veľkom štýle. Atmosféru elitárstva šíri za pomoci fenomenálnej kamery. Podobne ako v prvotine, aj dvojka disponuje Gekkovým silným morálnym protikladom. Horlivého Buda Foxa (Charlie Sheen) tu ale vystriedala morálne už vyzretá osobnosť brokera Jacoba Moorea (Shia LaBeouf). Chlapčenský Jacobov vzhľad ostro kontrastuje s finančníckou atmosférou dolného Manhattanu. Dynamika hybnosti finančných transakcií je osadená do obrovských luxusných rokovacích miestností. Monitory s množstvom stĺpcov o burzových pohyboch blikocú na napätých tvárach brokerov. Jednoznačnosť dobra a zla sa ale prejavuje príliš klišé formulkami a nevhodne sentimentálnym záverom. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Lepsi cas na natocenie pokracovania o financnych zralokoch alebo makleroch si Oliver Stone ani nemohol najst, pretoze po krachoch mnohych bank a velkych firiem nielen v USA bola asi najlepsia prilezitost ukazat tie vystrasene tvare roznych investorov, o kolko milionov dolarov prave pred chvilou prisli. Ale v tomto filme nejde iba o peniaze a investovani, ale aj o rodinne problemy, co urobil reziser velmi dobre, lebo inak by bol film prilis nudny. Zaujimal ma vztah Jakea a Winnie, ktory siel dolu vodou od chvile, odkedy nastupil na scenu jej otec Michael Douglas, ale okrem toho bolo mile vidiet aj Susan Sarandon v ulohe Jakeovej matky, ktora mala v tejto dobe zrejme naivnu predstavu o predaji domov. V malej ulohe sa objavi aj Charlie Sheen, ktory si zahral hlavnu ulohu v prvej casti Wall Streetu z roku 1987 a tu sa dozviete, co vlastne za tie roky robil a ci sa mu darilo alebo nie. Nie je to film pre kazdeho, pretoze je to dialogovy film a divakom nezasvätenym do investicnych veci bude posobit nudne alebo nepriehladne... 04.11.2010 _______ Michael Douglas - (Gordon Gekko) +++ Shia LaBeouf - (Jake Moore) +++ Josh Brolin - (Bretton James) +++ Carey Mulligan - (Winnie Gekko) +++ Eli Wallach - (Jules Steinhardt) +++ Susan Sarandon - (Jakeova mama) +++ Frank Langella - (Louis Zabel) +++ Oliver Stone - (Investor) +++ Charlie Sheen - (Bud Fox) +++ Produkcia: Oliver Stone +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 02.11.2010) +++ ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Jako úvodní záběr scény ve švýcarském Curychu posloužil záběr Klárova z horní části pražské Chotkovy silnice, kde na pozadí je krásně vidět silueta Karlova mostu a Starého města. (Catfood)

Súvisiace novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (viac)

Reklama

Reklama